Upištěná čivava

Anonymní
20.12.24 00:29

Upištěná čivava

Zdravím,
mám doma 6 měsíční čivavu a je strašně upištěný. Když mu třeba řeknu, ať jde na místo a ukážu prstem, tak piští take když: se škrábe v uchu, vykonává velkou, peru mu pelíšek a nemá ho, atd.
Má zákaz chodit do pokojíčku a obývacího pokoje, jelikož ihned vykoná potřebu na koberec (mám velké koberce, na kterých je umístěn nábytek, proto je nemohu dát pryč).
Když jdeme ven, tak po lidech štěká a vrčí a to i po psech. Jedná paní si ho chtěla pohladit a začal sebou škubat a vrčet.
I po mě někdy vyjede, když mu něco příkážu či zakážu.
Venku mi nechce čůrat. Přijdeme domů a hned vykoná potřebu doma. Chodím s ním i na delší procházky, aby ho to donutilo vykonat potřebu venku a stejně udělá max jen velkou. Místa vždy jen očichá a jde dál.
Už si s ním nevím rady. Bojím se, ať si sousedé nemyslí něco špatného, když několikrát denně vyloženě piští. Je zcela zdravý, takže kvůli zdravotnímu problému to být nemůže.
Co by mohlo pomoct tomu pištění skoro kvůli všemu. Přijde mi, že je jako dítě a vyloženě ho to baví…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16147
20.12.24 01:44

:D
No, nejsem zrovna nějaký velký odborník přes čivavy, ale přesně to, co popisuješ odpovídá i mým osobním zážitkům… :pankac:
Na první pohled jsou možná hodně roztomilé, ale to je asi tak všechno. Doma bych jí mít opravdu nechtěla…
Vystačím si totiž, raději sama se sebou. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
20.12.24 06:26

Čivavy pořád držkují a nikdy jsem nepochopila, kde bere takový minipes odvahu, startovat na všechny kolem. To kňučení, je to ještě štěně, vyčkala bych ještě, jestli ho to nepřejde.
Ale kadění a čůrání doma je divné, to psi obvykle nedělají. Já bych pohledala nějakou psí školku, cvičák, něco, kde ti řeknou, jak se psem pracovat, a jak ho vychovávat. Kniha o psím chování, a jak na něj atd.

• Citovat
  • Upravit
20905
20.12.24 06:59
@Anonymní píše: Více

První čím máš začít je to, že nám řekneš, jestli jej máš s PP nebo z možírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
20.12.24 07:09

Máme čivavu pět let.
Vypadá jako andilek, ale je to potvora. Kdo se ji nelíbí, což je většina cizích lidi, klidne by je pokousala. Za oknem steka jak blázen na cokoliv co projde kolem našeho domu.
Přitom se boji napr. postaveného vysavace na chodbe.
Cura na všechny koberecky, které jsem si pořídila, proto jsem postupně všechny vyhodila.
Nesnáší zimu a když mrzne nebo je sníh, ven ji nedostanu.
A strašně rada se vali venku ve svých hovnech, to je pak parada když se vrátí domu a smrdí jako cap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32184
20.12.24 07:13

Mám čivaváka, je mu 10 let. Venku neštěká vůbec, doma jen když někdo odemyká, tak se raduje. Píská jen radostí, když se vrací syn třeba po týdnu domů. Venčí se zásadně jen veku…je fakt, že se taky všeho bojí, je nedůvěřivý, k cizím lidem by vůbec nešel…zimu a sníh rád nemá, ale vyvenčit se jde normálně. Předchozí čivavák ten sníh miloval, lítal v něm venku jak čert :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
20.12.24 08:03

Mám taky čivavu 3 roky a štěká taky na všechny ale jenom když je na vodítku když ji pustím na volno tak je podělaná a mám jí pod nohama :mrgreen:. Když byla štěňátko tak kňučela hodně taky. Ale teda to čůrání v půl roce už bude nejspíš špatnou výchovou nebo bych zkusila vyloučit zdravotní problém. Na koberečky chodí proto že byla učená na podložku. Ta naše tak od tří měsíců neměla žádnou nehodu. V zimě teda taky nechce chodit ven, ale jde vyčůrá se a maže domů. My máme problém se žraním je strašně vybíravá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
20.12.24 09:08

Čivava je strašně protivný pes a řekla bych že umí být dost zlá a zákeřná takže máš prostě klasickou čivavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
20.12.24 09:21

A to je civava z nejakeho dobreho chovu s PP, nebo proste odnekud z bazose? Budes muset zabrat na vychove. Podle toho, co pises, je u vas spatne snad vsechno. Uz jsi s ni byla nekde ve steneci skolce/na treninku poslusnosti? Mam znamou, co ma chovatelskou stanici civav, vyhrava kdejakou vystavu a civavy ma naprosto luxusne zmaknute a vychovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 10:05

Čivavu mám od kamarádky a vím, že není žádná množírna, jelikož štěňata měla nedopatřením a poprvé.
On ale vyloženě piští, jak by mu někdo rval hlavu. Nic se mu nemůže „říct“.
Sníh mu teda vůbec nevadí. Máme takový svetr a v pohodě. Jen mi prostě vadí to pištění…co si budou myslet sousedi.
Předtím jsem měla čivaváka a ten byl zlatíčko. Přátelský, neštěkal vůbec, mazel a miláček. Vím, že čivavy jsou takové agresivnější povahy, ale prostě toto jsem nečekala. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 10:11

No takže je to kříženec čivavy a čeho? Dá se to odhadnout, ví se to, a nebo otec je neznámý?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.24 10:15

@1Janinka1 je to čistokrevná čivava

• Citovat
  • Upravit
20905
20.12.24 10:26

Takže nedopatřením se kamarádce podařilo dát dohromady dvě papírový čivavy.

No co, tady jsem četl už větší pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 10:35

To čurání doma bývá, že bylo asi učeno na podložku a neodnaučeno. Mám v okolí známé, co tak řeší, že nejsou celý den doma. Doma smrad a chudák pes.

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 10:52

Jo, takže se kamarádce zatoulala hrající čivava a úplně naahodou šel kolem čivavák a skočil na ni. Takže to bylo nedopatření jak prase.
V tom případě je to „jakočivava“, nějaký kříženec s podobou čivavy po rodičích, co též vypadali jako čivava. Rozhodně ne čistokrevná, to mě vždycky dotáže rozesmát, někde od množitele. 🫣
Takže povahově čekej cokoliv. I vlastně vzhledově, protože kdoví, co z toho vyroste za psa, aby to pak nebyl lední medvěd. 🤣

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný