Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky nastávající maminy!
Jsem tu poprvé a doufám ne naposledy ![]()
Hledám radu a zkušenosti od maminek,které toto také zažily.
Jsem v 5týdnu těhotenství. Krásné,jen trochu zvláštní,že jsem otěhotněla s nitroděložním tělískem. Mám dva zdravé chlapečky a třetí dítko jsme si s manželem plánovali až třeba za 5let(samo zkusit tu holčičku:-)),ale příroda nás nějak převezla. Máte prosím někdo stejnou zkušennost.??? Lékař mi tělísko na Valentýna a vyndal,těhu potvrdil a tvrdí,že buď můžu jít na potrat a nebo si mimi nechat. Samo,že potrat nechci,jen mám obavu,aby po takovémto začátku bylo mimi v pořádku!!! Díky moc za odpovědi. Lucik
LUCIKU,myslím,že se nemáš čeho bát,moje kamarádka byla před půl rokem v té samé situaci,už má 2 děti a otěhotněla potřetí přes tělísko.Mimi si nechala,všechno bylo a je v pořádku,tělísko jí doktor taky hned vyndal a ted jen kvete.Přeji zdravé mimi a tobě krásné těhotenství.
Díky Jaru, je uklidňující slyšet,že toto někdo zažil. Snad bude všechno v pořádku
. Hledala jsem na toto téma hodně na internetu,ale nic jsem nenašla. Díky a pozdravuj kamarádku!
Lištičko - prosím tě, můžu se zeptat, jaké tělísko máš? (Teda spíš měla jsi?) Otěhotnět s tělískem a mít tak třetí dítě, to je pro mě noční můra…
Teď nevím, jestli jsem to někde četla, nebo mi to říkal můj gyndr., ale mám pocit, že pokud otěhotníš s Mirenou, zachovat těhotenství se nedoporučuje
Ale tím si fakt nejsem jistá…
Teď přesně nevím jak se tělísko jmenovalo. Ale vím, že stálo okolo 600Kč, ty tělíska, co jsou za 5000Kč jsou prý spolehlivější. Respektive doktor říkal,že ještě nezažil těhotenství s ním. U toho mého prý to riziko je. Ale slyšela jsem,že hodně záleží jakou doktor zvolí velikost. U mě asi zvolil špatnou…Já si teda rozhodně potom dám tělísko dražší,protože čtvrtý dítko fakt nechci
A hormon.antik. kvůli migrénám bohužel nemůžu. Tak snad jsem ti trochu poradila. Pa
Jo Lištičko,
takhle měla moje tetka tělísko, a měla pak k mojí sestřence eště mýho bratránka ![]()
a to už bylo po nějaký tý „zkušební době“ nebo jak to říkala,
Je zvláštní,že mě to tělísko rok a půl chránilo a teď tohle a to jsem ho měla i po prvním dítku 4roky a taky dobrý. Je to pech… ![]()
Moje kamarádka taky otehotnela přes teleso a má krásnou holčičku, nemusíš se vůbec bat.
Lištička píše:
Teď přesně nevím jak se tělísko jmenovalo. Ale vím, že stálo okolo 600Kč, ty tělíska, co jsou za 5000Kč jsou prý spolehlivější. Respektive doktor říkal,že ještě nezažil těhotenství s ním. U toho mého prý to riziko je. Ale slyšela jsem,že hodně záleží jakou doktor zvolí velikost. U mě asi zvolil špatnou…Já si teda rozhodně potom dám tělísko dražší,protože čtvrtý dítko fakt nechciA hormon.antik. kvůli migrénám bohužel nemůžu. Tak snad jsem ti trochu poradila. Pa
tamoje kamarádka mela asi hodně blbý neb hned mesíc po nasazení byla tehu
![]()
Ahoj,
to levnější tělíško se myslím jmenuje Dana a je na trhu už spoustu let. Mě je skoro 35 a právě s ním moje mamča otěhotněla. Mirena by měla být spolehlivější, protože uvolňuje ještě ten hormon, takže je to kombinovaná ochrana. Aspoň v to doufám, protože třetí taky neplánujeme.
Halka
Ahojky Halko,dík za reakci:-)
S tím tělískem máš pravdu, jen mě holt finančně vyhovovalo tohle. Moje mamča ho má zavedený přes 25 let a funguje jí skvěle,tak jsem neměla důvod tomu moc nevěřit. A co si budem namlouvat, nic není nikdy 100%:-) Ale do Mireny příště jdu:-).
Navíc jsem zjistila, a to si myslím ,že by maminy,co chcou nějakou antikoncepci,měly vědět, je že se má údajně správně tělísko zavádět v prvních dnech menstruace. A to mě teda rozhodně můj gyndr. nezaváděl,tak kdoví kde byl „zakopanej pes“…
Ale hlavní o co mě šlo,při zavedení této diskuze je,aby bylo mimi ok. A zatím vidím samé dobré reakce:-). Ani nevíte,jak moc to potěší ![]()
Papa Lucik
Lištčko: to teda koukám ![]()
Mám to samé tělísko a už jsem uvažovala, že kdybych byla v tom, asi bych to ani nepoznala.
Malého kojím a MS jsem ještě nedostala..
Netušíte dokdy by se to tělísko muselo při případném těhotenství vyndat?
Ahojky Kim! Těhu poznat v tomhle případě je asi fakt pak úplnej oříšek, ale snad si cháněná dvojmo(kojením:-)) Když mi lékař tělísko dával mluvil o malém,teď už netuším jestli to bylo 1 nebo 2% riziku,že se může otěhotnět. Spousta mamin si ho nemůže vynachválit. Jinak záleží na tom tělísku, kdy se vyndá. Mojí známé právě lékař řekl,že tělísko vyndat nejde a doporučil jí potrat, že by mohlo případně nějak i plod poškodit. Já ho měla na šňůrku a hned na začátku,proto šlo jednoduše bez obav vyndat. Ale asi to nemá moc cenu řešit, to by se člověk z toho zbláznil:-) Pa L.
Lištičko: to je divné, že jí nešlo vyndat..
Co já vím, všechna mají tu šňůrku, za kterou prý dr jen zatáhne a tělísko „bezbolestně“ vytáhne.
Jsem zvědavá, bezbolestně to mělo být i při zavádění ![]()
Mamča říká, že jí ho tenkrát při těhotenství děloha vyloučila sama, což je prý ta lepší varianta, protože jinak může dojít k potratu při vyndání.
Halka