Upištěná čivava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
151951
20.12.24 17:04
@1Janinka1 píše: Více

Kolik stojí veterina právě nejvíc brečí ti co mají ty přešlechtěné psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151951
20.12.24 17:07

Nekoupila bych si psa ani z množky ani od chovatelů. Co na tom nechápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 17:09
@Anna766 píše: Více

Ano, opět, když je to nehoda. Pak by bylo dobré dát fenu vykastrovat, aby se to neopakovalo. I je v pořádku, že za štěňata majitel nechce tisíce. Kdo chce takového „podvraťáka“, jak se jim říká, protože za psa neche dát velké peníze, protože se mu líbí atp, tak vždycky někde najde nehodu, a nebo si vezme útulkáče, taky záslužný skutek.
Ale kecy jakože chci konkrétní plemeno, ale nebudu s ním dělat výstavy, tak nepotřebuju papíry, tak koupím za tisíce a podpořím množitele, který množí úmyslně, to je prostě něco, co je špatně.

• Citovat
  • Upravit
81202
20.12.24 17:09

Třeba se to těm majitelům taky stane jednou náhodou. No a kupodivu ta štěňata mohou být krásná. Treba ta naše vypadala jako čistokrevný shiba-inu. Kdoví, kde se to nabralo, matka byla typická uliční směs.
Ale druhá, co jsme měli souběžně, byla papírová z chovky. Krásná, moje srdcovka. Kdybych věděla kde, tak jedna štěňata od ní bych brala hned. I přesto, že nebyla uchovnena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 17:15
@inkakřivák píše: Více

Tady je to snad nějaký folklór nebo co. A nebo úmyslná ignorance informací, aby se muselo jít za každou cenu do opozice. :pocitac:
Přesně to jsem již psala, že existují již zmrzačená plemena a přesně jsem zmiňovala buldočka. Pro lidské potěšení vyšlechtit chrochtajícího chudáčka. Ale tak si ho nepořídím. Ani s PP natož bez PP.
U NO, neorientuji se v nich, pokud to tak je, tak prostě nekupovat. Ale ne šmahem říct, že PP chov je špatný.

• Citovat
  • Upravit
5302
20.12.24 17:19

Ja bych teda byla dost opatrna s tvrzenim o zdegenerovanych papiracich a zdravych krizencich. Osobne znam par takovych naramne “zdravych” krizencu, kteri uz stali majitele desetitisice na veterine. A stejne tak znam i psy bez PP naprosto zbytecne trpici dedicnou chorobou, protoze rodice nebyli vysetreni na caste nemoci v plemeni (a je uplne jedno, jestli je to “nase Fifinka mela jednou za zivot stenatka”, nebo regulerni mnozka). A taky znam chovy s PP, ve kterych chovatele pecou na zdravi a krome povinnych vysetreni narizenych klubem nedelaji vysetreni zadna.

Ale porad se najde hodne chovatelu srdcaru, kteri chteji mit zdrave odchovy a delaji vsemozna vysetreni a vrazeji do toho penize nad ramec pozadovany klubem, dbaji na povahu rodicu a vychovu a vubec. A prave na ty posledne zminovane clovek natrefi, kdyz se pred koupi stenete o to plemeno zajima a nacte si aspon tolik, co clovek, ktery si chce koupit novy telefon, a prave od takovych by si mel psa porizovat, pokud chce konkretni plemeno.

A ano, lidi, co na sebe prsknou dva psy bez jakehokoliv vysetreni a pak kasiruji za stene 15 000, jsou pro me hnusna mnozka. Znama si takhle v rodine prilepsili 160 000 za jediny vrh, pricemz jde zrovna o plemeno s povinnym vysetrenim kloubu a zodpovedni chovatele vysetruji navic minimalne i srdce. Nechapu lidi, co si takove stene koupi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 17:21
@inkakřivák píše: Více

Super, na tom se shodnem.
Ale já se tu celou dobu bavím o úmyslném množení bez PP. A to je podstatný rozdíl. ;)

