Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Prosim jake botky mam poridit klukovi 10 a pul mesice, co uz zacina chodit?
Chtela sem capacky, sandalky, ale pry kdyz uz chodi, mel by mit kotnikove
![]()
My nosime vivobarefooty, ale ty nemaji tak malou velikost a ani nejsou kotnickove.
Dekuji.
Mám čtyři děti a žádné nikdy ty kotníčkové hrůzy nemělo..doma naboso, nebo v ponožkách, na ven většinou Adidasky.. ![]()
@Agiba dceři jsem v 10 měs. kupovala boty kotnickove značka superfity.
@peggy.sl jaký hrůzy? Adidas rozhodně není bota pro kojence.
@scentini píše:
@Agiba dceři jsem v 10 měs. kupovala boty kotnickove značka superfity.
@peggy.sl jaký hrůzy? Adidas rozhodně není bota pro kojence.
Kdyby nebyla, tak je nevyrábí.. ![]()
@peggy.sl já byla vždycky z principu proti placení „značky“, ale po té, akutně potřebovala boty pro dceru (odrovnala jedny za dva měsíce) a adidas botasky byli jediné poddajné, jsem změnila názor
Co jsem jinak vzala do ruky, tak to bylo tuhé jak prkno ![]()
Kotníkové boty jsou přežitek, koukej na to, aby měla bota pevný opatek, aby byla lehká a ohebná, dostatečně široká.
@peggy.sl to s tím nijak nesouvisí. Když ví, že je někdo koupí.
@marti81 píše:
Kotníkové boty jsou přežitek, koukej na to, aby měla bota pevný opatek, aby byla lehká a ohebná, dostatečně široká.
Bosé kotníkové boty, to je jak zdravé smažené hranolky… Kotníková bota nezapadá do konceptu bosé obuvi
. Zkus si o tom něco načíst a pak se rozhodni, jestli budeš dítěti dávat bosé boty anebo pevnou kotníčkovou obuv od prvního krůčku. Třeba www.naboso.cz
Kotníkové bosoboty, není to spíš nesmysl? Když funguje chodidlo, musí s ním i kotník, chůzí naboso se formuje kotník-bez pomoci
Kotníčkové měla až na zimu. Takže před zimou chodila tak půl roku v nízkých, ohebných, kožených botách. A po zimě zase nízký.
@AnastazieB píše:
Bosé kotníkové boty, to je jak zdravé smažené hranolky… Kotníková bota nezapadá do konceptu bosé obuvi. Zkus si o tom něco načíst a pak se rozhodni, jestli budeš dítěti dávat bosé boty anebo pevnou kotníčkovou obuv od prvního krůčku. Třeba www.naboso.cz
tak přesně to jsem chtěla napsat. Kotníkové bosé boty je nesmysl, Agibo
Jsou to dvě naprosto si odporující teorie o nošení obuvi…
@Agiba Když začíná chodit nepotřebuje žádné, doma protiskluzové ponožky a na ven jsem koupila tyto http://www.palecek.eshop-zdarma.cz/…s+pruhy.html
jsou kožené, mají pevný opatek, širokou špičku normálně měkké na chození po venku ideální.
Jsi na FB? Skupina „barefoot (nejen) pro děti“ docela jede a je tam spousta nových poznatků a tipů co se týče bosonožství a bosobotství:-)