Botky bez vytvarované klenby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1307
3.7.13 22:02

Botky bez vytvarované klenby

Synovi je 21 měsíců, vždy jsem kupovala kvalitní obuv ve specializovaném obchodě. Teď mi ale došlo, že sandalky a tenisky (kupované jinde, ale né zrovna nejlevnější) nemají vevnitř vytvarovanou klenbu, jsou skoro ploché…Jak moc to dle vašeho názoru vadí? díííky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
3.7.13 22:05

Nevadí to vůbec. Děti tam mají spoustu tuku, takže žádný podpěry na klenbu nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.7.13 22:05

Nevadí. Děti maji na chodidle tukových polštářek a boty se mají kupovat bez klenby - dle názoru, ke kterému se klonim já. Druhý názor je, že klenba je nutná, stejně jako pevný kotník - tento názor též nezastavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
3.7.13 22:21

Pokud má nohy v pořádku, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.7.13 22:27

To je schválně, miniděti maj klenbu zarostlou tukem, nepotřebujou speciální tvarování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
3.7.13 22:34

Super, díky všem, zase jsem chytřejší :mavam:
holky, a nosí vaše děti doma papučky? jaké máte podlahy?
my máme lino a malý bývá většinou naboso…to asi není úplně ok, že? (teď jsem na zmínku o tom narazila v jedné
diskuzi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.7.13 22:41

Robinek začínal v klasických backurkach, asi od dvou let nosí crocsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
3.7.13 23:12

Mame doma take tvrdou podlahu a kluk je naboso. Travi vice casu v sede a nebo lezenim po necem, takze toho chozeni doma nema tolik.. Zato v parku si to vynahradi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.7.13 23:28

Moje děti se doma vyskytují nejen bosé, ale většinu času i nahé nebo skoronahé… Pokud bych obzvlášť na prostředním chtěla udržet nějaké svršky, musela bych ho asi omotat izolepou. Dnešní odpoledne strávil oděn do jedné ponožky.
Takže i kdyžbych někdy byla raději, kdyby na těch nohou něco měl, protože tu i běhají, tak nemám šanci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
4.7.13 00:07

@Gladys :lol: to popisuješ dění u nás doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.7.13 06:36

@Gladys vtipne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.7.13 07:28
@mismurka píše:
@Gladys :lol: to popisuješ dění u nás doma :lol:

U nás taky, asi všude běžné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
4.7.13 07:42

Dětem cca do tří let se tvoří nožní klenba - tvarovanou botu by mít tedy naopak vůbec neměli - tim vlastně bysme jim vnucovali nějaký tvar klenby, který jim nemusí vyhovovat! někde jsem četla že děti by měli mít zpevněné kotníky, na boso lítat tam, kde je „zvlněný“ povrch - tráva, hlína. na zcela haldkém rovném v botičkách. já ale myslim, že pokud máte v celým baráku leštěný mramor, tak v botičkách, když ale vidim náš byt - plovoučka, pak dlaždcie, pak pěnové puzzle, pak koberec, pak dlaždice s legem - tak myslím, že nožička má dost stimulú, aby se vyvíjela:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková