Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, po několika letech jsem vytáhla zimní boty z garáže od tchýně no a musí tam mít vlhko takže mi fest smrdí. Jak moje tak manžela. Nevíte jak ten smrad odstranit? Prát to asi nepůjde jsou to velmi pevné boty na hory do minus dvaceti takže jsou pevné jak beton pomalu…vysoké Columbia oboje takže by asi do pračky ani nevešly minimálně asi ne ty jeho 46 😁.už je víc jak týden větrám na balkoně to už nesmrdí ale jakmile je dám do bytu tak zteplaji a smard se zas objeví. Nevíte prosím co s tím? Jistě se to dá přirovnat ke skladování ve sklepě či na půdě už jsem ses takovým zápachem setkala ze staré půdy. Díky moc za rady
S dovolením se přidám k dotazu, a to s knihami. Drží se to v nich jak ďas. ![]()
@Zuza zuza já peru v pračce i pevné zimní manželovi pracovní boty…nahážu tam něco měkkého…ať to netříská…případně do latkových tašek…naliju ocet…jinak nevím…jak bych tu špínu, bahno a smrad…
z těch bot furt dostávala, jsme na vesnici…jsem furt jak prase
.
Dá se i vapkou.
Boty do vany a ručně + desinfekce, bude to pěkně prolezlý plísní.
Ale teda dost bych zvážila pořízení nových.
Nasypala bych tam jedlou sodu ta pohlcuje pachy, pak buď do pračky nebo ručně vydrbat co nejvíce a pak pořádně vysušit…
Na zapach pomaha jedla soda, ale to je proces na mnoho dnu. Take slunce a vzduch. Jeste mne napada ozonovac, jestli mas moznost si pujcit.
@broskvová zmrzlina píše: VíceKnihy musis vetrat, kdyz neni vlhko, dat je otevrene ven nebo na parapet. Pred tim stetcem otrit po obrizce a vyprasit. Chce to cas a vzduch. Take je muzes v mezicase dat to ciste krabice s jedlou sodou. Ale idealni je slunce a vetrik.
Děkuji všem za rady no něco zkusím na základě vašich, stránkách kdyžtak půjdou do koše…co nadelame…
@elpiska nemám ale možná zkusím pak dát na zaple topení to teplo by taky mohlo udělat své… Děkuji
Podle mě to bude plisen, jestli to smrdí jakoby “starým kostelem”. To bych vyhodila, fuj. A kor když je tam vlhko.