těhotenství při nitroděl.tělísku

31
16.2.08 13:25

těhotenství při nitroděl.tělísku

Ahojky nastávající maminy!
Jsem tu poprvé a doufám ne naposledy :)
Hledám radu a zkušenosti od maminek,které toto také zažily.
Jsem v 5týdnu těhotenství. Krásné,jen trochu zvláštní,že jsem otěhotněla s nitroděložním tělískem. Mám dva zdravé chlapečky a třetí dítko jsme si s manželem plánovali až třeba za 5let(samo zkusit tu holčičku:-)),ale příroda nás nějak převezla. Máte prosím někdo stejnou zkušennost.??? Lékař mi tělísko na Valentýna a vyndal,těhu potvrdil a tvrdí,že buď můžu jít na potrat a nebo si mimi nechat. Samo,že potrat nechci,jen mám obavu,aby po takovémto začátku bylo mimi v pořádku!!! Díky moc za odpovědi. Lucik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4854
16.2.08 14:11

LUCIKU,myslím,že se nemáš čeho bát,moje kamarádka byla před půl rokem v té samé situaci,už má 2 děti a otěhotněla potřetí přes tělísko.Mimi si nechala,všechno bylo a je v pořádku,tělísko jí doktor taky hned vyndal a ted jen kvete.Přeji zdravé mimi a tobě krásné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.2.08 15:01

Díky Jaru, je uklidňující slyšet,že toto někdo zažil. Snad bude všechno v pořádku :) . Hledala jsem na toto téma hodně na internetu,ale nic jsem nenašla. Díky a pozdravuj kamarádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
16.2.08 16:23

Lištičko - prosím tě, můžu se zeptat, jaké tělísko máš? (Teda spíš měla jsi?) Otěhotnět s tělískem a mít tak třetí dítě, to je pro mě noční můra… :roll: Teď nevím, jestli jsem to někde četla, nebo mi to říkal můj gyndr., ale mám pocit, že pokud otěhotníš s Mirenou, zachovat těhotenství se nedoporučuje :? Ale tím si fakt nejsem jistá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.2.08 16:30

Teď přesně nevím jak se tělísko jmenovalo. Ale vím, že stálo okolo 600Kč, ty tělíska, co jsou za 5000Kč jsou prý spolehlivější. Respektive doktor říkal,že ještě nezažil těhotenství s ním. U toho mého prý to riziko je. Ale slyšela jsem,že hodně záleží jakou doktor zvolí velikost. U mě asi zvolil špatnou…Já si teda rozhodně potom dám tělísko dražší,protože čtvrtý dítko fakt nechci :lol: A hormon.antik. kvůli migrénám bohužel nemůžu. Tak snad jsem ti trochu poradila. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
17.2.08 12:53

Jo Lištičko,
takhle měla moje tetka tělísko, a měla pak k mojí sestřence eště mýho bratránka :lol:
a to už bylo po nějaký tý „zkušební době“ nebo jak to říkala,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.2.08 16:43

Je zvláštní,že mě to tělísko rok a půl chránilo a teď tohle a to jsem ho měla i po prvním dítku 4roky a taky dobrý. Je to pech… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
18.2.08 21:34

Moje kamarádka taky otehotnela přes teleso a má krásnou holčičku, nemusíš se vůbec bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
18.2.08 21:35
Lištička píše:
Teď přesně nevím jak se tělísko jmenovalo. Ale vím, že stálo okolo 600Kč, ty tělíska, co jsou za 5000Kč jsou prý spolehlivější. Respektive doktor říkal,že ještě nezažil těhotenství s ním. U toho mého prý to riziko je. Ale slyšela jsem,že hodně záleží jakou doktor zvolí velikost. U mě asi zvolil špatnou…Já si teda rozhodně potom dám tělísko dražší,protože čtvrtý dítko fakt nechci :lol: A hormon.antik. kvůli migrénám bohužel nemůžu. Tak snad jsem ti trochu poradila. Pa

tamoje kamarádka mela asi hodně blbý neb hned mesíc po nasazení byla tehu :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
19.2.08 14:07

Ahoj,
to levnější tělíško se myslím jmenuje Dana a je na trhu už spoustu let. Mě je skoro 35 a právě s ním moje mamča otěhotněla. Mirena by měla být spolehlivější, protože uvolňuje ještě ten hormon, takže je to kombinovaná ochrana. Aspoň v to doufám, protože třetí taky neplánujeme.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.2.08 15:16

Ahojky Halko,dík za reakci:-)
S tím tělískem máš pravdu, jen mě holt finančně vyhovovalo tohle. Moje mamča ho má zavedený přes 25 let a funguje jí skvěle,tak jsem neměla důvod tomu moc nevěřit. A co si budem namlouvat, nic není nikdy 100%:-) Ale do Mireny příště jdu:-).
Navíc jsem zjistila, a to si myslím ,že by maminy,co chcou nějakou antikoncepci,měly vědět, je že se má údajně správně tělísko zavádět v prvních dnech menstruace. A to mě teda rozhodně můj gyndr. nezaváděl,tak kdoví kde byl „zakopanej pes“…
Ale hlavní o co mě šlo,při zavedení této diskuze je,aby bylo mimi ok. A zatím vidím samé dobré reakce:-). Ani nevíte,jak moc to potěší :D
Papa Lucik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
21.2.08 18:04

Lištčko: to teda koukám 8O
Mám to samé tělísko a už jsem uvažovala, že kdybych byla v tom, asi bych to ani nepoznala.
Malého kojím a MS jsem ještě nedostala..

Netušíte dokdy by se to tělísko muselo při případném těhotenství vyndat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.2.08 20:53

Ahojky Kim! Těhu poznat v tomhle případě je asi fakt pak úplnej oříšek, ale snad si cháněná dvojmo(kojením:-)) Když mi lékař tělísko dával mluvil o malém,teď už netuším jestli to bylo 1 nebo 2% riziku,že se může otěhotnět. Spousta mamin si ho nemůže vynachválit. Jinak záleží na tom tělísku, kdy se vyndá. Mojí známé právě lékař řekl,že tělísko vyndat nejde a doporučil jí potrat, že by mohlo případně nějak i plod poškodit. Já ho měla na šňůrku a hned na začátku,proto šlo jednoduše bez obav vyndat. Ale asi to nemá moc cenu řešit, to by se člověk z toho zbláznil:-) Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
28.2.08 11:16

Lištičko: to je divné, že jí nešlo vyndat..
Co já vím, všechna mají tu šňůrku, za kterou prý dr jen zatáhne a tělísko „bezbolestně“ vytáhne.
Jsem zvědavá, bezbolestně to mělo být i při zavádění :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.2.08 11:26

Mamča říká, že jí ho tenkrát při těhotenství děloha vyloučila sama, což je prý ta lepší varianta, protože jinak může dojít k potratu při vyndání.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky