Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@1Janinka1 píše: Více
A oni jsou papíry zárukou zdraví? Od kdy, prosím tě? Já znám tolik papírovejch zvířat, co jsou nemocný, že by z toho člověk brečel.
hádám, že mezi chovatelem a množírnou už nic není, že? ![]()
@Janli píše: Více
Tak to jsem nikde nepsala, to sis tady hezky vybájila sama. Já pouze píšu že správná cesta je papírový chov. Pochopitelně od správných chovatelů. Jasně, můžete se stát, že se stane nehoda. Pokud už se s ní nedá nic dělat, tak štěňata rozdám za symbolický poplatek, rozhodně to nedělám úmyslně a neprodávám za tisíce. To je celý. Ale jak vidím, nemá to cenu. Takže pokud by stát chtěl množky vymýtit, tak stylem osvěta a nabídka/poptávka to nepůjde, takže postavit to mimo zákon a přísné trestat, což je v tomto absurdistánu nereálné.
Toť vše…
@Keyllah píše: Více
Hádáš správně. Max nehoda, ale to je opravdu nehoda a ne úmysl a nerejžuje se na ní.
Není to záruka, ale mnohem větší naděje, než příbuzná plemenitba bezpapíráků, pak existují plemena, která jsou nemocná sama o sobě, ale tak si je logicky nepořídím. Ale každopádně mám záruku plemene.
aha, takže fanatismus vyhnaný za hranu
co myslíš, že je obsahem pojmu množírna?
taky máme jednoho bez papíráče, po mamince, co měla jeden vrh za život a udělali to úmyslně, aby měla štěnata
takže podle tebe množka celých 6 štěňat co rozdali za očko a náklady po rodině a kamarádech ![]()
Tím, jak zbytečně startuješ a urážíš prokazuješ slušných chovatelům medvědí službu a to nemyslím nijak zle…
v mém okolí to stejné, psi za desítky tisís a ty problémy…jeden má kožni problém, že mu slezla na půlce těla srst, což je u pomeriana fakt masakr, druhý má špatný žaludek, takže jen speciální strava a problémy s páteří…ty tisíce, co do toho dál vrazili…zlatej voříšek ![]()
Ty jsi opravdu fanatik, to je šílený. Nic než přešlechtěný psi nemá právo na život. A kdo si dovolí mít doma křížence, toho odstřelit. Přesně takový fůrie mi nadávají do množek, když dávám inzeráty na koťata. Že mám útulek, že ty koťata zachraňuju, všechno jedno. Jsem množka.
Já bych v tomhle absurdistánu už dávno zakázala prodej zvířat. Ať to teda dělají chovatelé z lásky, když se tím tak oháníte. Upřímně nechápu, proč tebe tak rozčiluje, že má někdo doma zvíře bez papírů? Tebe to nějak ohrožuje? Nebo ty tvoje papíráky? Leda tak, že přicházíte o kšeft…. ![]()
@Anna766 píše: Více
Tak si to všechno přečti. Prostě chovky jsou všechny špatné, když se mezi nimi našly špatní chovatelé. Papír mi nic nezaručí, je to fanatismus. Takže když nesouhlasíš s papírovým chovem, tak souhlasíš s nepapírovým, tudíž s množkou. Já nevím, proč máte všichni utkvělou představu, že to musí být psi zavření někde ve špíně, výkalech, v klecích. Množitel je každý, kdo úmyslně množí nechovné jedince. A může mít ty psi v bytečku na sametu. A je úplně jedno z jakého nesmyslného důvodu to je, každá fena musí mít jednou v životě štěňata, nebo od té mé feny či mého psa chci jedno štěňátko, a nebo to horší, chci si něco vydělat. První věc je vyvrácený mýtus, to druhý je pěkná blbost, jednak nikdy to štěně nebude jako původní pes, a co s tím zbytkem štěňat a poslední, to je na
vůbec.
Takže pokud chcete chovat, tak si pořiďte vhodného PP psa/fenu, projděte si to kolečko výstav, zkoušek a pak samotné uchovnění. Ono pak zjistíte, že opravdový
chovatel na štěňatech nevydělá. Co ty výstavy, zkoušky a ty zdravotní testy stojí peníze a čas, krytí za psa něco stojí, péče o březí fenu, riziko při porodu, náklady na vet a zápis štěňat. Pak byste mluvili jinak.
Množka nic takového nezná.
A pochopíš už konečně, že většina lidí o ty papíráky vůbec nestojí, že chtějí mít právě ty křížence? Z tebe ten fanatismus vyloženě stříká…..
@1Janinka1 hele kam zařadit náš případ. Měli jsme cubinu z útulku. Notorická útěkářka. No a jednou se halt stalo. Měla dvě štěňata, obě zustala v širší rodině. Oba psi, žádné potomstvo, protože z nich byli gaucaci. Fenu jsme pak nechali vykastrovat. Naše chyba, že až pak, uznávám. Jsme taky hnusná mnozka?
@Keyllah píše: Více
Máme psa ze zahrady, nebo jak to nazvat. Tu nehodu. Fenky jediná štěňata rozdaná do dobrých rukou zcela zadarmo. Jen jsme donesli mamince štěňátek nějaké dobroty a majitelka fenky se zajímá o osud darovaných psíků a a jak se mají. Naše psina, jediná fenečka z vrhu, zdravá, bez problémů, peníze dáváme jen za očkování, odčervení a takovou tu klasickou péči. Jinak žádné nemoci nebo postižení. Je jí deset let a je to v pohodě pes.
Kdyby nebyla tahle možnost, nekoupila bych si psa za každou cenu a za žádné peníze, jedno odkud.
No právě, „čistokrevné“ křížence, kdy pak brečí, co je stojí veterina..
My si asi nerozumíme. Jestli myslíš pouliční směsku, kdy nevíš, co ti z toho vyroste, a nebo pes, co má vypadat jako konkrétní plemeno a lidé ho nazývají psem čistokrevnými bez PP. To první je v pořádku, to druhé ne.
@inkakřivák píše: Více
Tak čteš to pořádně? Pokud ano, tak by ses to tam dočetla.
Já píšu, že je rozdíl, když se omylem stane, jako u vás, a nebo když někdo úmyslně množí. ![]()
@1Janinka1 Treba výstavní NO jsou v současnosti opravdu zmrzačení psi. Pracovní jsou krásní, ti výstavní se seseknutym zadkem a podseknutyma nohama vypadají jak hyeny. Jejich chuze je ošklivá. Nebo ti chudáci mopsi, videlas, jak vypadali ještě začátkem 20.stoleti? Totéž ti milování frbulici. Vždyť to jsou naprosto chudáci, tahle plemena.