Bolestivá prsa

1310
14.7.16 16:34

Bolestivá prsa

Ahoj, obracím se na vás s prosbou o názor, jsem už vážně zoufalá. Syn měl před pár dny dva měsíce. Kojím téměř pořád (často a dlouho), ale je to pro mě utrpení, protože mě pořád pálí, řežou, zkrátka bolí prsa. Myslela jsem, že je to tím, že si prostě neměly čas odpočinout (syn je macek, má pořád hlad) a nebo tím, že máme špatnou techniku kojení, ale začínám o tom pochybovat. Technika dle příruček ok, kamarádky, co také pořád kojí, takové problémy neměly a nemají. Fakt už nevím. S první to taky nebylo ze začátku úplně jednoduché, ale po měsíci už to bylo super a nakonec jsem kojila 2 roky. Teď se bojím, že to nezvládnu ani blbý jeden rok, protože každé kojení je pro mě stylem nádech - výdech, vydržet (!!!) a pak to stejně bolí jako čert, a to i poté, co skončíme. Před pár dny jsem zjistila u syna moučnivku. Uf, úleva, vyléčíme a bude. Možná to je taky důvod… Jenže moučnivka nám jaksi v mírnější formě přetrvává a prsa řežou a svědí a pálí jako obvykle. Ptám se vás, zkušenějších, může to mít souvislost? Takhle dlouho? Nebo kde můžu dělat chybu? Už jsem vážně v depresi, do toho starší dítě, je to fakt náročný… Děkuju moc za veškeré postřehy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoy
1495
14.7.16 16:49

Na moučnivku zkuste Canesten krém 3 dny po sobě, prsa i pusinku 2× denně, doporučila mi to dětská dr. a zabralo to. Ty pomocné látky jedovaté nejsou. Jinak mě prsa bolely vždycky při spouštění mlíka (u kojení i mimo), ale bylo to tak cca minutu a pak to přešlo, ale ta bolest byla relativně intenzivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
14.7.16 17:40

Je to těžké, při kojení se s tím potýká spousta žen. Zkus prsům ulevit, nahřívat pod sprchou, dát jim hygienu, Canesten tu někdo zmínil, tak natírat, a občas zkoušet odstříkávat, třeba se ti stále tvoří spoustu mléka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.7.16 18:11

Nemělo by tě to bolet, zkuz si zavolat spíš laktační poradkyni ať na tebe koukne na tu techniku, ale myslím že s moučnivkou to také může souviset, ale radu kní jsi už dostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.16 18:20

Canesten nee :? Radsi natirej prsa i malemu pusinku gencianou. Po kazdem kojeni zezacatku. Ta v malem mnozstvi je neskodna. A pak se mi taky osvedcil citrovital. Je to gel, co ulevuje pri prorezavani zoubku prckum, ale je s vytazky z citrusu, pusobi proti plisni. A jinak je to urco kvasinkova infekce. Kdyby ti nepomohlo do tydne, tak pak asi opravdu maly dostane nejlip nejaky antimykotika do pusiny a ty na ty prsa. Mybse s tim trapily dlouho. :roll: Vynech sladky!! Hodne zakysanych veci basti a at je lip!!! A vyper podprdy, nejlip ocet. Chce to ted hoodne vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.7.16 18:30

Tou moučnivkou to být může. a nemáš na bradavce takovou malou bílou tečku? to často působí bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
14.7.16 19:34

@NapoleonovaDesire Zrovna genciánka je dost podezřelá z karcinogenních účinků a upouští se od ní, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.16 20:10

@zoy to ano, kdyz ji budes pouzivat po litrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1310
15.7.16 16:31

@slavuska1 Jak by to mělo vypadat? Bílou tečku v pusince má od narození na spodní dásni syn. A nevím, co to je.

Jinak díky všem za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.7.16 19:11

@robinka ty na prsu, na bradavce, ne miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
31.7.16 13:32

@robinka Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli vám něco nakonec pomohlo. Bolí mě kojení úplně stejně jak popisujete. Já sice kojím víc jak 3 týdny a je to krátká doba, ale i tak mi to přijde divné. Nemám popraskané ani krvavé bradavky, mám je jen růžové a pálí, bolí to jak čert, i po kojení. Kojím i přes kloubeček, je to trošičku lepší. V lékárně mi dali Neocide gel, pro mě i pro malou, a pak Fungicidin, obojí je na moučnivku, dva dny jsem mazala, moc to neustopovalo. Pak jsem šla k doktorce, k terá mi řekla, že málá tu moučnivku v pusince už nemá, nebo neměla (mezitím jsem jí mazala tím Neocide gelem). Canesten není prý moc vhodný, miminko by ho nemělo moc cucat, každopádně se musí umýt z prsou před kojením.
Používm i puralen, přírodní lanolin. Už fakt nevím co s těmi prsy mám dělat. tak jsem se chtěla zeptat jestli vám nakonec něco pomohlo?? :think: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová