V botech vtáčí nožičku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
918
21.5.12 13:15

V botech vtáčí nožičku

Ahoj maminky,

prosím o radu. Mám skoro 14 m dcerku. Bez botiček chodí krásně. Když obujeme botičky, vtáčí při chůzi jednu nožičku dovnitř.
Velikost má dobrou.
Může to byt třeba nekvalitní botou? Máme sandálky od Essi a bačkůrky Pegres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3871
21.5.12 13:35

Ahoj, já bych neřekla, že je to botou. Spíš bych se poradila s dr. Třeba doporučí nějakou rehabilitaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.5.12 13:37

Ahoj. Určitě bych to konzultovala s doktorem, ale snad tě uklidní, že je to časté. Já byla s Májou na ortopedii (z jiného důvodu) a na tohle jsem se ptala. Prý je to v normě, řešilo by se to ev. až po 3.roce. Boty máme taky kvalitní (Superfit, Richter atp) a velikost snad kupuju v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
21.5.12 13:43

děkuji :-) já jsem si toho všimla teprve před pár dny. protože venku ještě moc nechodí a doma chodí v ponožkách krásně. Tak mě právě napadlo, že to může být botama.
Určitě to budu tedy konzultovat s dr. ale asi ji ještě chvilinku dám, přece jenom ta chůze ještě není uplně 100 % :) tak možná je to jenom o zvyku na botu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
21.5.12 13:46

Muj starsi take vtaci nozky, nijak dramaticky, tak jsem si rikala, ze to je u deti asi bezne a casem se to srovna, ale mladsi chodi uplne krasne, nozky dava uz od zacatku krasne jak maji byt, tak mi vrta hlavou, co s tim starsim…
Takze rikate, ze po tretim roce by se to melo zacit resit s doktorem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
21.5.12 13:49

ja jsem se na to ptala ortopedky a ona mi rikala, ze je to normalni. ze ti mali spunti si hledaji optimalni stabilitu a casem ze se to srovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
21.5.12 13:55

s doktorkou bych to zkonzultovala.Já řešila něco podobného, ale vtáčela obě a tudíž občas i zaklopýtla. Prý se postavení nožiček řeší na 3 leté prohlídce, ale pokud by se mi zdálo, že je to horší nebo nějak neunosné, klidně jsem se měla stavit. Bylo mi doporučeno nechat chodit bosky po trávě, písku hlíně a podobně. Botičky dávat na tvrdý povrch, aby se nebortila klendba. V dnešní době ji je za měsíc 3 - špičky dobré, ale kolínka blíž k sobě.Jsem zvědavá, co nám řeknou, max bude mít ixka po mě :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.5.12 13:58

@veverik Mája začala chodit až v roce a půl, takže taky chodí jen „chvilku“ :D . Určitě se to spraví, u Máji je vidět, jak se to zlepšuje :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
21.5.12 13:59

Dcera to dela obcas taky - prave jen v botach. Nedavno jsme byli u uznaveneho ortopeda kvuli kyclim a ptali jsme si i na toto. Pry je to v tomto veku normalni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.5.12 14:20

Ortopedi to berou na lehkou váhu a já znám samé děti, u kterých se to rozhodně po třetím roce nezlepšilo.
Takže u nás po dvou návštěvách dvou ortopedů ve dvou letech a ve dvou a půl- noha zdravá, nechte to být. Ani nedokázali diagnostikovat špatný nášlap, který pojemnoval až tento doktor, kde jsme byli před cca měsícem. Momentálně mačkáme reflexní boty na holeni a vidím, že se špičky zlepšují.
Doktor www.neurocentrum.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková