Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Capelucia nebo musíš mít první dítě totálního nespavece
první spal v noci šíleně. Vstával ve čtyři ráno a přes den spal jen patnáct minut třikrát denně. Pak až měl jeden spánek, tak dával 45 minut. Takže jsem byla nucená dělat vše s ním.
když se narodil druhý syn, tak už mi po obědě nespal vůbec. Druhý spal přes den hezky, ale v noci tragédie - bolelo ho břicho. Vzhledem k tomu, že jsem asi půl roku spala v noci jen dvě, tři hodiny, tak prostě už vím, že si musím najít přes den i ten čas na sebe. A on ten bordel neuteče
dnes tu taky už od šesti ležím a kašlu na všechno. Ono se to prostě nezblázní. Pak je tu stejně akorát stres, když jsem unavená. No třetí mi to dává zase sežrat
jako od šesti spí, ale budíček bude ve čtyři přesně
a někde mu to ani za nic posunout ![]()
@anavi13 na tom něco je. Můj první spal, ale budil se podle apky za noc 8-10×, já na hranici zhroucení. Druhý se budil „jenom“ 3-4× za noc, to už trochu šlo. Teď se slzou v oku píšu, že budil - před dvěma týdny jsem utla kojení a on začal spát. Chce se mi řvát štěstím
. A teď jsem doluxovala - už se na to nedalo koukat a starší pro změnu dnes večer vůbec spát nechce. Tak jsem spojila dvě nepříjemný věci
. U nás ale už žádný třetí nebude
. Tak ať to u vás jde hladce
.
@Capelucia jé spánek celou noc, to gratuluji
to si ještě počkám
nejmenšímu je půl roku. naše děti se budí po přechodu na UM. Pětiletý se budí stále i teď
děkujeme. Jednou spát určitě budou ![]()
@anavi13 to fakt nezávidím. Já si to nespaní vyžrala jenom u kojenců. Po odstavu naštěstí začali spát. Tak hodně spánku všem maminkám
. (Jdou Vánoce, takže co bych chtěla od Ježíška i já, že jo
. )
@anavi13 já u druhého taky dělám vše s ním. A když spí, je to čas pro mě. Buď spím, nebo aspoň ležím, nebo dělám věci jenom pro sebe - čtu, hraju na klavír, dělám něco na kompu…
U prvního to byl taky čas na úklid, po 3 letech nespání jsem ale tenhle přístup dávno přehodnotila. Ono to opravdu jde udělat vše i s dítětem. Ale to je možná know-how získané až časem a projeví se až u druhého
.