Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
moji holčičce bude za týden osm měsíců. Už víc jak měsíc krásně leze, staví se na nožičky. Každopádně až teď si začala sedat. Párkrát za den si sedne, ale často se o něco napůl opírá a nebo vydrží sedět opravdu jen chvilku, víc ji baví stát nebo klečet. A já teď váhám zda se to dá vůbec počítat jako sezení a můžu ji dát už do sporťáku. V hluboké korbičce nechce být, staví se mi v ní a vylézá ven, doufám že sporťák by pro ni byl lepší když hezký uvidí.
Myslíte že už ji do toho sporťáku můžu dát nebo mám radši ještě počkat než začne sedět „pořádně“?
Děkuji za radu 🙂
@ZvědaváTerr píše:
Ahoj,moji holčičce bude za týden osm měsíců. Už víc jak měsíc krásně leze, staví se na nožičky. Každopádně až teď si začala sedat. Párkrát za den si sedne, ale často se o něco napůl opírá a nebo vydrží sedět opravdu jen chvilku, víc ji baví stát nebo klečet. A já teď váhám zda se to dá vůbec počítat jako sezení a můžu ji dát už do sporťáku. V hluboké korbičce nechce být, staví se mi v ní a vylézá ven, doufám že sporťák by pro ni byl lepší když hezký uvidí.
Myslíte že už ji do toho sporťáku můžu dát nebo mám radši ještě počkat než začne sedět „pořádně“?
Děkuji za radu 🙂
Tak ten sportak nemusi byt v sedu, ale pololehu
Do úplného sedu bych ji nedávala dokud se to pořádně nenaučí a nezpevni se.
Jestli vylízá z korbičky, tak už bych dala sporťák. Ale ne do úplného sedu.
V tehle fazi jsem uz syna do sportaku davala, ale do pololehu. Behem par dni zacal, ale krasne sedet, tak uz to bylo ok.
V tehle fazi, kdy mi syn zacal z korby vyskakovat, jsme presedlali na sportak, ale jeste tak mesic jezdil v lehu. Ve sportaku mu to narozdil od korby nevadilo, protoze i z lehu mel rozhled.
@ZvědaváTerr píše:
Ahoj,moji holčičce bude za týden osm měsíců. Už víc jak měsíc krásně leze, staví se na nožičky. Každopádně až teď si začala sedat. Párkrát za den si sedne, ale často se o něco napůl opírá a nebo vydrží sedět opravdu jen chvilku, víc ji baví stát nebo klečet. A já teď váhám zda se to dá vůbec počítat jako sezení a můžu ji dát už do sporťáku. V hluboké korbičce nechce být, staví se mi v ní a vylézá ven, doufám že sporťák by pro ni byl lepší když hezký uvidí.
Děkuji za radu 🙂
Syn šel do sporťáku po půl roce, do pololehu maximálně. Neseděl, ale bylo to lepší pro všechny
On lépe viděl a hlavně se nesnažil vylézt z kočáru ![]()
@ZvědaváTerr mladá nesedí, ale je ve sporťáku, protože do hluboké korby se mi nevleze s fusakem
akorát je v leze ![]()
Ja už teď dala do sporťáku 5,5 měsíčního. S fusakem byl v korbě úplně nacpaný a nespokojený. Dávám ho skoro do lehu, podle mě tak 170 stupňů, ale vidí ven a je naprosto spokojen
Vždycky 10 minut kouká a pak vytuhne.
Moje smutná zkušenost je, že mi v tomhle období dcera lezla i ze sporťáku
ke všemu byla strašně drobná a hubená, takže ji žádné kšíry neudrzely
ale postřeh jsem měla vymakaný ![]()
@Sue2008 píše:
Moje smutná zkušenost je, že mi v tomhle období dcera lezla i ze sporťákuke všemu byla strašně drobná a hubená, takže ji žádné kšíry neudrzely
ale postřeh jsem měla vymakaný
Dcera měla klasické kožené kšíry.
Ahoj, napadá mě k tomu více věcí ![]()