Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj
kdyz se libi tobe a manzelovi, tak co resite?
neboj okoli i rodina si zvykne, my jsme dali Sofii, zadnou jsme neznaly a ted ji dava kazdy…no a Jim se nam libil ihned, jak jsem otehotnela!!! rodinka v pohode a okoli si taky zvyklo…
a kdyz mate cizi prijmeni, tak se to hodi…myslim, ze do budoucna bude vic a vic exotickych jmen
tak krasne tehu
ahojky,
taky bych neřešila. pokud se jméno líbí vám, tak ho dejte. je to jen a jen vaše rozodnutí a jediný komu se to nemusí líbit, je potom dítko ![]()
my jsme bojovali s Karlou. rozhodli jsme se už někdy v 17tt, kdy nám řekli, že čekáme holčičku a od té doby jsem slyšela jen řeči - je to moc tvrdé jméno, je to divné jméno, dejte raději Karolínu a pod. někteří v rodině se se jménem nesrovnali ani po narození Karličky. a ještě v prodonici nám tchýně řekla, že jsme to se jménem teda zkopali. ale co, byl to jejich názor a já jim ho neberu. my jsme vybrali podle svého a Karlinda naší holčičce sluší ![]()
Jitul
PS: ani jméno Michal se nejdříve v rodině moc nelíbilo ![]()
Ahoj,
jmeno je to moc pekne, dejte ho. My mame Maxe, taky se dost lidi sklebilo, co je to za jmeno. To jako Maxmilian nebo Maxim? Ne, proste jen Max. Taky se mi libi, ze ted, jako prckovi se mu rika Maxik, Maxicek a velky bude Max. A jedna humorna historka, nas deda, Maxikuv pradeda, 87 let Maxe pri prvni navsteve privital slovy: Ahooj Rexi!
Chudak se pak omlouval, jak to popletl
Aspon byla legrace!
Janno - jmena tvych kluku jsou super, moc se mi libi, vzdy je obdivuju na metrikach, kdyz pises do nejake diskuse ![]()
Anduli, Nathana jsme taky uvažovali…nakonec jsem ho synkovi nedala. Protože jsem prostě tak nějak cítila, že mi to jméno k němu nesedí. Tak je to nakonec Jakub.
No a Nathan - někdo tu psal,že mu to připadá tvrdé na vyslovování. Mě to přijde stejné jak jiná jména.
A hlavně - pokud se líbí Vám, tak budete mít Nathánka a šmitec. Okolí se přizpůsobí. Slyšela jsem takové… Nathánku kde jsi..Na tanku apod. Ale takovejch rýmovaček je.....
Prvorozený syn je Daniel - to bylo komentářů
A dneska si zvykli a je to taky v pohodě.
Všechno už tu holky napsaly, ale zajímalo by mě - je tu vůbec někdo, kdo se před porodem svěřil se jménem a všichni mu ho s nadšením odsouhlasili??? Pochybuju…
Ať je to jakýkoliv jméno, vždycky se najde někdo s argumentem, proč zrovna tohle jméno ne
![]()
Anduli - Nathan je super, pokud k tomu máte příjmení.
Siloenko - no, vzhledem k tomu, v jakých rozměrech ty kluky děláte, byste si klidně mohli dovolit pojmenovat synka Goliáš. ![]()
Nám se osvědčilo říkat před porodem jméno vymyšlené, ještě podivnější než to vybrané - u Dalka jsme čekali Bivoje, u druhého jsme neřekli pohlaví a čekali Kunigundu. Prarodičům se po porodu značně ulevilo
.
