Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, před prvním těhotenství jsem pracovala jako účetní, takže jsem měla sedavé zaměstnání. Pak jsem otěhotněla a přešla na rizikové těhotenství, kdy opět jsem musela jen sedět, nebo ležet. Celé těhotenství jsem teda proseděla, protože jsem si teda aspoň četla, nebo jsem kreslila, když už jsem nic nemohla dělat.. po porodu jsem začla chodit na delší procházky a rok po porodu jsem začla běhat. Cca v tu dobu jsem byla na preventivce u svého obvoďaka, který mi řekl, že mám mírnou skoliózu… na sobě v zrcadle taky vidím, že mám mírný buvolí hrb na zadní straně krku🙄Tento rok v březnu jsme se stěhovali a od té doby mě začly bolet záda v oblasti znázorněné na fotce… Asi po 2 měsících bolest ustoupila a já chvíli na to otěhotněla. A aktuálně bolest začla nanovo.
bolí mě to jen když sedím a nejsem opřená, když se opírám a sedím rovně tak žádnou bolest nepociťuji.. při stání, leženi, nebo při chůzi je vše v pohodě…Nemáte nějaké tipy? Jsem v 6měsíci těhotenství, ale nemyslím si, že bolest je způsobena těhotenstvím, protože mě to na tom místě bolelo už v tom březnu.
Může to být nějakej uskřípavanej nerv no..najdi si na yt jógový cviky na krk a záda, je to super, fakt doporučuju.
Já bych v těhotenství nevymýšlela blbosti a zašla k fyzioterapeutovi, který má zkušenosti s těhulemi. Ukáže ti, jak správně cvičit, tak aby sis neublížila.
Sama nic nedělej, zvlášť těhotná. Poradit se s fyzio nebo neurologem
Mám s tím mj. také problémy, dlouhodobě v péči neurologa a nepřispívají tomu moje velký 🐐 🐐
Horní zkřížený syndrom? Bolest rombického svalu… fyzioterapie, cviky, tejpy…
Přesně tam mě to bolívá taky. Masér říkal, že je to hodně časté u lidí se sedavým zaměstnáním. Plus jak my ženský nosíme přetížený kabelky, známe to ![]()
Buď fyzio nebo dobrý a prověřený masér, určitě žádná svépomoc v těhotenství ![]()
Moje babička mě pořád straší, že je to z orgánů a už by mi diagnostikovala 1000× nemocí
prý tam normálně zada nebolí
![]()
@shadowbabe a máte to na stejném místě prosím?😃 Já to chtěla začít řešit po porodu (termín mám v březnu) tak jsem si říkala, že to nějak vydržím a řešit to budu až pak, ale moje babička mě pořád uhání, že to je určitě z nějakého orgánů (podle ní slinivka nebo žlučník) a každý den mě bombraduje zpráváma
teda dohledala jsem že to může být i z orgánů, ale mě to opravdu bolí jen, když sedím a nejsem opřená. Jakmile stojím, ležím, chodím, nebo sedím opřená tak je vše v pořádku
@dančavodová píše:
@shadowbabe a máte to na stejném místě prosím?😃 Já to chtěla začít řešit po porodu (termín mám v březnu) tak jsem si říkala, že to nějak vydržím a řešit to budu až pak, ale moje babička mě pořád uhání, že to je určitě z nějakého orgánů (podle ní slinivka nebo žlučník) a každý den mě bombraduje zprávámateda dohledala jsem že to může být i z orgánů, ale mě to opravdu bolí jen, když sedím a nejsem opřená. Jakmile stojím, ležím, chodím, nebo sedím opřená tak je vše v pořádku
Jojo, zkusila bych fakt poradu s tím odborníkem. S orgány netuším, zda může souviset. Já radši nikde nic nečtu, podle toho bych byla už 10× mrtvá a měla tykadla ![]()