Bolí bříško a průjem

816
3.5.14 17:08

Bolí bříško a průjem

Ahoj holky, prosím o radu. Malý 4 měsíční plně kojený synek má již od čtvrtka průjem. Kaká po každém kojení (tj. každé 2,5 hodiny) vodově žlutě jako hořčice, ale i v mezidobí se budí bolestí a něco pouští. Průjem nejde sám, musí hodně tlačit a řve u toho :( Bolí ho střívka nebo bříško, nevím, každopádně trpí, chudáček. Dnes v noci to byl děs, to nespal v kuse ani 2 hodiy, jak se budil, když tlačil. Nad ránem pomohla až rektální rourka. Teplotu nemá, až na to nevyspání a bolest se chová normálně. ve čt ani v pá naše doktorka neordinovala. nevíte, jak pomoci, aby přestál víkend pokud možno bez bolesti? nebo máme na pohotovost? to mi přijde blbý s průjmem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
3.5.14 17:11

@lasicce Nemůžou mu růst zoubky? Jestli pije tak bych na pohotovost nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
3.5.14 17:13

Pije normálně. taky mě zuby napadly, ale ze zoubků průjem? zkoušela jsem, resp. hledala, jestli něco nekouká v tlamičce, ale nic… navíc je ještě brzo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.5.14 17:13

Pokud to trvá už tak dlouho a nepřestává, šla bych na pohotovost. Průjem může trvat, ale ty bolesti jsou divné. Když už tam budete, můžete aspoň v nemocniční ékárně koupit nemléčnou rýžovou kaši, smectu, laktobacila, pokud doma nemáte, z nemléčné rýžové snadno naředíte rýžový odvar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
3.5.14 17:17

@Bibi239 koupili jsme rýžovou krupičku od Nestlé, včera i převčírem dali pár lžiček, ale vůbec nezabralo…průjmuje dál :( taky mi ty bolesti přijdou divné, ale zase teplota i chování v cajku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
3.5.14 17:33

Můj prcek měl ve dvou měsících střevní chřipku, taky kakal několikrát denně, ale ne nějak šíleně, bříško nebolelo, jedl normálně - to trvalo pár dní. Pak najednou průjem jak bič - parkrát, doktorka doporučila zkusit Tasectan (v pytlících pro mrňata), a pokud nezabere, jet. V příbaláku uvádějí, že zabírá do 12 hodin, u prcka zabral už první pytlík do dalšího krmení. Je to něco na způsob smecty, ale je toho malinko, uzpůsobené malinkým dětem. Můžete to zkusit.. Držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
3.5.14 17:37

I když, já jsem v tomhle hysterka, já bych asi jela - spíše než průjem bych řešila ty bolesti bříška. Není nafouknutý? Jak reaguje na prohmátnutí bříška? Jaké je bříško na dotyk? Na pohotovosti vám nikdo hlavu neurve, je to fakt ještě prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
3.5.14 17:51

@čarodějka1311 díky za podporu. bříško na dotyk je normální, měkké, nijak výrazně nafouklé. když mu bříško prohmatám, tak se podivuje a usmívá, na dotyk žádné bolesti nemá… ruku by mi stále kousal, takže bych to přisoudila těm zubům, ale on se svíjí, když tlačí a nejde mu to. ach jo. 4 dny už je opravdu dlouho. smectu bohužel doma nemám, tak že bych poslala manžela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.5.14 17:53

Pokud ho bolí bříško, a doteď na koliky nijak netrpěl, a má problém vytlačit průjem, tak bych se na pohotovosti ukázala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
3.5.14 18:16

Pri prujmu z MM jsem dala slabounky cerny caj. Nicmene ja bych na pohotovost jela, uz kvuli tomu, ze ho to boli. At je mu brzy dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí