Jméno Nathan

3432
3.7.08 09:05

Jméno Nathan

Holky, je tu některá, která má doma syna jménem Nathan…? Nám s manželem se to jméno moc líbí, ale když jsme naznačili před rodinou, že by se syn takhle jmenoval, tak jsme se setkali s celkem negativní reakcí, hlavně tchánovcům se to vůbec nelíbilo. Ani je moc nepřesvědčilo, že bychom mu říkali Naty, Natýsku, Nate…což se mi zdá, že zní hezky… Tak nevím, máme do toho jít, nebo raději zvolit něco „normálnějšího“? Jo a k našemu příjmení Nathan pasuje, není přímo české.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
3.7.08 09:13

Ahoj, Nathana nemáme, ale myslím, že je to parádní jméno :potlesk: A ty zdrobněliny jsou fakt moc hezké… Když se hodí k vašemu příjmení a oběma se vám líbí, tak bych si to nerozmýšlela… Tchánovci si zvyknou, mojim se Tobík taky nezamlouval a už si na to ani nevzpomenou :wink:
Teď se furt ošklíbají na Julču :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
3.7.08 09:13

Ahoj,
promin, ale jestli se to jmeno libi tobe a manzelovi, tak nereste, ze se to nelibi tchanovcum :roll: , vsak oni si zvyknou :wink:
Me se to jmeno libi moc :wink:
 jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
3.7.08 09:16

Nathana mají u nás na vsi a je to docela hezké jméno. I když co bych lhala, chvíli trvalo, než si na to okolí zvyklo, ale jak už tu někdo psal, pokud se líbí vám, tak ho dejte. To že se nelíbí tchánovcům je úplně fuk, ti by určo dali klasiku typu František nebo Josef a to určo zase není dle vašeho gusta. Pokud se vám líbí, tak proč ne, je to hezké jméno. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
3.7.08 09:23

Nathan (resp.Nathanael) se nám s manželem hrozně moc líbil… bohužel máme hodně české přijímení a s naším přijímením toto jméno znělo docela blbě, takže jsme od něj ustoupili… ale pokud máte vhodné přijmení, ke kterému se jméno hodí, tak proč ne - ono si okolí zvykne… osobně doporučuju jméno prostě až do porodu tajit, pokud se chceš vyhnout negativním reakcím a rozmlouvání - jak se dítě narodí, už s tím stejně nikdo nic neudělá a většinou si i odpustí nějaké blbé poznámky :wink:
Ale opravdu bych zvážila i to přijmení, aby to k sobě sedělo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
3.7.08 09:32

Já se jenom musím trochu pousmívat, jací jsou někteří lidi s prominutím svině.
Tady chudák Anduli je smutná z toho, že příbuzní nejsou nadšení z jména Nathan, přitom to je hezké jméno, a představte si, že nám se šklebí na jméno David :roll: :wink: . Rodina ani tak ne, ale přála bych vám vidět výraz v obličeji kamarádek, to bylo žůžo :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
3.7.08 09:35

Packo, co mají, proboha, proti jménu David??? 8O Vždyt to je moc hezké jméno, taky se mi vždycky líbilo, ale má ho už kamarádka, takže nic.. :)

U nás tchyně pořád mluví o tom, ať dáme Filípka. To jméno se mi taky líbí, ale tak nějak mi nejde přes pusu, když mluvím na bříško, to už je prostě automaticky asi od 20.tt, kdy jsme se dověděli, že to bude kluk, Naty, Natýsek… Teď se mi začal i líbit Nikolas, tak fakt nevím… Prostě mi teď přijde blbé to měnit, když už ho nějak oslovuju.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.08 09:40

ahoj spolusrpňando Anduli:
mno to jméno Nathan sice zní dost nezvykle, ale líbí se mi právě ta oslovení Natýsek, Natý… to je takové sladké. :wink: a když už je na to malej zvylej…já bych taky Tomíka neměnila, když ho od 20tt takto oslovuju! :! a Filipa jsme měli psa a je jich hodně! takže já jsem pro Natýse :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
3.7.08 09:40

