Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím dnes ráno jsem vstala kde mne bolí vedle hrtanu jako by uzlina nemůžu poradne otočit hlavu nic.. teploty nemám jen mi je pořád zima.. polykat můžu akorát jak kdybych tam v tom krku měla
Štítná žláza? Takhle se mi projevila cysta na ŠŽ. Vyřešila jsem to na endokrinologii ![]()
@Brbra a bolelo tě to i na dotek? Mně to bolí strašně i nando dotek.. polykat mohu normálně vše akorát mne bolí vedle krtanu v pravo trošku
Ano, na dotek, při polykání pocit překážky. Boule na straně. Šla jsem s tím na ORL a poslali mě na endokrinologii, kde mi tu cystu vysála pryc.
@Brbra jenže já tam necítím žádnou boule když si shanu jen mne to na dotek bolí hodně
Takhle se u mě projevoval zanet štítné žlázy, šla bych na endokrinologii.
A to mi dá zadanku lékař nebo se můžu tam objednat? No já si radši pro jistotu zajdu na pohotovost neboť je dnes svátek a já jsem v práci do 15h…
Pokud je to štítná žláza, tak to není akutní a na pohotovosti ti nepomůžou. Zánět štítné žlázy poznají z ultrazvuku a dělají odběr krve. Léčí se to kortikoidy. Zajdi si ve všední den na ambulanci na endokrinologii, já jsem byla bez žádanky.
Žádanku nepotřebuješ, můžeš se objednat kamkoli. Na pohotovost to asi neni..
@Ruth40 no a když to není štítná žláza? Já jsem takové že se bojím co se týče zdraví.. do toho mám už rýmu a ten krk mě bolí
Nebo můžeš zajít ve všední den na ORL. Ale moje zkušenost s tím není dobrá. Mně ten krk taky hodně bolel, hlavně když jsem si na něj zatlačila. Nevěděla jsem, že je to štítná žláza, šla jsem s tím na ORL. Doktor se tam podíval zrcátkem a řekl, že mi nic není. Pak jsem šla k obvodnímu, tam mi řekli, že to může být reflux, ale že nevědí. Pomohli mi až na endokrinologii.
Držím palce, ať ti pomůžou. Já jsem čekala 3 měsíce, než se konečně zjistilo, co mi je.
@Ruth40 děkuji já to právě mám asi 4 den a jsem s toho hotová mne prave bolí I žaludem jestli to nemám s toho i.. žlučník nemám už nebo jsem měla žlučníkové kameny tak mi vybrali žlučník.. jestli ten krk nesouvisí ze žaludkem ![]()
Tak možná ještě zkus dneska zavolat obvodnímu a zeptej se, jestli to může souviset se žaludkem.