Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Prosím, nevíte někdo, zda existují pro malé děti nějaké botičky s atestem (nejlépe žirafu) do vody a k vodě? Prosím, dejte tip.
Příspěvek upraven 22.05.12 v 17:36
myslim ze bot do vody je hodne, a zirafu bych tak neprozivala, hodne firem ma kvalitni boty, ale do Zirafy neinvestuje ptz by to zbytecne zvedalo cenu vyrobku.. ![]()
Mně jde o to, aby botičky měly dělanou správně klenbu, což ty plastové sandálky a neprénové botky opravdu nemají.
Příspěvek upraven 22.05.12 v 17:50
Já nějak nechápu jak by neoprénové boty mohli mít klenbu, vždyť jejich předností je to, že mají úplně měkkou podrážku, takže je to jak když člověk chodí bos, pouze bez rizika mořského ježka či skleněného střepu v noze…
co jsem zkoušela ty neoprénové, tak mají měkkou podrážku, což si myslím, že je pro dítě spíš zdravé, pokud v tom má běhat venku. Na to aby ta bota měla atest bych řekla že by musela mít pevnou patu a být kotníková. To mi nepřipadá na boty do vody moc praktické ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já nějak nechápu jak by neoprénové boty mohli mít klenbu, vždyť jejich předností je to, že mají úplně měkkou podrážku, takže je to jak když člověk chodí bos, pouze bez rizika mořského ježka či skleněného střepu v noze…
haha, předběhla jsi mě ![]()
Pode mě je to principieně blbost. Atesty kontrolují určité požadavky, které bota do vody splňovat nemůže a ani by to nebyo pro botu k tomuto účelu žádoucí.
OK, tak tedy jinak - pro botičky vhodné k vodě - na dlouhodobé nošení
@Petule.D píše:
OK, tak tedy jinak - pro botičky vhodné k vodě - na dlouhodobé nošení
aha, tak on je rozdíl boty do vody a boty k vodě. Ale i tak mám stejný názor. Boty s atestem (pevná pata, kotníkové, podrážka) mi nepřipadají příliš vhodné, pokud budou durch mokré na bosé nožce. Představ si, že máš celý den na nohách promočené kotníčkové boty
a proto se takové nejspíš ani nedělají. Nebo já jsem tedy o žádných takových neslyšela a myslím že by asi moc na dračku nešly.
Já si tedy nedokážu představit, jak by měli takové boty k vodě vypadat
malý má buď klasické kožené sandálky nebo je bos… plus mám tedy v plánu pořídit ještě ty neoprenové.
Jinak ty merrelly vypadají dobře, akorát jsou až od moc velkých čísel.
Ty merrelly sice vypadají krásně, ale váha skoro 30dkg na botku, která se má ještě namočit, mi přijde docela dost.
To už bych asi raději koupila na střídačku dvoje Befado plátěnky, které na sluníčku za půl hodiny uschnou. ![]()
ja moc nechapu na co botky potrebujes, jestli do vody, tak neoprenove, jestli k vode na plaz tak typu Crocsy, protoze je bude mit stejne porad dole a bude v nich mit pisek, nejlepsi je ale stejne po pisku behat bos..
pokud na pisek a mooozna v okoli vody tak normalne sandalky popripade „kecky“ ty ma treba Fare pekne..
Jen trochu OT: to, že má bota žirafu ti nazeručí, že má klenbu ![]()