Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcerka je také zářijová, je nedonošená, váhou už se srovnala, hezký pase…ale vůbec sama nekadí, takže klidně 12dni nic…na ultrazvuku také jen plyny…dávám jí po poradě s doktorkou lactulosu, po ní kádi třeba 1× za 3dny, dávám jí kapky na prdíky, dostává probiotika a vyměnila jsem Vigantol za jiné kapky s Vit d. Zkus ho víc dávat na bříško, nahřívat bříško…dcerka mi přes den také spí méně, kočárku venku v pohodě, v autě většinou taky dobrý ![]()
Dcera byla taky šílenej ukňouranec a ubrečenec. V noci nám taky pěkně spala, ale přes den to bylo peklo. Já to období fakt nesnášela. Dny se táhly a každý večer jsem byla ráda, že je konec a děsila se dalšího dne.
Někde kolem třech měsíců přestal řev, ale ukňouraná byla dlouho. Neustále jí někdo musel zabavovat. Neexistovalo jí jen tak někam odložit, aby si sama spokojeně hrála. No moc tě nepotěšim. U nás zlepšení kolem 10. měsíce a od roka úplně suprový pohodový dítě, který mi všichni záviděli.
@Anonymní píše:
@Kocicka1987 a taky je tak neklidná?😆
Ano, v cyklech, podle toho, zda kadila nebo ne…ale co jsme to bříško začali řešit, tak se jí ulevilo a je lepší a vychytat aspoň trochu toho spánku
Mám čerstvě 4měsíčního chlapečka a je to jako bys ho popisovala. Narodil se ani ne 2 kg a překvapovalo mě, kolik síly má na řev. 6ti nedělí byl očistec, pak se to trochu zlepšilo. Teď spí celou noc, přes den mi dává zabrat. Musím se mu neustále věnovat, nemůžu ho nechat samotného v kolíbce nebo na podložce, kňourá, řve a ječí tak, že sotva popadne dech. A přes den spí pouze v jedoucím kočárku. Nosítko je náš úhlavní nepřítel a na rameni jsem ho nikdy nemohla mít, aby si odříhnul. Tak se bránil, že já měla doškrábaný krk a on ječel, takže jsem ho měla vždy na rukou ve vertikální poloze. Teď už ale odříhnout nedávám. Co ale má rád a často ho uklidní, tak je být nahý. Svléknu ho na zemi na dece, dám pod něj přebalovací podložku a na něj látkovou plenu a on se uklidní.
@Magda124 aspoň,že v tom nejsme sami. Je to taková bezmoc, dělám co můžu a pořád nespokojenost.
Nejhorší je, když ti ostatní říkají, že tohle nezažili a dávají ti rady, jak ho máš uklidnit. Zkus to svlékání, třeba to zafunguje i u vás. U nás je teda porod dát čepici a obléct do kočárku. To je hysterák a ještě se hrozně propíná a brání.
Ale pořád si říkám, že může být hůř, aspoň spí v noci ![]()
Zažila jsem to samé, syn byl zimní a první půl rok byl opravdu masakr… Plakal od porodnice, téměř pořád, spal špatně, byl kojeny, ale brečel v kočárku, šátek nesnášel a v nositku vydržel tak 10 minut… Na bříško trpěl hodně, zkoušela jsem vše a nepomohlo nic, jen čas… Po půl roce se to zlepšilo, brzy začal lezl, stoupat si i chodit. Teď mu budou dva a je skvělý, spí krásně, pořád se směje… Začátek byl hodně těžký a k tomu ještě 2,5 léta cacorka… Neboj vše se zlepší ![]()
To opravdu bude dráždivé dítě. Poprosila bych doktora, aby vás poslal na rehabilitace.
No a pak dodržovat ty postupy, které jsou i na internetu. Víc se asi dělat nedá, pokud jde o dráždivou cns.
Ahoj, ten popisek berte prosím trochu s nadhledem, ale nevím, jak jinak to popsat.
Jsem prvorodička a v září se mi narodilo mimčo- zdravvý chlapeček. V porodnici to bylo super, doma chvilku taky. Od cca 10tého dne života ale začal víc a víc plakat a méně spát.
Měl a má- teda mám za to i prdíky, ale myslím, že ty ho netrápí úplně celý den- nebo jo? Občas se během dne vzbudí, pláče a prdí. Vše jsme zkoušeli, takže rady nepotřebuji. Na sonu břicha se ukázali pouze plyny, abkm vloučena. Jsme na UM.
Neznám ho snad jinak, než ufňukaného, umrčeného a nebo v hysterickém záchvatu. Když je vzhůru, tak se i usměje, ale rázem se to promění v pláč/řev. Někdy jde utišit, někdy ne.
Snažím se ho ukládat co nejčastěji, aby byl vyspaný, ale ne vždy ho jde uspat a když už, tak je to 30min a vzbudí se. Někdy se mi podaří ho uspat na dalších 30min, ale spíš ne. Během toho spánku se i budí většinou. Podotýkám, že v noci spí krásně, budí se po min 4h jen na jídlo a spí dál.
Ten pláč bych asi i chápala, četla jsem si něco o excesivním pláči, prdících, dozrávání cns, kolice atd. Ale nevím, zda je chování mimča úplně normální a mám úplně sevřený žaludek, když přemýšlím nad dalšími dny. To že pláče přes den, na to jsem si zvykla. Podotýkám, že šátek nepomáhá, má rád svůj prostor. V kočárku spí stejně málo.
Celý den mrčí, kňučí a řve, do toho kope nohama, máchá rukama. U oděíhnutí přes rameno by se nejradši vyšplhal bůh ví kam, když si ho dám na hruď, tak se kroutí, kope a řve. Když třeba vzdám večerní uspávání, protože trvá 2h a mimčo pořád řve, tak se třeba na chvilku uklidní, ale pak zase mrčí, kňourá. Včera před spaním měl takový hysterák-který se snad ještě zhoršil v mé náruči, že se málem udusil. Nakonec usnul. Ale já se úplně děsím dalšího dne, večera, až se zase vzbudí. Vždy se při tom pláči sám jakože uklidní dudlíkem, ale i tak. S přítelem a mamkou jsme se shodli, že jsme toto chování nikdy neviděli. Doktor to ví, podotkl jen něco o dráždivém dítěti a neřeší. Byli jsme na osteodynamice a tam nám bylo řečeno že menší blokády má, ale nic extra- odblokováno.
Opravdu nevím, co dělat a děsím se toho, jak se bude chovat až mu budou třeba 2 roky. Jak se prostě kroutí v ruce, na hrudi, to je hrozné.
Chtěla jsem se zeptat, zda jste se s tím někdo nesetkal? Kdy to přešlo, zlepšilo se to? A nějaká rada? Je možná hyperaktivita?
Klubíčkuju co to jde…
Podle mě v tom hraje i roli nevyspávní, ale ať dělám co dělám, spí dobře jen přes noc.
Jinak mu jsou 3 měsíce za týden a žádné zlepšení nevidím. Spíš mi přijde hlasitější.
Děkuji.