Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Asi 2 tydny me bolely zada, zacalo to v krizi, asi 3 dny a pote 2 tydny mezi lopatkama. Mam tam skoliozu a kdyz jsem to tam prohmatala bolelo to na dotek; tak jsem myslela, ze od toho. Porad to jakoby cestovalo, jednou nahore, pak dole a jakoby palelo. Mezi lopatkama na tech kostech porad. No nekde jsem cetla, ze jedne pani take bolely zada a zjistili ji opar, bez vyrazky a dostala leky. Ode dneska me konecne neboli, ale nahmatala jsem si nad podprsenkou suche misto, strup, manzel mi to odloupl, bylo to jakoby od puchyre a pod tim trochu krve. Ted uvazuju, jestli jsem opravdu nemela ten pasovy opar a zajit s tim k Dr. Poslu fotku, je to netypicke na pasovy opar ale kdo vi. Jinak jsem nic nemela, zadnou teplotu, jen dost bolest mezi lopatkama. Mela jsem dost stresu minuly mesic.
Ma nekdo zkusenost prosim? Dekuji moc ![]()
Z fotek to na pásový opar moc nevypadá. Pásový opar postupuje v pásu tzn. udělá se ti na určitém místě na těle, kde se ti vysejí pochýřky, hodně to svědí, bolí a potom se to v pruhu posouvá dále po těle.
@Adaneli dekuji. A ma to vzdycky ten pas? Asi ano, ze? Treba to Fakt bylo jen nejake akne ![]()
@gusica nejsem doktor, ale pásový opar mám chronický řadu let a v tom pásu jsem to měla vždy. Nemívám ho velký, ale dost mě to místo svědí se vysejí se puchýřky naplněné tekutinou, které potom prasknou a vysychají. A v pásu to pokračuje.
@gusica píše:
@Adaneli dekuji. A ma to vzdycky ten pas? Asi ano, ze? Treba to Fakt bylo jen nejake akne
Má, proto je to pásový opar. Jsou to malé puchýřky s tekutinou jak u neštovic a dost svědí a bolí.
@lucad77 tak to ono nebude, zas panikarim pro nic
dekuju moc