Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
syna občas (1× za rok) bolí ucho. Jednou za život mu ucho píchali, zbytek se rozehnal vždy kapkama. Nyní si syn stěžuje opět na bolest ucha a já si nepamatuji na název těch kapiček. Jsme s manželem oba v práci a na ORL končí dřív než my dva v práci
, mám dvě možnosti:
1. Vím, že kapičky byli i na oči, můžu zavolat na oční, aby mi je předepsali, mám tam kamarádku, ale potřebuji znát název kapek
2. Vláčet dítě večer na ušní ORL odd. do nemocnice, nechat ho prohlédnout, máznout 90Kč a odejít s receptem pravděpodobně na stejné kapky, jaké by mi předepsali na očním
Můžete mi, prosím, kdo víte, napsat, jak se ty kapky jmenují?
A volili byste možnost 1.nebo 2.?
Děkuji ![]()
Ja znam Otobacid - neni do oci, Tobrex - nevim, jestli jde do ucha a Garasone - jde do oci i ucha, ale neni k sehnani. vsechno je to na predpis
Garason je super, vím že zabíral téměř okamžitě, ale je to už antibiotikum a prý se už nedělá (sháněla jsem ho cca ped dvěma týdny, doktor mi předepsal zatím na rozehnání Ofloxacin, píšou tu, že je i oční.. kapu zatím asi 5 dní..sice se to nehorší,..ale teda ani nelepší, tak nevím ![]()
Rychlá pomoc (dostupná téměř v každé domácnosti
) je kápnout do bolavého ucha kapku vychlazené slivovice-vodky apod. Je to rada od výborného ORL lékaře, tak neboj- studené uklidní bolest, alkohol vysuší příp. začínající zánět.
Buď se to uklidní úplně, nebo alesp. dá čas bez bolesti na zajetí do lékárny nebo k Dr.
Jinak my jsme dostávali do uší Otobacid, ale ten je pouze do uší a jediné kapky, které mne napadají, že myslíš- použitelné do oka i ucha je borová voda-volně prodejná v lékárně- tou jsme vyplachovali píchnuté nebo prasklé ucho. ![]()
Příspěvek upraven 05.02.14 v 10:21
Na zánět středního ucha otobacid, pokud se mu to stává třeba po koupání v bazénu, tak pak boralkohol.
A co zavolat té kamarádce, ona asi bude vědět.
Jinak ještě na ušním mi radila hodně prokapat nos, že i to může v začátku pomoct. Hlavu pak naklonit ke straně. A proti bolesti nurofen, brufen atp.
Ahoj,
synovi předepisuje lékař na ORL kapky Maxitrol, jsou to oční kapky, ale kapeme do uší ![]()
Já jsem taky měla kapky do očí i uší, ale název bohužel nevím, byly na předpis.
… jo ale taky mi nezabírali, já měla nakonec zánět nosohltanu a pomohl mi bioparox. Záleží taky jak ho v tom uchu bolí, jestli je to zánět zvukovodu, nebo jestli ho bolí i v krku a na té straně i oko a do ucha.
Otobacid do uší
tobrex (raději mastička) do očí
Mám to neustále doma, otobacid v lednici
Tak mi teď dostali na uši Otipax, myslím že je na předpis a pak nějaké kapky do nosu, že se to musí kapat současně.
@blecha72 píše:
Otobacid do uší
tobrex (raději mastička) do očíMám to neustále doma, otobacid v lednici
Otobacid v lednici jen neotevřený, po otevření pokojová teplota, je to na něm napsáno i Dr. mě na to upozorňovala.
@marti81 píše:
Otobacid v lednici jen neotevřený, po otevření pokojová teplota, je to na něm napsáno i Dr. mě na to upozorňovala.
Samo ![]()
@marti81 píše:
Aha, já ho mám taky v lednici
- otevřený. Nemá se jen na nějakou dobu vyndat před kapáním?
Pamykon je na infekční rýmu, jen do nosu a je to antibiotikum. K tomu jsme do očí měly ten Tobrex.