Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den, mám takový dotaz,malý se mi začíná zvedat a chodit kolem nábytku a paní doktorka nám doporučila kožené capáčky. Líbí se mi tyhle http://www.capacky.cz/…kt/1171.html?… , jsou prodyšné,že se mu tam nebude potit nožička. Máte s tím některá zkušenosti? A stačí koupit jen jedny nebo více. A jsou nějaké i na ven?Děkuji.
Tak zkušenosti mám jen s obyčejnými bačkůrkami, ale vlastně je skoro nepoužíváme. Všude se dočítám, že je nejlepší nechat dítě chodit bosky nebo v ponožkách a na různé botky zvykat později. My jen dávali ponožky s protiskluzem.
Já jsem s tímto typem capáčků moc spokojená nebyla. Možná jsem je koupila moc veliké (ale postupovala jsem dle návodu na stránkách) a šlo mu to na noze různě šejdrem, obtáčelo se to dokola nohy a tak
Víc nám vyhovovaly ponožky s protiskluzem. Je to totéž, tyhle capáčky ti nohu taky nijak nepodrží, jestli ti šlo o tohle… (což je správně, na pevnou botu je brzy)
ja je mam, ne primo tuto znacku, ale podobne a nemuzu si je vynachvalit. Obravdu neklouzou, z nozky jen tak nespadnou, coz se o ponozkach rict neda. Me se ty protiskluzovy neosvedcily vubec. …Kdyz na to prijde, tak si je dite umi sundat samo.
S botou to nema moc spolecneho, spis s ponozkou, jsou hodne mekke. Me byly prijemnejsi i nez jakekoliv capacky.
Na ven muzes pouzit ty same, jen je lepsi mit teda dvoje. Mozna bych jedny koupila uzavrene, dceri se v nich nozka nepotila.
ja je pouzivam doted, backurky vubec nema, bud ponozky, nebo tohle.
Jo a podrážku to má měkkou - jenom kůže, takže na ven na léto klidně, ale spíš na hladký povrch, do trávy a tak. Po kamínkách by to bolelo ![]()
Já chci právě koupit nějaké capáčky,pac ponožky protiskluzove nám stejně kloužou a máme podlahu všude,což je dost studené i když má ponožky.My všichni chodíme stále v papučách,tak i proto chci koupit nějaké capáčky.
@Angua to byla asi spatna velikost a kdyz do nich pak dorostl? Nebo nedrzela gumicka… Ja jsem mela teda to stesti, ze jsem je mohla vyzkouset. Jinak bych si to nelajzla.
dcera ma treba furt tu mensi velikost nez ma botu.
Na ven jsou podle me perfektni, jak je to kuze, tak to hezky chrani pred ruznymi klaciky a spol.
@Yvettt ja myslim ze nebudes litovat, ponozky i puncochy do toho jdou.
@suik No je fakt, že asi tak o 6-9 měsíců později, když mu porostla noha o dvě čísla (a už je nepotřeboval), tak je už měl lepší. Měli jsme ty Noleny. Ale opravdu jsem to koupila podle toho jejich návodu, tak nevím - jako jeden z mála nespokojených zákazíků jsem asi blbá já
Ale musím říct, že co jsem měla v ruce jiné značky, tak mi přišly lepší - takové pevnější jako celek nebo jak to říct. Taky jiné značky jsou dražší…
Já jsem bohužel neměla kde zkusit…
Dcera je má asi týden a super, určitě do nich jdi!
Sice na doma nemusela mít zrovna ty nejdražší ale co už ![]()
@Angua ja je kupuju tady v nemecku, kde zijeme, maji je hodne v biobchodech. Drahy tedy byly, ted bych potrebovala vetsi, ale vzhledem k tomu co jsme dali ted za boty, tak trochu vaham.
jedny nahradni jsem kupovala v rosmannovi, nejsou spatny, jen nevim jestli jsou i v cr, tady je maj taky jen nekdy a nekde.
Aha, tak to jo… Rossmanna můžu příležitostně zkusit, u nás ho též nemáme (a zatím máme čas
). Škoda, že je nemají v DM
Koupila jsem malé na parádu jedny v Kiku, ale to je umělina - navíc ta gumička je dost těsná, tak se ji chystám odšmiknout a nahradit ![]()
My máme taky tyhle Nolen, už druhé, a jsem spokojená moc. Jsou měkké a krásné. Synovi se teda v nich nožička trošku potí zespoda, ale to ve všem. Chystám se pořídit ještě nějaké na ven, na zahradu, aby si procvičoval nožičku i venku.