Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky jdu posbírat nějaké info…ze soboty na neděli mi tříletý syn blil jak alík. včera nic až večer naříkal na bříško ale nic extra. Ráno se probudil a naříkal hodně, ani chodit nechtěl, takže se vezl v kočárku a doma jen ležel. Nakonec jsem šla k dr, která po pohmatu mě poslal na chirurgii že to bude na 60 procent slepák:(Na chirurgii se bál, takže jen říkal že už to nebolí. Máme přijít zítra na KO nebo pokud by to bylo horší jet směr nemocnice.Ted mi spinká, před spaním zas naříkal že to bolí. Já jsem tak trochu bezradná, chvilku ho to bolí chvilku ne…nechci plašit ale zas mám strach. Dneska kadil jednou a měl průjem, jí dietně už od rána. Jak se slepák projevil u vašich malých dětiček?
@Crystal87 píše:
Ahojky holky jdu posbírat nějaké info…ze soboty na neděli mi tříletý syn blil jak alík. včera nic až večer naříkal na bříško ale nic extra. Ráno se probudil a naříkal hodně, ani chodit nechtěl, takže se vezl v kočárku a doma jen ležel. Nakonec jsem šla k dr, která po pohmatu mě poslal na chirurgii že to bude na 60 procent slepák:(Na chirurgii se bál, takže jen říkal že už to nebolí. Máme přijít zítra na KO nebo pokud by to bylo horší jet směr nemocnice.Ted mi spinká, před spaním zas naříkal že to bolí. Já jsem tak trochu bezradná, chvilku ho to bolí chvilku ne…nechci plašit ale zas mám strach. Dneska kadil jednou a měl průjem, jí dietně už od rána. Jak se slepák projevil u vašich malých dětiček?
no nevím, ale tipla bych to taky na to, prostě počkej, pokdu yb bolest přetrvávala, tak ho dovez na pohotovost
@tumpach píše:
no nevím, ale tipla bych to taky na to, prostě počkej, pokdu yb bolest přetrvávala, tak ho dovez na pohotovost
tak mě jde o to že chvilku ho to bolí chvilku ne…já když měla slepáka tak mě to taky nijak extra nebolelo, ale nevím jak je to u dětí. Ono musela bych sehnat odvoz a hlídání pro další dvě děti, takže jen tak z mojí hysterie se tam hnát nechci, spíš tak nějak jeslti to nemá ještě jiné příznaky
@Crystal87 píše:
tak mě jde o to že chvilku ho to bolí chvilku ne…já když měla slepáka tak mě to taky nijak extra nebolelo, ale nevím jak je to u dětí. Ono musela bych sehnat odvoz a hlídání pro další dvě děti, takže jen tak z mojí hysterie se tam hnát nechci, spíš tak nějak jeslti to nemá ještě jiné příznaky
no zkus přečíst na internetu, nastestí moje děti to nezažili a na jaké straně ho to bolí??
My jsme byli kvůli slepáku loni v nemocnici na pozorování. To mu byly zrovna cca 3 roky. Bolelo ho břicho, fest, nic nejedl, ležel, chtělo se mu zvracet - ale nezvracel, bolelo ho to kolem pupíku. Později nastoupily i teploty.
V nemocnici ho prohlédl chirurg, dělali mu sono a vycházely z toho břišní uzlinky z virózy (ale před tím byl zdravej jak řípa). I po tomhle zjištění si ho tam na pozorování radši nechali.
Doktorka říkala, že u těhle malých dětí to je lepší nepodceňovat. Slepák se projevuje u každého jinak a je těžké odhadnout, jestli to je ono nebo ne.
@Crystal87 píše:
za mě ty příznaky vetsina sedí,
http://nemoci.vitalion.cz/…peho-streva/
Na pravé…já se totiž i bojím že on bude radši říkat že ho to nebolí, jen aby nemusel zas k nějaké dr, je to takový malý citlivka, všeho se bojí a tak:(A pokud to neřekne tak jak jinak poznám že to není ok?:(
No nevím, uvidíš až se probudí, zjistíš, že nebude chtít moc jíst, pokud by nejedl, tak bych raději zavolala do nemocncice, že malého bolí břísko od soboty, no uvidíš no
@tumpach píše:
za mě ty příznaky vetsina sedí,
http://nemoci.vitalion.cz/…peho-streva/
sedí až moc no:(uvidíme až se vzbudí jak mu bude:(
Kde ho to bolí? Okolo pupku? Stěhuje se to směrem doprava? Zvrací? Až se vzbudí, řekni mu ať vyskočí a pokud ho bříško zabolí, tak by to mohl být slepák… Zkus mu říct, že i kdyby musel do nemocnice, ať se nebojí, že tam budeš s ním a pak doktor mu pomůže, že si tam vezme svoje hračky…Se slepákem není legrace
Pokud ho boli bricho uz delsi dobu tak bych radsi jela na pohotovost, sama to asi nepoznas jestli to slepak je nebo neni ![]()
Uvidíš helem ale lepší nepodceňovat, lepší být za hysterku než pak jet za 5 min 12. Chápu moje malá má z doktorů přímo smrt, takže u ní, bych to poznala, že by se nechtěla hnout a nejedela, jinak bych to na ní jinak nepoznala ![]()
@tumpach píše:
No nevím, uvidíš až se probudí, zjistíš, že nebude chtít moc jíst, pokud by nejedl, tak bych raději zavolala do nemocncice, že malého bolí břísko od soboty, no uvidíš no
no on moc nejí od včera..dnes si ráno vzal jen mléčný řez a místo oběda a svačiny měl pár cornflejku:(zas nechci plašit když na chirurgii to jako akutní neviděla ale zas nechci něoc prošvihnout a zvlášt u něj…je hubenounkej a odskáče všechno možný:(
@Crystal87 píše:
no on moc nejí od včera..dnes si ráno vzal jen mléčný řez a místo oběda a svačiny měl pár cornflejku:(zas nechci plašit když na chirurgii to jako akutní neviděla ale zas nechci něoc prošvihnout a zvlášt u něj…je hubenounkej a odskáče všechno možný:(
no tak to fakt nevím jak bych se zachovala, proste počkej až se vyspí a uvidíš, pokud by ho to bolelo, tak bych ja asi jela, lepíš stokrát zbytečně. Pokud by mu bylo líp, počkala bych do zítřka ASI.
Já bych jela hned, já měla slepák ve čtyřech letech, prý to bylo za pět dvanáct