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 17:25
@Afrikana píše: Více
:potlesk:
Konečně někdo, kdo to můj názor pochopil! Já mám taky psa testovaného na dědičnost. Něco to stálo, a kdyby vyšel špatně, mrzelo by mě to, ale za žádnou cenu bych nekryla. I když bych mohla se zdravou fenou, ale štěňata už by byla nosičem.
A je to všechno o výběru. Ne že chci hned psa, tak z bazoše koupím hned prvního. :zed:
  • Citovat
  • Upravit
6626
20.12.24 17:27

A proč ne? Protože si má jít čivavu koupit od tebe? Já pořád nechápu, co tě na tom tak irituje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 17:36
@Janli píše: Více

Tak ode mě by si nikdo nic nekoupil, já nechovám a čivavu už vůbec ne :lol:
Tak pokud jsi to celé nepochopila a nebo nechtěla pochopit, tak je to celé marné. Ale holt, co nadělat no… :nevim:
A nebo počkej l, poslední pokus o vysvětlení. 😁Koupila by sis nějakou pochutinu, třeba dort o něco dražší od poctivého cukráře, který je pod hygienickým dohledem, má všechno jak má být, a nebo dort od nějakého šmelináře, sice o něco levnější, ale dělaný v podmínkách, no škoda psát. A ještě by ses po tom po :poblion: a nebo po💩.
S tím že teda u psů je to horší, poněvadž jsou to živá stvoření, která u množek trpí. Ale spíš sem se ti s tím dortem snažila vysvětlit logiku.

Příspěvek upraven 20.12.24 v 17:41

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 17:37

@Anna766 Mně tedy nejvíc za veterinu aktuálně stojí fena která je 7 let slepá, protože paní chtěla štěňátka po své feně. Ale že by třeba ty rodiče otestovali na genetické onemocnění ( PPL ) to už je nenapadlo. No ona i otec byli nositele genu ( u PP psů se to testuje ) a fajn. Pes bez PP je od 3.5 let úplně slepý …. ( to se pak úplně už do krámu na každému hodí). Aktualem má rakovinu, což je už jiný příběh.
Kontakty na další majitele už paní neměla
( nositelem genu mohli mít i sourozenci ), jestli mají oni štěňata … Stačil blbý test rodičů za asi 6 litrů …

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 17:44

Já bych tedy chtěla vidět, jak někdo kdo tráví 2 měsíce aktivně se štěňaty doma, kvalitně krmí fenu a štěňata, platí veterinu, plně socializuje, dělá balíčky, poskytuje rady, hledá měsíce psa ke krytí, testuje psy na vše možné, vybírá majitele, dělá schůzky, atd… pak dá štěňata zadarmo …. Nebo za symbolickou cenu ….

• Citovat
  • Upravit
151951
20.12.24 17:44

Majitelka říkala že budou kastrovat, tak asi kastrovali, nevím. My máme onu fenku desátý rok, kastrovaná není a štěňata neměla a ani je neplánujeme, nikdy jsme ani neřešili nějakou nehodu nebo něco. Ptali jsme se veterináře na to jestli je dobré aby měla fenka aspoň jednou štěńata jak se vždycky tradovalo, prý je to přežitek a třeba to není.
O množkách, bych řekla, tu opakovaně píšeš jen ty. Nemám ten pocit že by to někdo obhajoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 17:45
@kocourGarfield píše: Více

Ale to je právě ono, musíš do toho něco investovat. Ne jenom připustit fenu a jen a rýžovat. Ale jo, chovatel na tom strašně zbohatne. (Ironie)
Bazoš je toho plnej. Krásný Azorek bez PP hledá nevěstu… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
81202
20.12.24 17:46

@1Janinka1 no a jsme tam zase. Mezi Maršálkem třeba a nějakým pofidernim hnusnym pečivem existují i pekaři, kteří pečou doma, ve slušných podmínkách, dobré a pěkně pečivo. A to si koupím, protože nechci platit jen za jméno a plno peněz víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný