Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
malé bylo 14 m. Hrozně ráda je venku. Když je ale vlhko (stačí ranní rosa) a dám jí její kožené botičky, tak je má hned mokré. I když třeba jen špičky. Ven chodíme opravdu často - bydlíme v domě a na zahradě je to teď super.
Chci se zeptat, co jste dávali takhle malým dětem na nožičky? Řešili jste to nějak? Přišly by mi ideální nějaké holínky, ale ona ještě moc dobře nechodí, tak nevím, jestli by v nich vůbec uměla chodit a jestli by jí to neničilo nožičku.
Díky.
@Yarisek My kožené boty pořádně impregnujeme, před prvním nošení klidně 3×, pak průběžně. Boty sice vlhké jsou, ale uvnitř nikdy.
A čemu vadí mokrá bota?
Malá má kožený, jednou nastříkaný a nohu mokrou neměla ani v té největší bouřce.
@jessikka A čím je, prosím Tě, impregnuješ, aby to nepropouštělo vodu? Já mám dojem, že jsem nějaké takové impregnace mívala na svoje boty, ale moc to nefungovalo.
Ty si neimoregnujes ani svoje? Ja kazde kozene nebo textilni. Normalne nejakym sprejem z obuvi.
Holínky bych ještě nepořizovala, jestli teprve začíná chodit, moc by toho v nich nenaběhala, soudě podle dcery. Kožené boty pravidelně impregnovat (přípravky seženeš v obuvi nebo ve sportu), popř. pořídit rovnou boty s membránou (ale i ty bych impregnovala).
Obe holky maji celorocni botky s goretexem, takhle male prte by v holinkach desne brkalo ![]()
Celoroční boty s goretexem, tam je fuk, že je mokrá tráva.
A chodí se v nich mnohem líp než v holínkách.