Jo Anduli nevím, co všichni mají, ale mají smůlu :lol: , u nás je to už Davídek a hotovo :lol: :lol:
Vyprdni se na všechny, to že něco chce tchýně je hezký, ale chtít může, že :lol: :lol: ?? Je to vaše mimi, tak mu dejte jméno dle vašeho gusta. Pokud k tomu máte odpovídající příjmení, nebála bych se toho. Je to jen a pouze vaše věc, obě jména jsou hezká. A pokud sis zvykla na Natýska a říkáš mu tak, líbí se ti to jméno, tak u toho zůstaň a je to. Rodině říkej, že ses ještě nerozhodla a pak jim zavolej, že Natýsek je na světě :lol: :lol: a bude vymalováno :wink:
Už se vám to srpňátka krátí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
siloenka
3.7.08 09:58
Packa píše:
Já se jenom musím trochu pousmívat, jací jsou někteří lidi s prominutím svině.
Tady chudák Anduli je smutná z toho, že příbuzní nejsou nadšení z jména Nathan, přitom to je hezké jméno, a představte si, že nám se šklebí na jméno David :roll: :wink: . Rodina ani tak ne, ale přála bych vám vidět výraz v obličeji kamarádek, to bylo žůžo :roll: :lol:

no to mi povídej :wink: MOje mamka byla silně proti jménu Daniel,že prý nebude vědět,jak ho oslovovat a že mu bude muset říkat „Dajoš“ (ví,jak silně se mi tohle oslovení nelíbí),ale že prý nebude mít jinou možnost 8O.
Daniela jsme nakonec dali a říkat mu Dajoš jí ani nenapadlo :D Prostě okolí si zvykne. Teď jsme rozmýšleli nad Samuelem (jelikož můj taťka má vadu řeči a opatrně nám sdělil,že jméno s počátečním písmenem „S“ by asi vždycky nevyslovil,tak jsme od toho jména upustili,protože to chápu,tohle je podle mě pádný argument) Tak nakonec budeme mít Davida :lol: Ale ani na tohle jméno se nikdo netrvářil nijak nadšeně. Jenom jsem slyšela „David“? a proč zrovna ten? :twisted: :twisted:
Někdy odpovídám. „Pořád lepší David,než Goliáš“ :D :D
A Jméno Nathan je fakt moc hezké,když na to máš Anduli příjmení,tak v pohodě :wink:

• Citovat
  • Upravit
330
3.7.08 10:01

Ahojky, pokud jste se shodli s manželem, tak bych na okolí kašlala.
My jsme měli dvě jména pro kluka Vítek (Vít) a pro holku Abi (Abigail)…to byla u našich rodičů katastrofa - každému se nelíbilo něco a kupodivu se obojí rodiče takto shodli :lol: …že Abigail je moc germánské a že Abi zní divně, a že to není žádné pořádné jméno a ať dáme Elišku či Nelu - podotýkam, že u nás jsou všechny ženy dosti korpulentní a rázné…a co se týče Vítka, no tak to jsme taky neudělali dobře, protože když nemohli říct že to není nějaké zahraniční jméno, tak nám jen řekli, že je to takové děsně obyčejné a fádní a že dětska ve škole na něj budou tak akorát výt. A že u kluka ať dáme radši Patrika…
Nakonec nám moje mamka udělala seznam jmen co by se jí líbili…naštěstí nám je jen „nabídla“ k inspiraci, takže to bylo v pohodě
Takže jsme se s manželem dohodli, že do porodu prostě „ještě rozvažujeme“ a stejně si je pojmenujeme podle svojeho. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
3.7.08 10:02

Nathan je krasny jmeno :) na rodice a tchany se vykaslete, je to vase dite. Nam se na jmeno Gabriel taky rodice netvarili, v podstate jsem se setkavali s reakcema typu „gabriel? no to nevadi, hlavne, kdyz bude zdravej“ … a nakonec si vsichni zvykli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
3.7.08 10:10

Siloenka, tak to si budu pamatovat :lol: :lol: :lol: :lol: . David lepší než Goliáš, to je fakt dobrý :potlesk: :lol:

Daniel se nám taky moc líbí, ale páč vedle nás bydlí soused, které má příjmení na chlup stejné jako my a jmenuje se Daniel, byl by problém s poštou a vším vůbec :roll: .
Jo přesná reakce koukám: "David :?: ???? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
3.7.08 10:49

Ahoj,

na rodinu bych nekoukala. Je to vase dite a ver mi, ze si zvyknou. U nas frflali u kazdeho jmena a po porodu to bylo ok. Prvni jsme chteli Abigail, ale ustoupili jsme a dali jsme Sarlota i kdyz to se jim taky moc nelibilo. U Zoe jsme se nikoho neptali a od poloviny tehu jsme proste byli rozhodnuti. Dalsi bude za par let ta odlozena Abigail a oni si budou muset zvyknout.

Nathan je moc krasne jmeno. Kdybychom umeli delat chlapecky, tak by to byl zhavy kandidat.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
3.7.08 11:15

vykašli se na tchanovce, je to tvoje dite, ty snim budeš travit vetsinu casu, tak je na tobe, jestli to bude Jenik, Natan a nebo Mojimír.
Me se Nathan libi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky