Histaminová intolerance, kdo má?

624
11.4.24 11:58

Histaminová intolerance,kdo má?

Ahoj, máte někdo histaminovou intoleranci? Jaké jste měli příznaky a jaký máte jídelníček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.4.24 17:06

Ekzem jako prase, byla jsem atopik, roky klid. Covid a ekzem silenost a nové potvrzena histaminova intolerance a vajecny bílek. Po jidle s obsahme histaminu má člověk chuť skočit z balkonu, jelikož nastane naprosto neskutečné svědění komplet celého těla.

• Citovat
  • Upravit
624
11.4.24 17:21
@Anonymní píše: Více

Tak to já vůbec na tohle netrpim, to neznám…Jen mi je těžko po jídle(jak kdy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.24 18:15
@Tereza Z píše: Více

A víš určitě, ze je to HIT?

• Citovat
  • Upravit
12373
11.4.24 18:50

Každý to má jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.24 18:57
@Evkad píše: Více

Přesně tak. Těch projevu muže byt celkem dost, někdo má jeden, někdo víc, někdo jen lehké, někdo zaživa peklo. Ale u zakladatelky se ptám spis jen proto, jestli má HIT potvzenou nebo jestli tak usoidila dle nevolnosti po jidle. To muže totiž byt kde co. Nejen HIT

• Citovat
  • Upravit
624
11.4.24 19:11
@Anonymní píše: Více

Ano, podle výsledků z krve tam bylo nejznatelnější tohle, lepek, atd. vyloučil. Za tý den jdu ještě na gastro do poradny a tam budou výsledky z gastroskopie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.24 22:39

Já mam teda takovou zvláštní formu…jmenuje se to mastocytoza, ale je to v podstatě obdobné…
Po konzumaci některých jídel nebo pití, při změně teplot, my naskáčou svědivé puchýře…je možné ze se i víc potím atd., ale to muže souviset i s hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
23.4.24 22:19

Mám to nejspíš taky. Po potravinách ze seznamu mi je těžko od žaludku, trošku na zvracení, ale po pár sekundách nebo minutách to přejde. Měl jsem dlouho za to, že to je důsledek alergie, jelikož jsem alergik.

Před pár dny jsem toho ze seznamu snědl ale víc najednou a následující den mi bylo zle, jako už dlouho ne. Teď se vyhýbám všemu ze seznamu a snažím se snížit hladinu histaminu. Zajímavý je, že jak nejím nic z toho seznamu, tak po mnoha letech se necítím unavený.

Moje příznaky: Pocity na zvracení, zvracení, únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
24.4.24 08:34

Po covidu se mi rozjela hitamin. intolerance, zkuste probiotica Histabiotic, snižují hitsamín v těle, mě fakt pomáhají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.24 05:32

Histamin

Dobry den, chtela bych se zeptat zda mate vyzkousene nejake leky/doplnky stravy a opravdu funguji? Ja beru Ewoffex, probiotika probiofix imu, nekdy Daosin. Lokalne do oci zaditen. Ale nemam pocit ze by to nejak vyrazne pomahalo.. dietu se snazim drzet az na vyjimky dovolena atd.. projevy se mi ale cimdal zhrosuji. Doktorka mi rekla ze uz muzu obcas porusovat ale ty reakce mam cimdal horsi. Ma cenu investovat do nejaky drazsich probiotik pripadne jake? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
47
5.6.24 09:51

Já beru Histabiotics probiotika, jsou opravdu dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44059
5.6.24 12:53
@Tereza Z píše: Více

Dcera zvrací, má nafouklé břicho a velké bolesti. Zvracení je často intenzivní, několikadenní. Rekord byl asi měsíc v kuse, než se zjistilo, co jí je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí