Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, koukam, ze se vyznate, deda donesl domu krabici Enzycolu, ze mu to v lekarne „dali“ na klouby. Je mu 80let. Myslite, ma to sanci zacit brat enbo to mam jit vratit? Uctenku si nastetsi vzal. Sice jsem googlila a vesmes jsou kladne recenze, a le radeji:) Diky moc.
Dobrý den, mam dceru 15let.. A bolí jí poslední dny kosti a klouby(kosti neměla zlomené) brostě stačí lehounce zmáčnkout na určitw kosti a klouby.. A hned.. Prostě zaječí bolestú
nevíte co by pomohlo? V rodině mame (artrozu a osteoporozu) ja tedy nemam nic
S tim není radno si zahravat.. Na pomoc třeba pro ulevu od bolesti kloubu a napeti svalu napr po cviceni ci po namaze pomahaji kapky obsahujici vytazek z konopi například.
Ahoj holky, trochu to tady oživím. Vím, že spostu lidí trápí bolesti kloubů. Ja jsem takový nevěřící Tomáš. Kupuju rodičům různé doplňky stravy. Vyzkouseli už snad všechno. Enzycol efekt nula. Condro, Proenzi také. Dlouhodobě užívají Klouby flexi, narazila jsem na to v lékárně. Je to český výrobek a musím říct, že to jedinne jim opravdu zabralo
Tenkrát mi to nabídli namísto Condosulfu, že je to silnější, ale stejné složení. Tak snad jsem alespoň trochu pomohla ![]()
Ahoj také mám dotaz poslední dobou mě začaly občas bolet klouby, nechci do sebe zbytečně cpát nějakou chemii, která by mi třeba ani nepomohla, neznáte něco osvědčeného?
Už jsem četla, že flexiharpan je dobrý, tak ho vyzkouším, díky ![]()
@Silvous06 někde jsem tu už psala …mohla bych vědět na co přesně se užívá ?
Když jsem měla podobný problém, brala jsem Arthro Lab. Tento prostředek může odstranit zánět, který se stává hlavní příčinou bolesti. Také zlepšuje množství a složení synoviální tekutiny, přispívá k rekonstrukci poškozených kloubů.
Můžete zkusit prostředky na rostlinné bázi. Často nefungují hůř, nebo dokonce občas pracují i lépé než lékárenské masti. Od sebe doporučuji gel Artrolon. Slušný prostředek za adekvátní cenu.
Já zkoušela už různé výživy, masti z lékárny a na klouby to nemělo skoro vliv, hlavně teda na kolena. Je možný že na mě prostě nesedly, nebo měly špatný složení, těžko říct. Prý je na klouby ale dobrá kurkuma, respektive kurkumin. Nemáte s ním zkušenost? že je proti zánětům i proti bolesti, ale otázka jestli může mít nějaký zásadní efekt na bolest kloubů.
@Kolisa Jo s tou samotnou kurkumou ti přesně říct nedokážu, ji beru jen jako součást komplexu, kde je toho víc pohromadě.
Je tam i kurkumin, ale zároveň jsou ve složení další látky na klouby. Od té doby co to užívám se mi kolena fakt uklidnily a rozdíl cítím hlavně při chůzi do schodů. Jmenuje se to Zlatý muflon. Takže jestli kurkuma funguje sama říct nedokážu, ale takhle dohromady s více látkama mi to pomáhá hodně.