Bostonský teriér - povaha

1
28.12.24 20:36

Bostonský teriér - povaha

Chtěli bychom si pořídit Bostonského teriera a ráda bych se zeptala na zkušenosti s touto rasou. Jaká je povaha, jestli tato rasa chrochtá? Děkuji za jakoukoliv odpověď. Chtěli bychom menšího psa do bytu, k dětem, ale aby nám byl také parťákem při delších procházkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
28.12.24 21:26

Tahle rasa šíleně chrochtá. Buď tak hodná a nepořizuj si zvíře, který týráš samotným chovem, dýchací problémy má obrovský. Co se týká povahy znám dva. Jeden je přítulnej miláček, druhý agresivní magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
28.12.24 21:58

Mě se tedy strašně nelíbí, ale jestli vám ano…
To dýchání je taky šílené, mně by to hodně vadilo.
Nemít doma klid a poslouchat furt chrčení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
28.12.24 22:15

@Lupocy85 je to teriér. mají placatý čumák tak s chrochtáním musíš počítat, ale nemyslím si že to bude nějaký extrém. je dost oblíbený tak bohužel opravdu dobře hledat. jsou prý často labilní takže okouknout alespoň mámu jaká je povahově a co vím tak často trpí na epilepsii. 2 tady chodí v blízkosti a pán co má už dost starou fenu tak říkal že ani nemohli koupit druhého psa jak je ostrá na cizí psy.My máme buldočky tak bostonek je takový hubenější a má tenčí vyšší nohy ;) Povaha bude dost rozdílná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14633
28.12.24 22:26

Povaha typicky zaruputile teriéří, proto bych ho třeba já doma nechtěla. Znala jsem jednoho jediného, který byl fakt milouš, ale to i chovatelka uznávala, že se těžce vymyká standardu plemene :D Jinak jsem je poznala jako tvrdohlavé uječené tryskomyši, to není nic na mě. A nade všemi stála fena, na kterou vzpomínám se slzou v oku, ta měla povahu démona z pekla :lol: Brutálně nesnášenlivé zvíře a fakt to nebylo výchovou nebo nezkušeností majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
28.12.24 22:27

Znam tri a vsichni jsou v chovani problematicti. Na delsi prochazky a vyslapy bych si urcite plemeno se srazenym cumakem neporizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
28.12.24 22:50

Tak mně by úplně stačilo, že byl vyšlechtěn k psím zápasům
ten v genech jakou tulící milouš úplně nebude (čest výjimkám)
já mám psa hlavně jako mazlíka a kámoše, takže pro lidi jako jsem já absolutně NO GO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
28.12.24 23:22

Ja ho primo nemam.ale ma znamy a dokonce 2 (fena s dcerou).my mame stafbula. vzdycky po te nasi vystartujou i kdyz si je nase fena vubec nevsima. pohyb maji radi, znamy s nimi jezdi i na kole-hezky bezi podel kola. chrochtat jsem je take nekolikrat slysela.
Ale privetive na me nepusobi.jen tak si bych si ho nepohladila. navic ani vzhledove me nelaka.
Za me do rodiny jedine stafbul.
Bydlite v byte s vytahem? schodama psovi odrovnate nohy (hlavne temto mohutnejsim).
Nekdy je nejlepsi i pes z utulku 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný