Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, my čteme verzi od Bulatova a tam to končí, že se medved nevlezl ani oknem ani dveřmi a rohodl se, že vyleze na střechu.
Povolil krov a celá chaloupka se rozpadla. Ostatní vyděšené zvířátka utekli na poslední chvíli. Když viděli tu spoušť nebyli smutné, popadli kde se co dalo a postavili si novou, ještě lepší chaloupku. ![]()
@takacek píše:
Ahoj, my čteme verzi od Bulatova a tam to končí, že se medved nevlezl ani oknem ani dveřmi a rohodl se, že vyleze na střechu.Povolil krov a celá chaloupka se rozpadla. Ostatní vyděšené zvířátka utekli na poslední chvíli. Když viděli tu spoušť nebyli smutné, popadli kde se co dalo a postavili si novou, ještě lepší chaloupku.
To zní dobře, to by šlo
. A medvěd pomáhal? V té naší verzi je to fakt terorista
. Ještě jestli můžu - kolik a jaký máte zvířátka? Moje mamka je strašně kreativní a dost to natahuje, takže pak má takový perly „a přišla srna z Brna“. Budeme se navíc muset nějak sjednotit.
Tak srna z Brna je hustá
Ale je tam myška-ryška žába-kvákalka zajíc-rychlonožka liška-ryška vlk-šedoboček a medved-nemotora. Všechny zvířátka jsou kladné a po každém novém přistěhovalci je dovětek, že se jim žilo dobře.
a medvěd byl taky kamoš a pak stavěli všichni společeně velkou chaloupku ![]()
Ty názvy zvířatek budou určitě jiné, jsou to vlastně ruská verze ![]()
@takacek píše:
Ahoj, my čteme verzi od Bulatova a tam to končí, že se medved nevlezl ani oknem ani dveřmi a rohodl se, že vyleze na střechu.Povolil krov a celá chaloupka se rozpadla. Ostatní vyděšené zvířátka utekli na poslední chvíli. Když viděli tu spoušť nebyli smutné, popadli kde se co dalo a postavili si novou, ještě lepší chaloupku.
Jó, tak tuhle si z dětství taky pamatuju i ty zvířátka níže pojmenovaný ![]()
…a kdo jsi ty?
Já medvěd Křivošlap!
Pojd bydlet s námi!
Medvěd leze do zámečku..leze leze ale vlézt se nemůže, i povídá:
Budu bydlet na střeše.
Vždyt nás rozmačkáš!
Ne, nerozmačkám!
Nu, tak polez.
Medvěd vylezl na střechu, ale jen usedl-prásk rozmačkal zámeček. Zámeček zapraskal, padl na bok a rozsypal se.Tak tak, že z něho vyskočili:
myška hrabalka žebka Kunkalka
zajíček Ušáček
lištička sestřička
vlček šedý boček-všichni živí a zadraví.
I začali nosit trámy a řeazat prkna-stavět nový zámeček. A vystavěli si nový, lepší než ten první.
mám hroozně starou knížku od Bulatova a tam to končí takto..medvěd sice nepomáhal ale klidně to maličké řekniže pomáhal..
Tak vymysli sama pozitivní verzi, třeba že se báli že se tam nevejde a on se nakonec vešel, nebo že vymysleli, že tedy spolu postaví novou větší chaloupku aby se tam vešel i medvěd. Fantazii se meze nekladou, vždyť dětem je to fuk jestli to tak v reálu je nebo ne
![]()
Holky,
díky moc, jste zlaté.
Myslím, že již dnes po obědě zvířátka překonají šok a něco si společně postaví. Medvěda taky přestaname démonizovat, chudáka.
Tak to je legrační. Já znám tuto verzi:
myška Hryzalka žabka Kuňkalka
zajíček Ušáček… dál si to nepamatuju, ale je tam snad kozlík, liška, oslík… fakt nevím.
ale medvěd je Huňáč Fuňáč!!!
![]()
a zvířátka před ním utečou.
Tak hlásím, že nová verze měla velký úspěch
![]()
Srnu z Brna jsem vynechala, přidala nějaká nová zvířátka + ta původní (my třeba máme ježeček Pichláček a veverka Čiperka). A hlavně zvířátka nebyla smutná a dezorientovaná, hned se pustila do stavby nové, větší chaloupky a medvěd taky pomáhal. ![]()
Malá dělá vždycky shrnutí, tak povídala tím svým jazykem (necelé 3roky jí jsou)- hm nová, hm lepší, hm větší boudička a medvídek taky pomáhala.
Fakt dobrý a ještě jednou díky za konzultaci ![]()
„Já jsem medvěd Křivošlap a chtěl bych s vámi bydlet.“
Zvířátka se podívala z okna chaloupky a uviděla velkého medvěda. I ulekla se.
Medvěd na nic nečekal a otevřel dvířka chaloupky. Jak chtěl vlézt dovnitř, zbořil celou chaloupku.
Zvířátka se polekala a utekla zpátky do svých pelíšků.
**Takhle to znám já
Ahoj všem,
potřebovala bych poradit s koncem říkanky Boudo budko, kdo v tobě přebývá. Já znám jen ten katastrofický scénář, kdy nakonec přijde medvěd Křivošlap, boudu rozdupe a zvířátka se zmateně rozutíkají po lese. A to ho ještě před tím prosí, ať do boudy neleze, že je tam málo místa…
Malá to chce opakovat před každým spaním, ale pak je z toho vyřízená. A to jsme ještě nedávno rekonstruovali byt, tak to dost prožívá.
Znáte někdo nějaký příznivější konec, že by se třeba s medvědem dohodli nebo tak něco? Takhle mi to přijde naprosto horor bez katarze
Díky.