Jak protáhnout noční spánek?

Anonymní
5.12.23 05:20

Jak protáhnout noční spánek?

Dobrý den,
mám miminko, za pár dnů dva měsíce. Je na UM.

Od narození spí v noci pěkně - uspáváme kolem osmé a kolem osmé vstáváme. Jenže stále si drží buzení po cca 3 hodinách a chce baštit. Někdy dá treba 3,40 někdy ale jen 2,50 a už mě vzbudí vrtění, mlaskání a postupně kňourání - prostě papat. Dam lahev a spí dál.

Přes den občas dá i 4 hodinky - pozoruje, hrajeme si, pak usne.

Pije 7× denně 80 nebo 90ml. Vypije za 24h cca 600ml.

Chtěla bych noční krmení trochu protáhnout, jsem hodně unavená. Jenže když přidám přes den, tak dost ublinkává, zdá se mi, ze těch 90ml je max. Přes noc teda neblinká, jak se nehýbe, ale nechci ho úplně prekrmovat nebo nevím. Pořad přemýšlím a počítám kolik mu mám teda dávat.

Má cca 58 cm a 5,5 kg.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.12.23 05:24

Nevymýšlej nesmysly. Je to mimino, ne stroj. Nechapu, z čeho jsi tak unavená. Za měsíc se ti může stát, že se bude budit každou hodinu. Nebo vstávat třeba ve 3 ráno :mrgreen: :lol: i to se děje.. až začnou růst zuby, bude to sranda úplně :mrgreen: dávej zatím stejnou várku, když ti po větší zvrací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
5.12.23 05:36

To prostě neovllivniš!!! Mi dcera spala celou noc…ale prostě to tak bylo. Segře se jedna holka budila co hodinu až dvě… druhá starší ji spala celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.12.23 05:36

Nijak, je to mimino a má to tak nastavené. Navíc spánkové cykly se vývojem mění.
A věř, že 3 hodiny jsou ještě luxus.
Pokud jsi unavená, domluv se s manželem, ať k dítěti, třeba o víkendu, vstává on. Nebo se střídejte.

• Citovat
  • Upravit
15140
5.12.23 05:43

Tvl, to je překvapení. Mimino chce v noci jist. Tak zvedni zadek a nakrm ho a nevymyslej blbosti. Nemáš být z čeho unavená. Spí krásně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24220
5.12.23 05:52

To je krásný na takto malé miminko. S tím hnout nejde. Je naprosto normální, že takto vstává. Pomoct ti může jedině manžel, že tě nechá dospat.
@martina.se u nás od čtyř :pankac: už se to děje dva měsíce a v noci je aspoň co hodinu vzhůru :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
5.12.23 05:56

Ani jedno dite mi tak krasne nespalo, bud rada. Budili se po hodine a do 4 mesicu v noci po kazdem piti kadili, takze prebalovani a po ranu hromady plinek a pradla vsude, samozrejme jim to vzdy nejak nekde vyteklo. A nekdy jsem musela cekat, jestli se teda pokadi, bud to udelali v okamziku, kdy jsem je polozila nebo na prevalovaku vzapeti hned podruhe, co dostali novou plinku. No byla jsem zrala na blazinec :mrgreen: pres den jsem spat nemohla, diky covidu a starsimu diteti ze skolky doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculina11
5.12.23 06:33
@Anonymní píše:
Dobrý den,
mám miminko, za pár dnů dva měsíce. Je na UM.

Od narození spí v noci pěkně - uspáváme kolem osmé a kolem osmé vstáváme. Jenže stále si drží buzení po cca 3 hodinách a chce baštit. Někdy dá treba 3,40 někdy ale jen 2,50 a už mě vzbudí vrtění, mlaskání a postupně kňourání - prostě papat. Dam lahev a spí dál.

Přes den občas dá i 4 hodinky - pozoruje, hrajeme si, pak usne.

Pije 7× denně 80 nebo 90ml. Vypije za 24h cca 600ml.

Chtěla bych noční krmení trochu protáhnout, jsem hodně unavená. Jenže když přidám přes den, tak dost ublinkává, zdá se mi, ze těch 90ml je max. Přes noc teda neblinká, jak se nehýbe, ale nechci ho úplně prekrmovat nebo nevím. Pořad přemýšlím a počítám kolik mu mám teda dávat.

Má cca 58 cm a 5,5 kg.

A přibírá ti dobře? Pokud ano, tak bych asi taky dávky neměnila. Dáváš dudlik? Pokud ano, můžeš zkusit mu dát dudlik, jestli se neuklidni a neusne hned. Tím pádem by si vynechala jedno krmení a pak by ti třeba i vypil víc.
Jinak u UM mleka se počítá, že by měl za 24 hodin vypit v součtu 150-180ml na kilo své váhy. Záleží, jakého máš jedlika. Pokud přibírá, tak asi neni problem, ze vypije min. A nenech se zvyklat, kojeni je něco jiného, tam nedělá problém dávat mliko skoro pořád. Umele mleko se hůře tráví.

• Citovat
  • Upravit
34322
5.12.23 06:42

Je to uplne normalni, spi ti krasne.

Organismus je malinky a musi proste doplnovat energii casto.
(Predstav si, ze kolibrik musi v noci hibernovat, jinak by od vecera do svitani bez jidla nevydrzel.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.23 07:42

Kazdy, i dospely, ma jinou potrebu spánku, takze chapu, ze zakladatelka muze byt unavena, i kdyz pro jine jeji dite spi paradne. Doporucuju si co nejvic zjednodusit nocni krmeni (voda ve spravne teplote do termosky, porce nachystane v davkovaci, vic lahvicek a vsechny umyt rano atp.), a v noci drzet nocni rezim (prebalit pri tlumenem svetle, krmit pri bludicce), nekoukat do mobilu, nezacit si s miminkem hrat, ale jen potichu prebalit, nakrmit a zase spat..
A nekdy to opravdu sverit tatinkovi a dospat se, nebo si pres den lehnout s ditetem, drzim pesti ;)

• Citovat
  • Upravit
10914
5.12.23 08:26

Myslim, že UM se nerovná tomu, že ti dite spi celou noc. Ale nemam tedy zkušenost. Na tomhle asi nic nevymyslíš. Jo a nechceš to asi slyšet, ale tvoje dítě spí naprosto luxusně. I ten denní spanek je sen. Takže, pokud nemáš doma dalšího prcka, tak si normálně lehni s ním a spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10914
5.12.23 08:30

@anavi13 Synator si taky tu čtvrtou rano oblibil. Vcera tedy od 3 do 5 vzhuru, aby o něco nepřišel. A pokud bych se mohla aspon jednou za noc vyspat hodinu v kuse, to by byla teprve paráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35683
5.12.23 08:43

Co by jsi chtěla, vždyť ti spí pěkně. Tak ať mu dá jednou za noc flašku otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16218
5.12.23 09:03

Vždyť je to malé miminko, není to robot. Budit se co 3h je sice únavné, ale budí se děti třeba i po hodině. Buď ráda, že ti tak krásně a dlouho spí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3403
5.12.23 09:36

Co by za takové dítě hodně matek dalo. Když nekojíš, tak se můžete vystřídat s partnerem. Nebo spi přes den, když píšeš, že Ti dítě spí 4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí