Cytologie ASC US

Anonymní
6.5.25 11:18

Cytologie ASC US

Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenost s výsledkem cytologei ASC US, který jsem dnes obdržela. Je mi 44 let, nikdy jsem špatnou cytologii neměla, všecko v pořádku. Jsem ale rok a půl po odstranění vaječníků, tj. v menopauze, tak nevím, zda to nemůže souviset. Gynekolog říkal, že mám přijít na kontrolkní stěr pod 6 měsícíh a vůbec se nebát. Měl někdo takovýto výsledek a pak to bylo ok? A ví někdo, čím to bylo způsobené? Vždy HPV nebo nějaký zánět, hormony? Díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1148
6.5.25 12:55

Mela jsem nekolikrat… Nakonec se s tim telo popralo…mela jsem i HPV a ten imunita taky potlacila…ale chodila jsem 3roky co 3mesice na kontrolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.25 13:02

@Neuz děkuji. A užívala jsi něco? Papilocare apod.?

• Citovat
  • Upravit
1148
6.5.25 13:04
@Anonymní píše: Více

Hned zezacatku… Pak jsem se na to vykaslala… Trochu si poskladala veci v hlave… Nesoustredila se na to a ejhle, bylo dobre… Mela jsem indonal a pak jeste nejaky gel na zavadeni, ale uz si nepamatuji nazev…

Jeste teda..ja trpela na sileny zanety, mesic co mesic.. tim pry taky ty zmeny… Trochu jsem i zmenila stravu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.25 13:09

@Neuz ok, děkuji. Zkusím se povznést a taky něco udělat pro svou kondici/imunitu!

• Citovat
  • Upravit
335
6.5.25 13:46

Já jsem mívala dříve horší výsledky cytologie a chodila co 6 měsíců na kontroly.. co si pamatuji, tak výsledek ASCUS je vlastně nic neprokazující výsledek - ani dobrý, ani špatný. Zkus zagooglit, tenkrát jsem našla celou tu škálu výsledků. Jednou - na první kontrole po porodu mi vyšel ASCUS High, což znamená zase neprůkazné změny, ale už tam je zahrnutá i varianta velmi vážných změn (to je to high). Nejdřív mě chtěla mudr odeslat rovnou na vyšší pracoviště, ale když jsem působila fakt asi vyděšeně, tak mi řekla, že za 2,5 měsíce ještě stěr u ní a pak kdyžtak dál. Koupila jsem si tenkrát kapsle Indonal, brala jsem ho myslím 3 měsíce, a existují i vaginální gely přímo na ty změny cytologie (to tenkrát ještě nebylo, teď jsem je viděla). Tenkrát jsem si koupila vaginální gel Tea tree a tan jsem dávala taky celé ty tři měsíce myslím 2× za týden. Pak jsme šla na kontrolu a cytologie byla úplně normální :nevim: Od té doby, cca 16 let už beze změn.
když tě chce vidět „až“ za 6 měsíců, tak bych se úplně neznepokojovala, klidně i nějaké vitamíny bych přidala a bude to OK :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
6.5.25 13:49

Jo a ještě mi mudr tenkrát říkala, že to Ascus právě může být zánětem, který na sobě ani nepoznáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.25 13:55

@Miluška1980 moc díky. Už jsem objednala Papilocare gel. Tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex