Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mám doma 5ti a půl měsíčního plně kojeneho chlapečka (9,5kg a 70cm). Prcek v pohodě prdí, na bříšku je dost, snaží se lézt, na zádech pořád zvedá prdku, že zabírá brisnima svalama a už se i odsoupe na jiné místo. Ale máme problem s vyprazdňováním. Máme biogaiu, tu používáme každý den. Easylax nám doporučila naše doktorka, že je to nenavykove přírodní projímadlo, to když mu dám tak se hned vyprázdní (tužší kaše) a je klid.. a nebo rourku no, ale ani jedno mu nechci dávat pořád… Prosím nepište mi, že je normální že se dítě třeba týden nevyprazdnuje, malý prostě maximálně po třech dnech a pak ho bolí bříško, že se mi budí a pláče.. nemáte některá zkušenosti? Začínám se bát jestli nemůže mít něco se strevama.. nebo to má z mlíka, z toho co jim já?? ![]()
@Míša562 píše:
Zdravím, mám doma 5ti a půl měsíčního plně kojeneho chlapečka (9,5kg a 70cm). Prcek v pohodě prdí, na bříšku je dost, snaží se lézt, na zádech pořád zvedá prdku, že zabírá brisnima svalama a už se i odsoupe na jiné místo. Ale máme problem s vyprazdňováním. Máme biogaiu, tu používáme každý den. Easylax nám doporučila naše doktorka, že je to nenavykove přírodní projímadlo, to když mu dám tak se hned vyprázdní (tužší kaše) a je klid.. a nebo rourku no, ale ani jedno mu nechci dávat pořád… Prosím nepište mi, že je normální že se dítě třeba týden nevyprazdnuje, malý prostě maximálně po třech dnech a pak ho bolí bříško, že se mi budí a pláče.. nemáte některá zkušenosti? Začínám se bát jestli nemůže mít něco se strevama.. nebo to má z mlíka, z toho co jim já??
A ty jíš a piješ jen vhodné věci?
@Dahlia0409 píše:
A ty jíš a piješ jen vhodné věci?
Co jsou podle tebe vhodné věci k jídlu? Nepiju bublinky ani sladké limonady.Piju Rajec mateřídoušku, Caro, a čaje kojící, ovocné, bylinkové. A co se týče jídla, ovoce, zeleninu moc ne, pouze okurku, maso, těstoviny, i smažené jídlo..těstoviny.. kefiry, mlíko dost..musím tedy podotknout, že Kouřim, ale vždy když vím, že nebudu malého kojit.
@Míša562 píše:
Co jsou podle tebe vhodné věci k jídlu? Nepiju bublinky ani sladké limonady.Piju Rajec mateřídoušku, Caro, a čaje kojící, ovocné, bylinkové. A co se týče jídla, ovoce, zeleninu moc ne, pouze okurku, maso, těstoviny, i smažené jídlo..těstoviny.. kefiry, mlíko dost..musím tedy podotknout, že Kouřim, ale vždy když vím, že nebudu malého kojit.
Vhodné pití neperlivé a jídlo, co nenadýmá. To hlavně. Někdy může vadit i špatná strava, miminku to vadí, proto se ptám.
@Dahlia0409
Bublinky nepiju právě vůbec.. a co se týče jídla, česnek, cibule, čočka atd.. jsem nejedla ani předtím právě ![]()
@Míša562 píše:
@Dahlia0409
Bublinky nepiju právě vůbec.. a co se týče jídla, česnek, cibule, čočka atd.. jsem nejedla ani předtím právě
Některé děti jsou citlivější. Bývá dost na bříšku, cvičíte s nožkama, masíruješ bříško?
@Dahlia0409 píše:
Některé děti jsou citlivější. Bývá dost na bříšku, cvičíte s nožkama, masíruješ bříško?
Na bříšku bývá dost, baví ho to.. cvičíme taky to se vždycky pořádně vyprdi..ale je pravda, že bříško moc nemasirujeme.. Čajík mu dávám skoro každý den, pár lžiček buď fenyklový nebo ten dětský je tam vícero bylin
@Míša562 píše:
Na bříšku bývá dost, baví ho to.. cvičíme taky to se vždycky pořádně vyprdi..ale je pravda, že bříško moc nemasirujeme..
Zkus lehce masírovat, po směru hodinových ručiček. Trošku oleje, je i přímo na bříško, jemně tlačit a masírovat krouzive ![]()
@Míša562 píše:
@Dahlia0409 zkusím todíky za tip
Není za co
Tu masáž, cvičit nožky a i ten čaj je fajn, jak pro tebe, tak hlavně trošku prckovi, fenykl krásně uvolňuje bříško ![]()
@Míša562 píše:
A to je kdy když máš plně kojené miminko?
Má 5 měsíců tak můžeš zkusit začít dávat příkrmy. Třeba švestky nebo šťáva z nich je dobrá na stolici.
@Dahlia0409
Cvičíme i ten čaj pije malý trošičku, ale já ho piju každý den..na prdíky dobrý ale ta stolice pořád nic nu
..zkusím ještě to masírování
@Míša562 píše:
@Dahlia0409
Cvičíme i ten čaj pije malý trošičku, ale já ho piju každý den..na prdíky dobrý ale ta stolice pořád nic nu..zkusím ještě to masírování
Ono taky není dobré mít denně to samé. Jak u dětí, tak u tebe. Právě už to pak třeba nezabírá, jako kdybys to. Měla co 2-3 dny
@JancaS84
Nakojim a pak si dám cigaretu a pak kojim třeba až za 3 hodinky.. já právě když jenom kojim a malý přibývá až moc rychle.. tak jsem chtěla s příkrmy počkat až do toho 6 měsíce, když mu mléko stačí.