Bonding při plánovaném císaři Podolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2692
27.2.14 13:57

Bonding při plánovaném císaři Podolí

Ahoj, ráda bych se zeptala jestli tu je nějaká maminka co zažila bonding při plánovaném císaři. Ideálně v Podolí. Ptala jsem se jich přes e-mail a prý to možné je. Zajímalo by mě má-li někdo osobní zkušenost. Jestli přiložili miminko k prsu ještě nahé rovnou po vyndání nebo už oblečené a na jak dlouho. Taky by mě zajímalo jak často pak miminko nosili na kojení. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
27.2.14 14:01

Císař není porod, nikde ti ho nepřiloží „po vyndání“. Předně ti musí tu velkou ránu zašít, mimino zase musí zkontrolovat dětská lékařka, obvykle mu odsát z nosíku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
27.2.14 14:03

Mě čeká císař v Podoli v květnu, ale co vím, sestře tam mimco ukázali, dali popusinkovat, odnesli a nosili pak až co 3 hodiny na Jipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.2.14 14:04
@Bábrdl píše:
Císař není porod, nikde ti ho nepřiloží „po vyndání“. Předně ti musí tu velkou ránu zašít, mimino zase musí zkontrolovat dětská lékařka, obvykle mu odsát z nosíku atd.

Není pravda, jsou porodnice, co už to dělají ;)
Už delší dobu hledám informace a zatím jsem vyčetla, že to dělá Krnovská porodnice.

• Citovat
  • Upravit
2692
27.2.14 14:05

Mě právě z Podolí odepsali, že bonding není běžný, ale je možný. Nevěřím, že bych byla první kdo to žádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.2.14 14:09

@Fiialka rozhodně chce upřesnit, co si pod pojmem bonding představuješ. Některé porodnice avizují bonding, ale ve skutečnosti to je po vykoupání mimina, že si ho na 2 minuty „poňuchňáš“.
Rozhodně ti přeju hodně štěstí při hledání, protože hledám totéž, ale mně by stačil i bonding otce, hlavně aby mimčo nepřišlo o ten první kontakt.

• Citovat
  • Upravit
3332
27.2.14 14:10

Já měla plánovanýho císaře v Podolí, a je pravda, že jsem přímo bonding nevyžadovala, ale celkově mi přišlo, že mi moc nevycházeli vstříc. Například sice nechali manžela malou pochovat, ale hned pak musela na novorozenecké, i když jsme byli ochotní zaplatit nadstandard, kde by byl manžel první hodiny s ní. Podotýkám, že byla úplně v pořádku, apgar 10-10-10.
Co jsem četla, tak snad by to měla jít v Neratovicích, četla jsem příběh, kde byl za pomoci duly a PA mamince v plné narkóze umožněn bonding.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
27.2.14 14:12

@Radka1979 Měla jsem to taky tak. Ale je pravda, že já jsem byla dost mimo, takže mě v tu chvíli vůbec nenapadlo něco takového řešit. V sprnu se chystám do Podolí znova a bohužel není vyloučené, že to zase skončí císařem, takže tohle mě taky dost zajímá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
27.2.14 14:12

V Melnicke porodnici by to taky melo jit…

• Citovat
  • Upravit
69
27.2.14 14:16

Ahoj, tak já jsem o bonding taky moc stála při druhém plánovaném císaři, nakonec jsem při epidurálu měla dost starostí sama se sebou, že jsem byla ráda, že syn byl u tatínka a já rozdýchávala všemožné vedlejší účinky. Ale po odvezení ze sálu na pooperační jsem si ho vzala do postele a přikládala o 106. Ale nešlo o Podolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
27.2.14 14:17

Já jsem tam tedy psala na dva e-maily co mají na webu a z obou mi přišla odpověď, že ten bonding po císaři ve spinální anestezii lze, ptala jsem se i na bonding s tatínkem a tatáž odpověď-není to běžné, ale je to možné. Asi to udělám tak, že budu urgovat už od první návštěvy pokaždé a uvidíme co se mi podaří domluvit. Já mám tedy ještě čas, rodit bych měla začátkem září. Škoda, že se zatím neozval nikdo kdo s tím má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.2.14 14:40

V zahraničí je to normálně bežná věc, já naštěstí císaře neměla, ale kamarádka ano a popisovala, jak měla takovou kapsu na prsou z látky, do toho jí nacpali miminko a už se od sebe nehli, ani na JIPce nebyla.
Takže žádné extrabuřty pokud je mimino v pořádku nutné nejsou :nevim:

@Fiialka držím palce, je to nejpřirozenější věc na světě mít své miminko okamžitě na prsou, zkracuje to i dobu hojení matky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
27.2.14 15:01

Tak unás při plánovaném císaři to vypadalo asi takto. Mimčo vytáhli, očistili, zabalili, přinesli a bylo u me do konce operace.pak nás obě převezli na pokoj, hned jsme zkoušeli kojit (nic moc, byla jsem ještě na přístrojích kvůli tlaku a na kapačkách),Nechaly jí u mě až do doby než nás propustili. Dokud jsem nemohla vstát tak mi ji chodili z postýlky podávat na kojení každý 3 hodiny, Kojila jsem vleže s pomocí kojícího polštáře který mi hned po operaci přinesli. První tři hodiny po operaci se mnou byla ještě na pokoji sestřička z anesteziologie, která si malou celou dobu chovala a ukazovala mi jí, abych se s ní mohla pomazlit :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
27.2.14 17:33

@angellik23 To zní jak z pohádky. V které to bylo porodnici a jak se podařilo něco takového domluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
27.2.14 18:38

@Fiialka V JIhlavě a já nic nedomlouvala, neměla jsem žádný přání, chtěla jsem to mít jen a jen za sebou :lol:.Dělají to tak asi normálně, protože kámoška to měla úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková