Bouchnutí do hlavičky a výčitky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12605
6.12.23 12:25
@vedma007 píše:
Mám desetiletá dvojčata a na úrazovce jsme nebyli nikdy. Ano svým způsobem štěstí, že se dětem nikdy nestalo nic opravdu vážného, ale určitě je to i tím, že nejsem matka plašan. Takových těch klasických pádů (ano i půlroční mimino mi spadlo z postele), modřin, odřenin, boulí bylo nespočet, ale v drtivé většině případů se dítěti nic nestane. Zapamatuj si základní poučku - děti jsou gumové a omyvatelné :mrgreen: jednou se ti třeba bude hodit.

Já mám taky desetiletá dvojčata! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
6.12.23 12:33

@bjetuschka jsme se tu pěkně sešly - i @Elea9 píše o dvojčatech :lol: :lol: Asi jsou dvojčecí matky prostě víc flegmatické, co se dětských úrazů týče. Nemáme holt tolik času to řešit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
6.12.23 13:45

@vedma007 tak s tím souhlasím, já jsem byla ráda kolikrát, že žiju já a naše děti, jaký to byl hukot :D :D nebyl čas na nic, nic řešit, tak jsme to nějak dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
6.12.23 15:55

Mam 4 dcery, dvojcata mezi nimi nejsou. Ale nikdy jsem nevysilovala ohledne urazu. Ani s prokouslymi rty, velkymi modrinami po narazech hlavou do topeni nebo po padech ze skluzavky apod. jsme nejezdili, pokud bylo dite ok. Ale bohuze nemame stesti jen na banalnich urazy, na urazovce jsme parkrat byli, jen jednou “zbytecne”.

Kdyz tchan ve 12 mesicich prvni dcery na dovolene nezavrel dvere, spadla ze 14 mramorovych schodu. Byla silene domlacena (modriny na vsech castech tela), rvala, mela z toho teplotu 38. Tak to jsme jeli, ale “zbytecne”, jestli se to tak da rict. Na tom ostrove nebyl RTG, doktorka dceri posvitila do oci, zeptala se, jestli bezne takto rve (nervala), rekla, ze ji mame sledovat, v noci budit a kdyby neco, volat vrtulnik. No a ono se ji krome tech modrin nic nestalo.

3× jsme byli s rozseknutou kuzi na hlave.

1× s jasne zlomenou rukou. Bylo to na operaci a 3× hospitalizaci.

1× s modrinou na cele po padu na hranu vany. Otres mozku nemela, tak jsme jeli az po 13 dnech, kdy ji nemizel hrbol. Zjistili, ze ma prasklou lebku. Ovsem nevynadali nam. Nemela priznaky otresu mozku a ta lebka byla praskla bez posunu, takze by ji s ni stejne nic nedelali.

1× se zlomenou klicni kosti.

A 1× pri bezvedomi a krvaceni z nosu a pusy se samozrejme rovnou volala zachranka.

Ale treba s nejspis zlomenym nosem jsme po konzultaci se zachranarkou nejeli, protoze ho mela bez deformace, takze by ji s nim stejne nic nedelali. A treba velikanske boule na hlave, kdyz dite chvili breci, ale neomdleva, nezvraci, divne nekrvaci atd., tak to ani neuvazujeme o lekari.

Proste jezdime, ale jen kdyz je to potreba.

Příspěvek upraven 07.12.23 v 05:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
6.12.23 22:25
@vedma007 píše:
@bjetuschka jsme se tu pěkně sešly - i @Elea9 píše o dvojčatech :lol: :lol: Asi jsou dvojčecí matky prostě víc flegmatické, co se dětských úrazů týče. Nemáme holt tolik času to řešit :mrgreen:

Asi ano, já jen vždy prohlednu, že neteče krev, jak dítě přestane brečet, tak ho nějak zaměstnám a promačkám to místo na které si dítě stěžuje, jestli bude řvát nebo ne a zatím vždy dobré :lol:
Třeba dneska za mnou dítě přišlo s červeným prstem, ve dvou a půl letech si došel pro hadr, šel si ho do koupelny namočit, sednul si na gauč, studený hadr na prstu a jen maminko náplast :lol: samozřejmě si po ruce jezdil malým autíčkem, dokud nebyla červená, aby dostal tu náplast :lol:
Druhý dneska dělal blbosti a dal si hlavou o hranu stolu, zase :zed: No pofoukalo se to a jedeme dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
7.12.23 05:55
@Elea9 píše:
Asi ano, já jen vždy prohlednu, že neteče krev, jak dítě přestane brečet, tak ho nějak zaměstnám a promačkám to místo na které si dítě stěžuje, jestli bude řvát nebo ne a zatím vždy dobré :lol:
Třeba dneska za mnou dítě přišlo s červeným prstem, ve dvou a půl letech si došel pro hadr, šel si ho do koupelny namočit, sednul si na gauč, studený hadr na prstu a jen maminko náplast :lol: samozřejmě si po ruce jezdil malým autíčkem, dokud nebyla červená, aby dostal tu náplast :lol:
Druhý dneska dělal blbosti a dal si hlavou o hranu stolu, zase :zed: No pofoukalo se to a jedeme dál :lol:

Rekla bych, ze to neni o nedostatku casu to resit. Spis o nejakem rozumnem nadhledu. Verim, ze kdybys mela jedno dite, tak taky neuvazujes o doktorovi kvuli bouli po narazu hlavou do hrany stolu, pokud je dite ok.

Nam se treba dost lidi divi, ze nejedeme se 7cm bouli na cele. Ale proc s tim otravovat, kdyz diteti krome te boule evidentne nic neni :nevim: A jeste ho stresovat xhodinovym cekanim v cekarne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí