Upištěná čivava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41282
20.12.24 17:50
@1Janinka1 píše: Více

klidně bych si koupila dort od kamarádky z kvalitních surovin dělaný u ní s láskou doma :think: ale chápu, ty znáš jen své dvě možnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41282
20.12.24 17:51
@inkakřivák píše: Více

přesně, ale dotyčná zná jen ty dvě omezené možnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 17:51
@kocourGarfield píše: Více

Hodit si do kupní smlouvy nevymahatelné předkupní právo a v případě problémů si psa odkoupit zpět a co dál s ním… A když se ti chlupáčci mají rozkutálet k novým majitelům, přesně, vybrat jim ty nej, což se prostě ne vždy podaří.
Proto bych nikdy nechtěla chovat, a před vámi všemi :srdce: chovateli smekám klobouk! ;)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 17:53

Netvrdím, že CHS musí být super. Nemusí. Chce to zjišťovat, hledat, zajímat se. Jak o CHS tak o ta zvířata. Že mi uteče fena a máme štěňata považuji za průser, ale štěňata topit samozřejmě nebudu. Co nezodpovědněji s podmínkou kastrace bych je dala novým majitelům.
Ale co nechápu je opakované krytí bez PP psů. Vždyť se nedostanu dál než k tomu psovi kterým kryju. Co s tím psem předám dál? Co vím o rodičích, nemocech, povahách, srsti, vzrůstu, atd..? Nic. Maximálně tak vím jak vypadá fena a pes.
A vůbec nechápu ty lidi co kryjou PP psi mezi sebou a tvoří bez PP jedince vesele a s plným vědomím. Pokud PP je nepotřebný kus papíru u psa, tak proč si PP psa si pořizují. Proč si takový lidi rovnou nepořídili bez PP psa?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 17:54
@1Janinka1 píše: Více

Mam to. Ale někdy to není to jednoduché. Kamarádka teď tahala rok psa zpátky.
Naštěstí máme ne úplně oblíbené plemeno, takže se hodně známe a pokud se někde objeví pes tak se mezi sebou informujeme a snažíme se najít chovatele a pomoci.

• Citovat
  • Upravit
80153
20.12.24 18:09

@kocourGarfield my jsme chtěli toto jediné a konkrétní plemeno. A protože to nejsou zrovna populární psi, brali jsme prostě papíráky. Jinak to nešlo. Nelituji toho. Jen lituju, že jsme nikde v okolí neměli psa této speciální řasy, abychom mohli mít štěně po nich. Zejména té první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
20.12.24 18:12
@Keyllah píše: Více

Krásně jste si tam hodily třetí možnost, která ovšem u zvířat neexistuje. Buď máte řádný papírový chov a nebo nějaké pouliční směsky bez absolutní záruky.
Nemá žádný význam ztrácet tu s vámi čas.
Tak si holt dejte nehorázný peníze za „něco“ a ještě větší u veterináře.
Krásný večer přeju.

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
20.12.24 18:16

Přeju hodně zdaru v chovu a aby toto nebylo třeba řešit! ;)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 19:18

@inkakřivák A znáš někoho kdo ty bez PP vrhy testuje třeba na ty genetické nemoce? Jak zjišťuješ informace o předcích? Jak zjistíš jestli nějaké problémy nebyly v jiných vrzích daného psa? Jak můžeš vědět, jaké nemoce třeba měl otec, dědeček toho psa? Jak víš, že byly zdravotně v pořádku? Jaké povahové vlastnosti měli? Jak zodpovědně vybereš psa ke krytí, když nevidíš dál než na toho psa, který stojí proti Tobě a kterého v ideálním případě znáš. V neideálním to bude fajn pes z inzerátu.
A naopak spousta fajn vlastností se nezjistí.
Mě by to vlastně u těch než PP vždy zajímalo.

Netvrdím že bez PP fena se nemůže mít doma v obýváku úžasně s veškerou péčí a majitel se nebude snažit hledat fajn paničky.

My asi máme PP z jiného důvodu než vy. Ale to je jedno, hlavně že jsou psiska v pohodě :kytka: :kytka:
Já když se koukám na tu slepou fenu tak si říkal, že chudák je vlastně výsledek obyčejné chtivosti bez rozumu ( a i ona byla zřejmě milovaná a vychovaná než přišla k nám ).

Příspěvek upraven 20.12.24 v 19:31

• Citovat
  • Upravit
27704
20.12.24 19:28
@inkakřivák píše: Více

zrovna jednoho psa takto máme otec dokonalý PP matka čistý ořech, otec utekl a bylo jedno štěně, je zdravý, čilý i v deseti letech, pak máme psa s PP je mu sedm a umírá nám na srdeční selhání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4331
20.12.24 20:44

@1Janinka1 smankote a proc mi vkládáš do úst že chci nebo snad naznačuji ze by se měli podporovat psy bez pp? Ja mam doma dvě feny obě pp naprosto upřímně uz bych do toho nesla šla bych do psa z útulku jedině ale v životě jsem nikde nenapsala ze by se mela podpořit množná takze se hoď laskavě do klidu!

A jen tak btw fena s papirama alergie na jidlo na traviny na roztoče stoji me x desítek tisíc ročně a stejne tolik me stála při pořízení takze by sis měla uvědomit ze pp bohužel nejsou zárukou absolutního zdraví a proto tvoje veta raději víc nacpat do pořízení psa než pak do veteriny je absolutní blbost

A s takovymhle afektovaným způsobem komunikace fakt nepřesvědčíš jediného člověka že by si měl pořídit psa s pp :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.12.24 20:48

Když mám koťata v dočasce, tak nimi trávím dva měsíce, beru je do práce, krmím je lahví, pomáhám vyprazdňovat, koupu je, kupuju mlíko dražší než pro mimino, platím veterinu, socializuju je, vybírám budoucí majitele, nechávám si devastovat dům, připravuju balíčky a nakonec je dám zadarmo. A všechno jen z lásky k těm tvorečkům. Ale nejsem chovatel, no…. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.12.24 21:08

@Janli Tak takových “ bláznů “ osobně moc neznám … Co znám dočasky psů tak fungují i z nějakých darů ( např. krmení, půlka krmení zdarma od firmy podporující útulky, pelechy, prostředky na úklid), pořádají aukce (např. kamínky, nějaké předměty k prodeji) a nebo chce aspoň náklady na veterinární péči. Že by někdo platil opakovaně náklady v řádech desítky tisíc při více psů čistě ze své kapsy neznám ( neodsuzuji to, chápu že je to finančně náročné ).
Vlastně i útulky které jsem znala/ znám, vyžadovaly poplatky za převzetí psa ( pak třeba byla nějaká sleva na poplatcích městu ) a nebo měli DOD a dostávaly dary.
Kloubouk dolů Tobě. :kytka:

Příspěvek upraven 20.12.24 v 22:28

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.12.24 22:22

@Janli Jen k té poznámce. Já z chovu psů nezbohatnu. Rozhodně to nedělám pro peníze, ale z lásky ke psům a k tomu co chci tomu plemeno dát. Psy máme hlavně jako členy rodiny. Ale abych tedy rozdávala štěňata zadarmo tak to taky ne.
A tedy neznám ani žádného chovatele který to dělá ( teď je jedno jestli s PP nebo bez a nebo jde o vořecha co obskočil fenu na zahradě ( tam aspoň třeba za náklady na očkování).
K dočaskám jsem psala.

Koukla jsem teď na bazos a tedy štěňata zadíráni tam jsou 1× :) Tak asi pejskaři jsou divná sorta :)

• Citovat
  • Upravit
7188
21.12.24 13:46

Já mám voříška, taky z nechtěného nakrytí, fenu od našich obskočil cizí pes. Všechna štěňata jsme udali, ne zadarmo, ale za náklady za očko a čip, sám veterinář říkal, že zadarmo nemame davat. S některými dalšími majiteli jsem dodnes v kontaktu. Já bych ani psa neměla, nechala jsem si ho, protože nám ho jedna paní vrátila kvůli alergii. Už je to deset let.

Kdybych někdy řešila dalšího psa, brala bych z útulku nebo právě nějakou takovou náhodu. Čím větší sprsklina, tim líp. Miluju je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný