Večerní řev- rady?

3.12.23 21:24

Večerní řev- rady?

Ahoj, pročetla jsem hodně diskuzí a asi je to časté, že mimčo večer i když je přebalené, nakrmené hystericky pláče. Naše dítě to má taky. Nevím, zda to jsou prdy, protože prdí.. ale trvá to večer někdy 20min, někdy 2h a někdy i 4. Nejde utišit. Ano, asi je to běžné ale třeba dělám někde chybu? Snažim se uspávat, aby nebyla přetažená, jenže přes den spí většinou 3× 40 min a pak když se zadaří hodinku. Nebo nic nic a pak na večer 2h. Je to pokaždé jinak. Ale večer vždy pláč.
Je to tím že málo spí? Prdama? Nebo hodně vjemů? Mám se snažit uspávat když pláče, nebo třeba zabavit v ten kritický čas? Opravdu nevím, zda to není mnou a dost mě to trápí trvá to skoro 4 měsíce!
Rady? Kdy to přešlo u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5958
3.12.23 21:27

Rady nemám, ale ano, je to běžné.
Já tomu říkala šťastná hodinka.
Dcera v 7 večer vždy začala a někdy skončila už v 8, jindy v 10.
Skončilo to u nás někdy kolem toho 4. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.23 21:40

@MartinaKindl333 Taky to u nás takto probíhalo, pomáhalo začít ji uspávat dřív nebo lépe řečeno vychytat správnou délku intervalu mezi posledním spaním a večerním ukládáním. Pak jí začaly noční běsy a to bylo fakt náročné :-( Každopádně asi je to celkově nezralou nervovou soustavou. Určitě je dobré nepřetěžovat, nedávat přehršel podnětů, zvuků, barev, hluku atd. a dělat všechno pořád dokola stejně (režim, rituály).

• Citovat
  • Upravit
2040
3.12.23 21:50

U nás to bylo asi kvůli hodně podnětů přes den. Pomohlo zabalit dítě pevně do elastické deky, aby nemohlo šermovat rukama, nebo aspoň pevně držet v náručí vleže obličejem k sobě. Chodit, k tomu bílý šum, u nás rádio bez signálu, dost nahlas. Do 10 minut usnulo, dřív to byly hodiny řevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.12.23 21:59

U nás pomáhal režim, rituály, jasně daný „tvar dne“ - jak probíhá ráno, jak večer. Dny jsou každý jiný, ale i ty denní spánky by měly mít aspoň jakous takous snahu o pravidelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
3.12.23 22:52

U nas na to pomohl bily sum. Ale jen urcity zvuky a hodne nahlas. Nejrychleji ale zafungovalo zavrit se do koupelny a pustit fen, to se zklidnil jak mavnutim proutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.23 00:17

Děkuji za rady. Bílý šum zatím nepomáhá.
Vychytat dobu mezi posledním spánkem a ukládáním večer. Takže i když bude třeba poslední spánek mít 2h a nebo jen 10min tak po nějaké stejné určité době ukládat? Nehledě na to jak moc před tím spala?

Jinak mi přijde, že den máme dost podobný. Vana je denně kolem 18-19h. Po spánku přebalit, nakrmit, hrát si, snažit se uspat. Podle toho jak dlouho spí - většinou 30min, tak pak chvilku vzhůru, najíst, přebalit. Pokud spí dlouho, tak hned po spánku jí. Dopoledne, ale spíš odpoledne chodíme ven s kočárkem. Někdy dopoledne/odpoledne beru malou na nákup. Myslíte, že je lepší opravdu i ty procházky dodržovat aby ji to nerozhodilo? Protože to by jsme pak nemohli nikdy nikam. I když se o podobné dny snažím.
Měla asi 4 noci, kdy usnula bez řevu, nebo plakala 10 min (většinou se mrcasí a neví jak se uvelebit) ale nevím, co to vyvolalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.23 00:19

Napadlo mě, nechávat prostě volný prostor a až začne poplakávat tak teprve uspávat. Ale ona je taková, že by nespala klidně půl dne, pokud ji nepomohu. Já si vůbec nedovedu představit mít tu návštěvu nebo někde být přes noc.. snad to brzy přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculina11
4.12.23 06:41

A malé jsou tedy necelé 4 měsíce? Mám ctyrmesicniho syna, taky večer plakal, někdy i hystericky při uspavani. My dodržovali bdělá Okna, po dvou hodinách spánek, přes den to vycházelo na tři spanky, navečer mi tedy usinal ještě okolo půl páté, páté na půl hodiny a pak po dvou hodinách jsem ho ukládala na noční spánek. Ale protože mi před uspavanim začal vyvádět, večerní spánek jsme zrušili a už mi večer usina dobře. Nám pomáhá neuspavat na sílu, jsem tedy u něj, něco povídám, pohoupu, povídám a začne usínat. Jakmile to děláme na sílu, tak se zacne opět vztekat

• Citovat
  • Upravit
Kaculina11
4.12.23 06:43

A asi je opravdu dobré dodržovat režim. Máme každý den relativně stejný, ale malý je od té doby klidnější, než když to bylo pokaždé jinak.

• Citovat
  • Upravit
4.12.23 11:14

@Kaculina11 já bych taky ráda odbouráa večerní spánek, abych to vyzkoušela. Ale ona ho někdy má 30min, někdy vůbec a někdy spí 3h, pak se vzbudí-jídlo, vana a uspávání. Takže nevím co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculina11
4.12.23 11:18

@MartinaKindl333
Mně malej spí tři hodiny odpoledne, cca do půl čtvrté, pak si hrajeme, v 6 jdeme koupat, mliko a okolo 7,půl 8 spí. Takže spíš záleží, jak ji vychází ten odpolední spánek.

• Citovat
  • Upravit
4.12.23 11:20

@Kaculina11 to je právě taky vždy jinak. Opravdu nebyly dva dny stejné i když se ji třeba snažím ukládat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
4.12.23 12:30

Nekoupu dýl jak v 18 hodin (neunaví ji to naopak je pak hrozně nabuzená ),malá usíná pravidelně 21:30 přez den má zhruba 3,4 spánky v kočárku třeba 2 hodiny v postýlce dá max hodinu každopádně sleduju její výraz a při první známce únavy nakojim a spí když přetahnu ten prvni signál tak je problém a pláče je potřeba to mimčo prostě sledovat a reagovat ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí