Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky chtěla bych se s Vámi podělit o můj problém. Asi od Vánoc mám bolesti v pravém třísle. Nejsou to vyloženě bolesti, jakoby píchání, ale jen občas, někdy celé dopoledne nic, jindy třeba každé 3 minuty. Na gyndě ( před měsícem) mi doktorka řekla, že tam mám cystu, že pokud nebudu vyloženě trvat na léčbě, že se s ní nic nedělá, že praskne sama. Zatím to tedy nepozoruji, že by praskla. Beru antikoncepci Janine, teď co jsem měla 7 dní pauzu MS byla jen hooodně slaboučká. Myslíte, že ty bolesti mohou být pořád od té cysty? Nelepší se, ani nehorší…
Děkuji
@monulka mě na začátku těhotenství taky našli cystu.
Je na pravé straně a občas mě ta bolest taky vystřelovala do pravýho třísla.
Teď už se prý cysta zmenšila a je to znát, protože do třísla už bolest nevystřeluje.
Ahoj,
já měla před měsícem cystu za dělohou 6,5×5 cm. Příznaky byly šílené. Jela jsem na pohotovost s bolestmi zad. Dle bolestí to doktoři tipovali na ledvinovou koliku. Šílené bolesti v oblasti pravé ledviny, bolesti vystřelovaly i do stehna a do břicha. Nemohla jsem sedět, ležet ani stát, natož chodit
Moč a krev jsem měla v pořádku, tak mě poslali na CT. Výsledek od doktora z CT byl, že tam nic nevidí. Naštěstí doktor, který mě vyšetřoval na pohotovosti byl pečlivější a okamžitě si všiml velkého tělesa uprostřed pánve
okamžité gynekologické vyšetření ukázalo, že celou tu neplechu způsobila cysta za dělohou. Přes víkend jsem ležela v nemocnici, píchali do mě injekce a poslali mě domů, že se vstřebá. Za 24h jsem tam byla znovu, kdy cysta již nebyla přímo za dělohou. Pohyb ji trošku přemístil. Po operaci jsem se dozvěděla, že cysta byla odstraněna s kouskem vaječníku
takže radím… raději jít na operaci hned a přežít narkózu, než aby vám pak vzali při operaci něco víc… ![]()