Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Monisek7 zatím na začátku (termín asi na přelomu srpen září) a pohlaví bude překvapení
Nicméně když to bude kluk (jakože mám pocit, že bude) tak manžel nechce o jiném jméně slyšet a mně se taky moc líbí- akorát si fakt říkám, jesti bude malý se jménbem později spokojený. Doufám, že jo…
Gratuluju k Natánkovi
A budete teda dávat verzi Natanael? Já bych asi chtěla Nataniel…právě se mi moc líbí význam i původ jména.
@ayra.5 Podle mě bude rád, že není xtý kuba, tobiáš, matyáš apod.
Hlavně už se to jméno i rozjíždí dle statistik… A dnes na mne vybaflo toto : https://www.super.cz/…ulatila.html Plus vím, že má Nataniela i Evička Burešová ze seriálu Modrý kód. Ono to za pár let bude, jak s tím Tobiasem, Marcusem apod., které nemohly starší generace zkousnout ![]()
Jinak mě se líbí oboje Nataniel i Natanael
Ale manžel nemá dobrou zkušenost (mírně řečeno) s jedním známým Danielem, prostě jeho bývalý nej kámoš, co ho podrazil… a prý by mu ho to připomínalo tou koncovkou ![]()
Já fandím obojím verzím a předem to moc neventiluju, protože okolí si zvykne a teď by byly zbytečné řeči… To je jak s přípravama svatby, udělat si to prostě dle svého a ideálně předem moc nevyprávět, páč se pak rodina zbytečně stará
Tak přeji hodně zdraví, to jste ještě maličcí ![]()
Nas Nathaniel je skoro dvoulety
Chtela jsem Nathana, ale manzel rekl, ze mu to prijde hodne tvrde, takze tim -iel se to zmekcilo. Svatek slavi 24. srpna podle novejsich kalendaru, spolecne s Bartolomejem, protoze ten svatek 29.12. se hodne kryje s Vanocema a Silvestrem, to by lide na nej v tom svatecnim ruchu zapominali
Vsem, kdo planuje Natika, preji mit hodne velky nadhled a opravdu velke presvedceni o tom, ze toto jmeno je to nejkrasnejsi. Pokud trochu vahate, radeji dejte jinou alternativu. Reakce cizich lidi na toto jmeno je vetsinou “Co? Jakze? Co jste si to vymysleli??”, a to zijeme v Praze. A od kolegu v praci, sousedu, sestricek u lekaru a jinych znamych jsou same hloupe vtipy: Natanek-satanek, Natanek-bananek. Zbytek reakci je neutralni (nebo spis “slusna”
). Nicmene porad si stojime za svym
Vylozene pochvalu a nadseni jsme slyseli pouze 2×: od kamaradky, ktera sama ma deti s netradicnimi jmeny, a od me sestrenice, ktera zije v Izraeli, kde toto jmeno je bezne. Jo, a dalsi jmena v mem vyberu byla: Aron, Rafael a Gabriel. Na Nathaniela vsak nemaji
![]()