Upištěná čivava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2519
20.12.24 10:53

Tvuj pes je jednoduse nevychovany. Je jedno, ze ma kapesni velikost, stale je to pes. Nastuduj si neco o chovani psu a jejich vychove, porad se s nejakym cvicitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 10:55
@Cenarius píše: Více

Což papírový, to nestačí. Chovné a rodokmenově vhodné jedince.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.24 11:13

@1Janinka1 prosím? Co to tady píšete?
Kamarádka má čivavu bez papírů po rodičích s papíry. Byla na dovolené a tudíž dala na hlídání psa sestře, která má taky čivavu ale s papíry. Tak se to prostě stalo. Jelikož matka nemá papíry, tudíž nemohly mít papíry ani štěňata.
Takže si ty vaše výmysly nechce pro sebe a nebo začněte psát knížku a tam se vypovidejte.

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 11:23
@Anonymní píše: Více

Ano, a jakto, že ta kamarádka má psa bez PP, když rodiče mají údajně PP? To nejsou moje výmysly, to je prostě fakt, že množit bezpapíráky je hnus. A tím se dostáváme k jádru vašich problémů. Nevíte, co je to za psa, co má za povahu při tomto nekontrolovaném množení, a to ještě můžou přijít nemoce z nevhodného křížení. Chtělo by to zkouknout ten dokument, co šel nedávno na ČT 2. Továrna na psí prachy, nebo jaký je jeho správný název.
A plus nezvládnutá výchova. Ta kámoška ho učila doma na podložku, že se venčí doma? Protože to správně vedené štěně nedělá.

• Citovat
  • Upravit
1959
20.12.24 11:26
@Cenarius píše: Více

Jako že s PP je zaručený že pes nebude idiot jo :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
20.12.24 11:33
@1Janinka1 píše: Více

Prosím tě…dej si léky na uklidnění… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 11:34

@Wilík také nechápu. Kamarádka má dva psy (ne čivavy) a oba jsou s PP. Jeden je šikovný a mazel a druhý je přesný opak. Naprosto nezvladatelný a agresivní. Podotýkám, že jsou to sourozenci ze stejného vrhu.

@1Janinka1 ne všichni psi musí mít PP, i když jsou po rodičích s PP. To, že je pes papírový Vám nikdy nezaručí, že pes nebude mít zdravotní problémy, na to jste přišla kde?
Moje bývalá čivava neměla PP a byla celý život zdravá. Teta má papírového psa a pořád s ním litá po vet. To že pes není s PP hned neznamená, že je někde z nějaké množírny!!! Jak jsem psala, tak kamarádky fenka měla štěňata nedopatřením a poprvé. Už ani žádné víc nechce!

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 11:36

Možná kdyby jste používaly všechny, tak nemáte rozmazleného psa, který je nevychovaný a v 6 měsících vám nekadí doma a možná i jeho
agresivní projevy by jste zvládaly …. Jako vyjet po mně by zkusil asi tak 1×.
No a když je kamarádka se sestrou chovatelky, tak snad Ti poradí ne? Co ony na to?
Ten pes takový znak u jiných štěňat nevykazoval? Ta fena byla ok povahově? Její rodiče? Nikdo tam nikde takové chování neměl?
Socializace probíhala v pohodě? To štěně se takhle projevovalo už u majitelky?

A jinak ji se nakryl chovný pes s bez PP fenou … To je taky dobrá CHS :)

Příspěvek upraven 20.12.24 v 11:49

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 11:42

@Wilík Já souhlasím s tím že prskat na neuchovněných psech ( s PP) bez PP je hnus. V podstatě to je kříženec, protože v další generaci už nevíš co kde kryješ.
Mně tohle přijde náročný. A tedy uf.

A ano, třeba tu hodně bázlivou čivavu nebudu krýt povahově stejným psem.
Nechovám čivavu, třeba je to jejich projev klasicky. Asi to chce i u toho krytí použit hlavu a vybírat ty psy. Stejný jako psa kterému chybí zub nebudu kryt psem bez zubu po 3 generace.

• Citovat
  • Upravit
5683
20.12.24 11:47

Tak normalni chovani tohle neni, zrejme nejaky neuro problem, dost mozna adhd apod.

Z takhle postizeneho psa beranka fakt neudelas.

Jak jsou ruzni lidi - a s qdhd, PAS, tak to sami je i u zvirat, kupodivu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 12:34

Ježíši Kriste! Kryje se pouze uchovněná fena s uchovněným psem a jejich všechna štěňata automaticky dostanou PP! Neznamená ovšem, že budou všechna zdravotně a povahově OK, ale toto se výrazně minimalizuje! Protože psi musí projít výstavou, příp zkouškami a bonitací. Vyřazují se psi nevhodní do chovu (povaha, zdraví, nestandart) a pokud je to dobrá CHS, spojení bývá i rodokmenově vhodné, tj nepříbuznost. Víte o tom psovi zkrz rodokmen hodně. Narozdíl od množení podvraťáků bez PP, kde se to kříží hlava nehlava na nic nehledě. A není to jen o těch nechutných množkách, ale i o tom domácím množení. Fifinka chce štěňátka, tak jí najdeme nějakého ženicha. 🫣 Dokud budou lidi takhle tupí, tak množáci budou mít žně. Protože bohužel nikdo zatím toto bez PP množení nepostavil mimo zákon, jako je to u koní a hospodářských zvířat. :pocitac:
Jo a jasně, klidně může být i PP pes magor, pokud nemá důsledného páníčka. Takže klidně i toto může být váš případ. A nebo oboje, což je pak taky mazec. Takže naštěstí, že je to jen „číva“ a ne nějaké tzv „bojové plemeno“ nebo prostě větší pes.

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 12:37
@Wilík píše: Více

Asi tak stejný, jakože přechod pro chodce je jistější, než přecházet silnici, jak mě nepadne, ale neznamená to, že na něj vletím a nerozhlédnu se. Tomu se říká minimalizace rizik, víme.

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 12:38
@Wilík píše: Více

Nojo… Další podporovatel bezhlavého množení bez orientace v problematice správného chovu.

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 12:42
@kocourGarfield píše: Více

Taky jsme se ptala, zda štěně „chovatelka“ učila na podložku. Protože to je pěkná prasárna a pes se pak dost blbě odnaučuje. Ovšem na to jsem stále nedostala odpověď. Už i ta výchova štěňat u chovatele udělá hodně.
Jen obhajoba bez PP množení.

• Citovat
  • Upravit
599
20.12.24 12:54

@1Janinka1 stoprocentně byl naucenej na podložku, jinak by nechodil vysloveně na koberce. Ale teda nás pes byl ucenej na podložku a odbourali jsme to raz dva. Pravidelným běháním ven a chválením. Jednou jsem pak zkusila, když jsem byla nemocná nebo jsme byli dlouho pryč už nevím, dát jí tu podložku a nesla na ni. Vydržela. Buďto nedůslednost, nebo zdravotní problém, že nevydrží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný