Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
chci se zeptat na vaše zkušenosti s botkama na kolo|-odrážedlo. i když máme firstbike s brzdou a i když jí už vojta začíná trochu používat, stejně pořád raději a jistěji brzdí nohama.
zatím měl klasicky pevné botky (kupujeme Essi, které mu nejlépe sedí), jenže v tom je právě problém.. podrážka a asfalt se moc nekamarádí a už oddělal od dubna druhé botky (které nejsou zrovna levné..) - totálně obrousí podrážku ![]()
nemáte někdo tip na a) boty s kvalitnější podrážkou, pro dospělé existují boty s podrážkama, které více vydrží.. co pro děti?
b) levnější boty, které by měl na kolo, byly kotníkové a trochu lepší než obyčejné tenisky..
ne že bych mu nedopřála všechno, ale druhé boty za 8-900 jsou už i na mě moc ![]()
díky moc za tipy! ![]()
A co koupit chranice na boty? Ja je poridila v obuvi za 190 Kc, jsou univerzalni cca cisla 21-29.
Nemuzu ted najit fotku jak to vypada…
Tak jsem nasla aspon video
Mala ma Adidas Superstar, koupila jsem ji je, protoze je sama nosim a vim, ze jsou prakticky neznicitelne - spicka gumova, podrazka bytelna…a navic v cerne variante - vydrzi bez myti dlooouho ![]()
Dcera nosí také Adidas Superstar, špičky teda na koloodrážedle obrousila slušně, ale nikde žádná díra, jen to prostě blbě vypadalo. Ale ty potřebuješ kotníkový boty, tak to nevím… leda tenisky, i když třeba tenisky Fare stojí taky kolem pětistovky. ![]()
Já jsem se s tím prostě smířila. Dcera už z odrážedla naštěstí přesedlala na kolo, teď brousí boty syn. Má kotníkáče od Fare, vypadají hrozně, ale nejsou děravý, tak toto odrážecí období prostě přežiju podruhý. ![]()
Nejhorší jsou na toto botky Next, ty by byli děravý snad za týden.
Ahojky,
já kupuju botičky tady http://www.beda-obuv.cz/…uv/boty.html ale já je kupuju přímo ve výrobně a tam stojí 480,– do velikosti 24. a pak oněco málo víc. Ale je pravda že Mikin zatím moc nejezdí tak nevím co vydrží.
díky za rady.
pravda je že boty začal rasit až co má firstbike, na motorce to bylo ještě OK.
vydýchala jsem to u prvních, ale teď jsme byli na pár dní na chalupě, jezdil hodně a ojel dost i botky, které při příjezdu vypadaly dobře..
ještě mu nejsou tři, tak proto kotníkové, navíc to kolo a způsob brždění, myslím, že jsou kotníkové potřeba..
na ty chrániče jsem koukala, jenže u nás by to nefungovalo..
jednak by nesnesl něco na botě.. pak jeho styl jízdy je poněkud méně klidný, než u té holčičky a obávám se, že by to asi na botě nevydrželo dlouho.., ale hlavně, problém je v tom, že on si navykl brzdit jakoby vnitřní stranou boty.. první boty prošoupal předek, teď je obroušená - ale totálně - vnitřní hrana noty..
Natašo,
tady asi nic jinýho nevymyslíš. Můžeš mu koupit třeba kotníkový tenisky, který bude nosit jen na kolo, aby neničil kotníkový kožený. Jinak fakt nevím. S Essi botama zkušenosti nemám, Fare boty to vydrží, jen budou vypadat prostě jetě. ![]()
Ondra má zvláštní obyčejné botičky asi za 2 stovky, které dávám jen na odrážedlo.
možná zkusím fare, jetost mi nevadí
je to kuk
jsem zvyklá
jen mi vadí, že ta podrážka jde tak rychle do háje a stačí pár takových víkendů a boty mají díru ![]()
to je právě ono, prostě asi hledám botky, co jejich podrážka vydrží víc než essi ![]()
Tak to teda nevim co vymyslet… Mala na tom videu byla na kole poprve, takze proto ta klidna jizda, ted jezdi samozrejme jinak ![]()
A nechapu jako jak ze by nesnesl nic na bote?
To mala taky zkousela, ale ja nepovolim - nemas helmu a chranice, takze kolo zustava doma ![]()
no, když ono vidět ho, bylo by to jasné..
podle mého by ten chránič prostě sundal bržděním.. (jednak proto, že by ho nechtěl na botě a jednak i proto, že by prostě spadl.. a to bych se na něj ani zlobit nemohla.. ) - nevím, jak je to na tu botu chycené pevně, kolik vlastně pokrývá délky boty, to z toho videa nebylo vidět.. ale vím moc dobře, co dokáže V. sundat.. (byť i nechtěně)..
on jezdí fakt jako drak.. a pak taky prostě brzdí tou nohou bokem, což je neobvyklé a dost blbé, ale nezmůžu s tím nic..
- u nás není problém špička, ale vnitřní hrana boty ..
jasně, že by prostě musel.. to je jasný, s helmou to bylo taky tak, asi je problém ve mně, nedovedu si představit, že má něco na botě, že by to nevadilo při chůzi, nebo že bych to pořád sundavala a nandavala. nedovedu si to prostě představit ..
nicméně děkuju za rady
, zatím se kloním k tomu, že zkusím jinou značku bot, třeba bude podrážka tužší a něco vydrží.. při jeho jízdě ale vím, že je potřeba pevný kotník.. ![]()