Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chci se zeptat. S porodem nemám absolutně žádné zkušenosti, první dcera se mi narodila plánovaným císařem.
Tři dny mě bolí břicho jako bych měla dostat menstruaci, je to taková ta tupá bolest v břiše a píchá mě „dole“ Chci se zeptat co by to mohlo být. V pondělí jdu do poradny, ale je to fakt docela otravné.
A navíc je mi pořád šílená zima, předtím jsem toto neměla byla jsem pořád horkokrevná i když jsme doma měli jen 18 stupňů.
Děkuji za odpovědi Šárka
Ahoj Šárko,
menstruační bolesti jakoby mohou být poslíčci. Tělo se chystá k porodu. Ale ohledně tupé bolesti nebo píchání - to bych určitě zašla do poradny.
Ohledně zimy - taky jsem to zažívala. Nepustilo mě to dokonce ještě ani v šestinedělí. Říkala jsem si, že mám větší „plochu“ tak to ohřátí trvá déle. ![]()
Přeju hodně štěstí, rychlý porod a ať vše dobře dopadne ![]()
Ta tupá bolest byla myšlena, jako právě ta před menstruací. Špatně jsem to asi napsala, ale je to právě taková ta bolest která se ti vrývá do mozku a nedá ti to na to nemyslet.
Břicho mě bolí celé. A to píchání „dole“ to si zase myslím jestli nebude kvůli tomu, že mám v papírech uvedeno, že mám úzkou pánev a jak ta hlavička je napresovaná dole tak od toho je asi to píchání. Jinak opravdu nevím jak si to vysvětlit.
S těma poslíčkama jsi mě moc nepotěšila, já ještě nechci, mám strach z porodu pořád si říkám, že je ještě brzy.
Šárka
Šári já jsem poslíčkovala od 34tt v podstatě pořád, takže neboj, protože to klidně může trvat ještě dloooooooooouho. Neměj strach, určitě to dobře dopadne. Pokud Ti to starší aspoň trošku dovolí, tak odpočívej ![]()
Někdo má poslíky jak dlouho a přenáší i 14 dní
Tak hodně síly ![]()
Verunko, to píchání dole, jak píšeš mám už týden také. Několikrát za den a jsem v 36. tt. Ptala jsem se zkušenějších kamarádek a ty mi potvrdily, že to měly také. Že se tělo prostě připravuje. Na poslední kontrole mi
gyndař říkal, že prcek o něco sestoupil, tak si to spojuji s tím.
Příští týden jdu poprvé do porodnice, tak jsem zvědavá, co mi řeknou.
To budou poslíčci. A to píchání - mi přijde, že se mi to stává, když mi miminko jakoby tlačí buď do močáku nebo zbytků čípku. Uplně u toho nadskakuju…
Plašit netřeba
Ahoj holky,
jen k tomu píchání, také jsem to měla a můj doktor říkal, že to může být tím, jak se natahují vazy (upřímně jsem spíš měla pocit, že mi praskají než že se jen natahují
), ale každopádně to bylo „normální“ . . jako skoro všechny nepříjemné pocity během konce těhu
. Jo a zabíral na to jedině odpočinek - minimálně v sedě, ideálně v pololeže ( s čajíkem, teplou dekou, knížkou . . . . . prostě relax, tělo už toho má vážně dost).
Ať se vám všem rodí lehce a termínu!
Ahoj