Moc hezké jméno! A je to Vaše dítě, a ne tchána…takže bych je vůbec neřešila… ![]()
Taky bych to nijak s přibuzenstvem neřešila.Podle mě je úspěch už to, že jste se shodli s manželem.My čekáme za pár měsíců chlapečka a za žádnou cenu se nemůžeme s manžílkem shodnout.On chce Františka nebo Vojtěcha a já Štěpána nebo Prokopa.Kdyby nám do toho měli mluvit ještě ostatní, tak bych se asi zbláznila.U nás jsou prarodiče naštěstí velice taktní (i když si třeba v duchu myslí něco jiného).Když se nám před dvěma lety narodila Ema, tak neměli nejmenší poznámku, ikdyž si myslím, že to taky nebylo úplně podle jejich vkusu.Hned od začátku ji ale oslovují moc krásně a s láskou.Pochybných komentářů jsme se doslechli spíše od známých.Jako např.:Ema?Hm.To byla ta tlustá služka z nemocnice na kraji města, ne?Nebo:Ema mele maso.Ema má mámu…apod.Kdybych čekala druhou holčičku byla by to Violka nebo Alžbětka.Kromě manžela si do toho od nikoho nenechám kecat a taky bych nikdy žádným známým a příbuzným nijak nehaněla jména, která pro své potomky vybrali, protože vím, že každý vybírá s největší pečlivostí a s láskou a jak podobné komentáře bolí.Přeju vám dost odvahy.Petra
Krásné jméno,i když neobvyklé.To se mě právě moc líbí.
Souhlasím s Evropankou ,že je to vymýšleno s láskou a pečlivostí.
já taky nechtěla jen tak běžné jméno a vybrali a hlavně shodli jsme se na něm měsíc před porodem.A co myslíte švagrová?Po příjezdu z porodnice mi řekla ,že jsem musela mít asi hodně špatný porod,když jsem dala jméno ANTONÍN.Že hnusnější jméno ani není.A přitom kdo mu dnes řekne Antoníne?Má spoustu krásných zdrobnělin a to se mi líbí.
Proto vybírejte podle sebe,vždycky se někdo najde kdo to zkazí a pomluví.U nás se nemuselo jít tak daleko.
Ahoj
Nathan je kráááásné jméno, jen do toho jděte ![]()
My máme Terezku a taky jsme si vyslechli keců, že prý bude ve škole 10 Terezek a bla bla bla, že je to prostě nejčastější jméno.. No jo je, ale nám je to šumák, my chtěli Terezku a máme ji. A rozhodně bych neměnila ![]()
Já chtěla Annumarii (Annamarie), ale to nepošlo manželem ![]()
Bedhann: ahojky, ja jsem jménem Jana Marie a nemůžu si stěžovat…má to tu jednu úžasnou výhodu, že si mě každý jménem zapamatuje hned. Třeba sestřička u doktora od první návštěvy věděla jméno…akorát to přijmení jsem ji stejně musela říkat.
Jediná nepříjemnost toho jména je, že je dlouhé a s přijmením Navrátilová (předtím Prokešová) se člověk opravdu upíše, když potřebuje vyplnit formuláře nebo se oficiálně podepisovat. To jediné je nepříjemné…ale stejně uvažuji, že dceru kdyžtak pojmenuji Anna Marie…
Jani ahoj - ostravačko ![]()
Všechno má své výhody i nevýhody, nic dokonalého neexistuje ![]()
Já jsem ale chtěla Annamarie dohromady - pravda, ani nevím, zda už takové jméno existuje, ale myslím že jooo.
Dalšího sviště neplánujem, ale kdyby se zadařilo, tak bych chtěla Adriana (ale Nathan mě taky pěkně nadchl
). Holku nevím, možná Liliana ![]()
evropanka-taky jsem chtěla Emu, ale neprošlo mi to…můj chtěl lojzičku nebo pepinko..no to by mě omyli..nakonec máme Natálku a Michaela..ale malého jsem vybírala já, protože není jeho…
Tak holky, díky ještě jednou!
Takže na 99,9% to bude Natys… ![]()
Jen mě napadlo, když to jméno není v kalendáři, tak musím asi ještě před porodem na matriku, že? A co mi tam jako řeknou? Nebo mi dají nějaké povolení?
Jak to probíhá?