Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jitřenka89 neublinkává,nebo ano ale jen velmi málo. Vím, že může být i skrytý, ale jak se řeší?
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo měl od malička ufňukané a umručené dítě? Naše je skoro pořád nespokojené, vydrží jen občas chvilku v klidu. Jinak kňoufá, fňuká, natahuje.
Hlad nemá, dýl jak pár minut denně nespí, přes noc spí dobře. A dělá to i v náruči. Co myslíte? Prdy? Nuda? Nebo má takovou povahu? Jakou máte zkušenost?
Jo, dneska mu je víc, jak šest let. Prořval se do svého prvního roku, protože byl neustále nevyspalý. Před druhým rokem jsme rušili denní spánek, protože jsem s jim dvě hodiny bojovala, než usnul a pak spal 30 minut. Díky tomu byl neustále umručený, uplakaný a se špatnou náladou. Má to dodnes. Všechny neúspěchy mu ji dokážou zkazit. Stačí, že se mu rozpadne stavba z Lega. Manžel je bručoun taky, asi to má po něm ![]()
@Aduš8 přesně takto to máme taky. Snažím se ji celý den jen uklidnit/uspat. Dělám to také dvě hodiny, pak spí 30min a ještě se 2× vzbudí… to se mám na co těšit.
@Anonymní píše:
@Aduš8 přesně takto to máme taky. Snažím se ji celý den jen uklidnit/uspat. Dělám to také dvě hodiny, pak spí 30min a ještě se 2× vzbudí… to se mám na co těšit.
U nás to bylo hrozné, dokud nezačal být pohyblivý. Pak si vystačil sám, jen jsem sledovala, aby nelezl někam, kam nemá. Dokázal si sám dlouho hrát. A to mu vydrželo dodnes. Dokáže si sednout k Legu i na celý den a nevím o něm. Mladší dcera byla do roka bezúdržbové dítě a dneska ve skoro pěti letech neustále potřebuje asistenci, protože se nedokáže zabavit sama. A když jo, tak akorát něco vyvede.
Ahoj, je tu někdo kdo měl od malička ufňukané a umručené dítě? Naše je skoro pořád nespokojené, vydrží jen občas chvilku v klidu. Jinak kňoufá, fňuká, natahuje.
Hlad nemá, dýl jak pár minut denně nespí, přes noc spí dobře. A dělá to i v náruči. Co myslíte? Prdy? Nuda? Nebo má takovou povahu? Jakou máte zkušenost?