Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem teď posledních pár dní zneklidněná. Jak tak brouzdám po netu, sem tam natrefím na údaj, že registrovat do nemocnice k porodu se má max. do 14 týdne.
Já jsem na začátku 17tt. k doktorovi jdu za 12 dní a ještě mi nikdo nic o tom, že bych se měla někde nahlásit neříkal. Kámoška to má zaznačené v těhu průkazce. Jenže já mám průkazku 3× složený tvrdý papír, kde jsou jen kolonky se zkratkami na vyšetření a podpis doktora.
Kdy jste se hlásily vy do nemocnice? A upozornil vás na to doktor?
A taky by mě zajímalo, kdy vás poslal někam do nemocnice na velký ultrazvuk? Taky nic o tom nevím a přijde mi, že se přece někam chodí.
Hlavně bych chtěla nějaký ultrazvuk na který by mohl i manžel.
Díky všem za odpověď
Ahoj, tak já se registrovala v Podolí někdy kolem 20tt, ale to bylo před dvěma lety. Teď se tam registruje někdy kolem 12 tt, mají plno. Na prohlídky jsem tam začala chodit někdy kolem 30tt, už přesně nevím. Řekla bych, že záleží na konkrétní porodnici. Mně na to upozornila gyndr při vystavování průkazky, abych si po vybrání porodnice zjistila, do kdy je třeba se registrovat, že je to do 5. měsíce. Ale teď to bude jinak. Jestli máš vybranou porodnici, určitě si to zjisti, možná je nejvyšší čas. Co se týče toho velkého ultrazvuku, na první jsem šla v 19tt, gyndr mě tam objednala hned při předání průkazky, na druhý velký ultrazvuk jsem šla někdy kolem 30tt. Manžel tam se mnou byl a nechali jsme si dělat fotečku.
Ahoj nevím,jak je to u vás,ale tady v praze musíš být registrovaná do 16tt,aspon mi to tak bylo řečeno na gynekologii,jsem registrovaná od 12tt a na muj den už je nás tam asi šest,jinak první velký utz se dělá ve 20tt,ale moje doktorka mě pro jistotu posílala,ještě na prvotrimestrální screning,kdy ti v 10tt vezmou krev na vrozené vady a ve 12tt se děla ultrazvuk,ovšem nedělají to všichni doktoři.
Jamap, ono se registruje především v Praze
zeptej se pro jistotu na poradně Dr, ale myslím, že u vás třeba nebude potřeba se registrovat… u nás se třeba neregistruje vůbec (okres UH) a ještě si rodičky vybírají, jeslti chtějí rodit v UH nebo ve Zlíně - i když tam toho taky už mají až až… ![]()
oni by to totiž asi v Praze jinak nezvládli, protože je tam šíleně moc rodiček a samozřejmě chtějí všechny ty nejvyhlášenější porodnice… Ale co už jsem tak slyšela, tak ani registrace 100% nezaručuje, že budou pražské těhulky rodit v porodnici, kde jsou zaregistrované… holt, ať žije baby boom ![]()
zeptej se při příští kontroly svého Dr, ale věřím, že kdyby byla registrace u vás nutná, upozornil by Tě na to ![]()
ahoj, v Brně se, myslím, taky neregistruje. Teda já rodila před 3 lety, taky bylo dost plno, ale neměla jsem problém. Švagrová rodila teď v dubnu a taky bez nějaké registrace. Opravdu Ti to nejlíp řekne asi Tvůj lékař. A.
V Ostrave se nikde neregistruje
muze byt pak sice plno, ale to neovlivnis.
Velky utz mne delal muj gyndr v 20 tt, prohlidl organy atd a pak se posila na echo srdce do nemocnice v rozmezi 21-23 tt.Na to by ti mel dat zadanku tvuj dr, , objednava se ve Vitkovicich a Fifejdach ( asi i v Porube to ale nevim na 100%).
Nat
Nat: díky za zprávu, docela jsi mě uklidnila. Já už začínala z toho být nešťastná.
Ne, že bych svému doktorovi nevěřila. Myslím si o něm, že je dost velká kapacita - Mudr. Dvořáček - měl by to být bývalý primář ve Vítkovicích (a nebo aspoň ho měl učit). A je to jedna z největších kapacit v moravskoslezském kraji na cytologické onemocnění či co.
Je to takový hodný pan doktor ze staré školy, takže asi není moc zvyklý vykládat maminkám ty věci okolo, co podle něj nepotřebují vědět a nebo se s nimi dopředu stresovat. Neuvědomuje si, že neinformovaná maminka se vyděsí sama a líp než zmůže nějaký doktor.
Ahoj, u nás v Liberci se registruje od 32 TT, upozorňovala mě na to dr.
A na velkým ultrazvuku jsem byla ve 20 TT v nemocnici, ta naše to tak vyžadovala, jinak mi ultrazvuk dělala moje gyndr. ![]()
Přeju dál pohodové těhu ![]()
Jamap, registrace se prozatím týkají hlavně Prahy. V Praze bys s Tvým datem porodu měla už dost pozdě-porodnice v Motole, Podolí, u Apolináře a v Krči (což jsou čtyři hlavní pražský) už jsou plný (většinou do 14. TT, nad tento týden jen vysoce riziková a patalogická těhotenství a to vím jen o Motole). A moje gyndařka mě na to několikrát upozorňovala… Ale jinde než v Praze jsem o tom ještě neslyšela. Jinak na velký UTZ (alias na screening) se posílá v prvním trimestru (12. TT a spojený s odběry krve, popřípadě s genetikou) a ve druhém (20. TT), ale musí Tě vyslat gynekolog nebo být závažná diagnóza u Tebe nebo v rodině (plošně se na screening zatím neposílá a my se toho asi už nedočkáme)… Prostě je třeba nějaká forma doporučení, alespoň tady v Praze… V Praze je možné jít také na 3D (některá centra píšou 4D) UTZ…Ale překvapuje mě, že Tvůj manžel nebyl s Tebou na UTZ, protože na normální UTZ u obvodní gyndařky běžně chodí se mnou… Hodně štěstí.
Ahojky, jsem z Prahy, Dr. mě sice neupozornil (bavili jsme se o tom až později- kdybych s tím už mohla mít problémy- s registrací), ale já se naštěstí včas- a bez problémů- zaregistrovala,cca v 16tt, na bulovce- která je už taky dlouho plná do konce září…
Ke gynekologovi na UZ semnou partner nechodí (i když by určitě mohl), ale na bulovku ano, a to v 16-20tt (1.screening) a pak ve 30-32tt (2 screening)-na tyhle 2 základní „velký“ UZ Tě určitě musí poslat..já dokonce byla i ve 24tt na vl. žádost(kvůli bolestem v podbřišku), ale naštěstí byl Dr. tak hodný, že mě objednal, takže jsem nemusela platit (jinak by mě to stálo tuším 500,–)…
Pro všechny Brňačky, v Bohunicích ani na Obilňáku se neregistruje, volala jsem tam minulý týden a co vím tak na Polní také ne ![]()
Na co ta registrace vubec ma byt? Ja rodila naposledy pred skoro 4 lety, a pokud vim, tak nic takoveho nebylo
k cemu to je nebo proc? ![]()