Bolesti SI kloubení

Anonymní
11.4.24 16:33

Bolesti SI kloubení

Ahoj holky, třeba mi tady poradíte. Je mi 50 let a mám těžší formu bederní skoliozy. Už víc jak 10 let mě trápí bolest SI kloubení a poslední roky to začíná být nesnesitelné. Bolesti mi vystřelují do celé bederní oblasti, stehen a do kolen. Jsem štíhlá, chodím na rehabilitace, cvičím a plavu. Mám loveckého psa ve výcviku, takže jsem hodně v pohybu. Po rehabilitaci je to vždy několik týdnů lepší, ale postupně se bolesti vrátí s ještě větší intenzitou. Poslední měsíc před dalšími rehabilitacemi už ani nejsem schopná přes bolest cvičit. Jediné, co mi pomůže je Aulin. Doktoři si mě přehazují jak horký brambor. Doporučují mi rehabilitační ústav, ale nikdo mi ho nechce napsat. Na magnetickou rezonanci mě to prý bolí málo, to bych prý ani nechodila. Co prý mi mají poradit, když jsem štíhlá a cvičím. Já jsem ale těmi bolestmi někdy úplně paralyzovaná. Nemůžu skoro nic manuálního dělat, třeba luxovat vydržím 10 minut, při okopávání zahrádky sedím přímo v záhonu a stejně vydržím jen chvíli. Mám staré rodiče, táta je těžce nemocný, potřebuju fungovat. Práci mám ideální - střídání chůze a sedu, fyzicky se nenamáhám. Nenapadají vás nějaké možnosti, co ještě zkusit, nebo na koho se obrátit? Děkuji.

Příspěvek upraven 11.04.24 v 16:51

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4229
11.4.24 16:41

A co cvičíš? Mně na oblast SI skloubení hodně pomohl pilates. A hluboký dřep, několik minut, několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.4.24 16:47
@Hibou píše: Více

Cvičím pilates na zdravá záda. Jo, hluboký dřep je super, pomáhá mi i na ty vedlejší bolesti. Při procházkách často „dřepím“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.4.24 16:48

Tak nejsem anonymní. Nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4229
11.4.24 16:56

Tak mě napadá ještě sportovní lezení. U nějakého dobrého fyzioterapeuta jsi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.4.24 17:01
@Hibou píše: Více

Tý jo, tak to nedám, to se bojím :oops: No, chodila jsem různě, i soukromě. Nakonec mi z toho vyšla nejlépe ta rehabilitační. Je fakt skvělá. Právě ona mi doporučovala tu magnetickou rezonanci, případně neurologii, ale tam mě ani obvoďák, ani rehabilitační doktor nechtějí poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
11.4.24 17:52

Co revmatolog, videl te?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6438
11.4.24 18:02

Mně pomáhá podpůrný bederní pás, napsal mi ho ortoped. Sice to dlouhodobě nic nevyřeší, ale aspoň tu aktuální bolest ano. Byla jsi na neurologii a na ortopedii? Pokud ti to vystřeluje do nohou, je to už dost blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.4.24 19:19
@Pudloslava píše: Více

Nebyla. Chtěla jsem se tam objednat na doporučení ortopeda a doktorka mi po telefonu řekla, že revma nemám, že mi nemůže pomoct. Ale máš pravdu, už je to dlouho a já to nechala plavat. Zkusím to oživit někde jinde. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pepivaha
11.4.24 19:21
@Anonymní píše: Více

Zdravím, bolesti SI způsobuje Bechtěrevova nemoc. Máme to v rodině. Byla jste na testech?

• Citovat
  • Upravit
10017
11.4.24 19:27
@ZuzaM píše: Více

Na neurologiii ne. Chtěla jsem, ale doktor mi nenapsal doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.4.24 19:29

@ZuzaM A na ten bederní pás se zeptám. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.4.24 19:32

@Pepivaha Ne, nebyla. Já mám teda jasnou bederní skoliozu, takže ty problémy jsou téměř určitě z této příčiny. Ale podívám se na to. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.4.24 21:24
@Anonymní píše: Více

Do rehabilitačního ústavu můžeš i jako samoplatce. Týden vyjde cca na 12tis s rehabilitační, ubytování a strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí