Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Nevi nekdo co s tim tetovanim je? Bolestive puchyre ![]()
Tetovani mam ctvrty den…
Bylo by dobry to ukazat taterovi. Muze to byt alergie na barvu, nebo se to zanitilo.
Dezinfikujes to? Mazes to něčím? Nevypadá to pěkně, poslala bych tu fotku taterovi, ať ti poví co s tím. Já už 4 dny po tetování ani nevěděla, že nějaký mám.
Neměla by si mít ještě tu hojici fólii? Nesundala jsi ji brzy?
Taky bych šla za taterem.
@Aries6 fólii jsem sundala vcera, jelikoz to bylo cele napuchle nafoukle a chtela jsem at to aspon dycha
Kontaktuj tatéra. Já mám tetování několik, ale tohle se mi nikdy nestalo.
Poradím, co ostatní. Zajdi za tatérem.
Vypadá to pěkně zanícený (a hodně namáhaný jak to máš v ohybu).
Možná kalciovka, bepanthen plus, zinková mast?
Chtělo by to zklidnit, ale čím to namazat, to spíš na tatéra (aby ti nevypadala i barva).
@Anonym1235476 i taková varianta tu může být, ale takhle těžko soudit a házet na někoho vinu.
@Anonym1235476 píše:
@np10021 muze byt chyba na strane tatera?
To bude spíš chyba v péči. Hojící fólii na popáleniny sundavám také dříve, pokud mi vyteče větší množství plasmy nebo krve, ale okamžitě omyju dezinfekčním mýdlem typu Protex Ultra, Dettol atp. a lehce namažu vhodným krémem - Bepanthen tattoo nebo cokoliv dalšího. Bepanthen Plus je hojivý s antiseptickým účinkem, blednou po něm trochu barvy, ale ve tvém případě byl vhodný. Buď je to zanedbání péče nebo alergie na barvu. Minimálně týden po tetováním bys neměla sportovat. Měsíc, až do úplného vyhojení, by ses měla pouze sprchovat atd.
Určitě za tatérem, poslat mu / jí alespoň fotku. Ani u jednoho sem neměla potíže, mazala sem Bepanthenem Tattoo, nebo pak měsíčkem. Nemáčet dlouho ve vodě, chránit před slunkem. Ať je brzy fajn ![]()
@Anonym1235476
Ahoj, no nemám pro tebe dobré zprávy, máš v tom silný zánět. Po tetování by ti měl každý Tater nalepit suprasorb folii, která se na tetování nechává po dobu 6ti dní, kdy dochází k vytékání zbytků krve a nezanese se ti rána špínou. Nevím čím a jak to mažeš, ale určitě si kup alespoň bepanthen Tattoo, které je momentálně jedna z levnějších variant. Mazat pokaždé, když to máš suché, snad to ještě zachráníš..
@Diana99 píše:
@Anonym1235476
Ahoj, no nemám pro tebe dobré zprávy, máš v tom silný zánět. Po tetování by ti měl každý Tater nalepit suprasorb folii, která se na tetování nechává po dobu 6ti dní, kdy dochází k vytékání zbytků krve a nezanese se ti rána špínou. Nevím čím a jak to mažeš, ale určitě si kup alespoň bepanthen Tattoo, které je momentálně jedna z levnějších variant. Mazat pokaždé, když to máš suché, snad to ještě zachráníš..
Tak po 10 týdnech jí už ta ruka buď upadla anebo se to zhojilo…