Boule u psa na břiše

Anonymní
25.11.23 13:04

Boule u psa na brise

Dobrý den, kamarádka má fenu francouzského buldočka nevím s čím,
Je jí 13let
Nedávno se jí udělala boule na břiše byla veselá jedla pila smála se
Teď už jen leží boule se jí zvětšila, jak si tu bouli líže ten pejsek tak ji s toho teče krev.
Na veterinu prý ji tahat nechce ještě ji a prý je to pro ni zbytečný stres že je stará a chce ji nechat umřít doma, nepláče bolesti
Ale nevíte co by to mohlo být.?
Já bych ji na veterinu vzala ale nemůžu není to můj pejsek

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30412
25.11.23 13:09
@Anonymní píše:
Je jí 13let
Teď už jen leží boule se jí zvětšila, jak si tu bouli líže ten pejsek tak ji s toho teče krev.
Na veterinu prý ji tahat nechce ještě ji a prý je to pro ni zbytečný stres že je stará a chce ji nechat umřít doma, nepláče bolesti
Já bych ji na veterinu vzala ale nemůžu není to můj pejsek

Nejspíš nějaký nádor. Otázka je zda je zhoubný - s tím by stejně nic neudělali a nebo nezhoubný a ten šel odstranit a mohla tu ještě pár let být. Osobně bych jí přemluvila na tu veterinu, naších fenka tu díky tomu byla v pohodě další dva roky. Naší bohužel nebylo pomoci a za 3 měsíce byla pryč. Jde o agresivitu nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
25.11.23 13:14
@Anonymní píše:
Je jí 13let

kamarádka je bezcitná kráva, takoví lidi by si neměli vůbec pořizovat zvířata, jak píše nade mnou, možná s tím nejde nic dělat, ale nechat psa bez pomoci v takovém stavu je hnus, hlavně když kamarádka ušetřila za léčbu a teď ušetří 400 kaček za eutanazii, fuj, chce se mi nad tvou „kamarádkou“ zvracet :poblion:
možná pejskovi šlo pomoci, možná by to šlo i teď, nechápu lidi, kteří žijí 13 let se zvířetem, když je v pořádku a pak ho kvůli mrzkým pár kačkám nechají trpět a ještě se na to bezcitně dokážou dívat, kamarádka je bezcitná mrcha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
25.11.23 13:26
@stinga píše:
kamarádka je bezcitná kráva, takoví lidi by si neměli vůbec pořizovat zvířata, jak píše nade mnou, možná s tím nejde nic dělat, ale nechat psa bez pomoci v takovém stavu je hnus, hlavně když kamarádka ušetřila za léčbu a teď ušetří 400 kaček za eutanazii, fuj, chce se mi nad tvou „kamarádkou“ zvracet :poblion:
možná pejskovi šlo pomoci, možná by to šlo i teď, nechápu lidi, kteří žijí 13 let se zvířetem, když je v pořádku a pak ho kvůli mrzkým pár kačkám nechají trpět a ještě se na to bezcitně dokážou dívat, kamarádka je bezcitná mrcha

Přesně. My jsme tím procházeli před dvěma lety a když jsme se dozvěděli, že s tím nejde nic dělat, tak náš dotaz byl, až bude zle, přijdete nám pomoc jí to trápení ukončit? Jasně nakonec by umřela taky sama. Dle veterináře asi do dvou dnů, ale bylo by to pro ní strašné trápení, umřela by prakticky hlady a žízní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
25.11.23 13:32
@Anonymní píše:
Je jí 13let

a ještě, možná kdyby ji ta kráva vzala na veterinu hned, jak se boule udělala, tak stačila malá operace a fenka mohla být dál fit,
pořídit si zvíře a při problému ho nechat trpět bez pomoci by mělo být trestné, je to hnus,
zřejmě samozřejmě fenka nebyla kastrovaná a teď má nádory mléčné lišty, to je řešitelné operací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.11.23 13:45

Jj, našich jedna pudlice měla bohužel nádor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59515
25.11.23 14:11
@Anonymní píše:
Je jí 13let

8o jí nechá trápit, to je na pár facek. Ten pes trpí a má ho nechat uspat. To je jí jeho že pes jen leží, krvácí? Takhle ten pes může trpět ještě dlouho. a zrovna buldoci začnou brečet až je to nesnesitelné, práh bolesti mají jinde. nenechala bych psa trápit ani den navíc když nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.23 14:13

@stinga právě je mi jí moc líto, až jsem s toho brečela měla ta fenka úplně smutné oči:( takový smutný pohled jsem dlouho u psa neviděla
Určitě ji to řeknu a poprosím jestli ji tam vezme je to smutný

• Citovat
  • Upravit
59515
25.11.23 14:13
@stinga píše:
a ještě, možná kdyby ji ta kráva vzala na veterinu hned, jak se boule udělala, tak stačila malá operace a fenka mohla být dál fit,
pořídit si zvíře a při problému ho nechat trpět bez pomoci by mělo být trestné, je to hnus,
zřejmě samozřejmě fenka nebyla kastrovaná a teď má nádory mléčné lišty, to je řešitelné operací

Zase ve 13 letech tak rozsáhlou operaci bych nenechala, ale při pohledu každý majitel vidí že ta fena je na to blbě a vyřeší to at netrpí. Až se jí ta boule otevře tak to bude pěknej hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81575
25.11.23 14:53

Třeba je to vřed, kdoví. Veterináře to chce určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.11.23 22:06

Jak nechce na veterinu? To snad nemyslí vážně. Můj pes má teď cca tři měsíce boulicku na žebrech, hned jak jsem na to přišla jsem letěla na veterinu, měla jsem fakt strach. Nikdy bych nedopustila, aby jí z toho tekla krev, natož aby kdyby si to lizala, moje na to nijak nereaguje, ale stejně to přeci řešit musim, kdybych si našla sama bulku, tak jdu taky hned! A taky můj pes nemá rád veterináře, ale co, prostě tam musí. Naštěstí u nás to nevypadá na rakovinu, prý je to zatvrdlý mlíko, dostávala injekce, pomalu to mizí, chodili jsme každej týden třikrát za sebou a teď každý měsíc než to zmizí. I kdybych měla žrát rohlíky celej měsíc, tak tu péči pes prostě dostane, s tím jsem si jí brala. A každej ví, a musí s tím počítat, ze veterinární péče stojí prachy! Ať se jí na to veterinář aspoň podívá. Když mi vet říkal, že jsme jedni z mála, kdo přijde s takovou malou bouličkou, že většina lidí přijde až když má pes na těle bouli velikosti tenisáku (a pak se nic dělat už moc nedá), nechtěla jsem tomu věřit. No, evidentně nekecal. Ona taky ta boule nenaroste přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
25.11.23 22:09
@Markéta80 píše:
Zase ve 13 letech tak rozsáhlou operaci bych nenechala, ale při pohledu každý majitel vidí že ta fena je na to blbě a vyřeší to at netrpí. Až se jí ta boule otevře tak to bude pěknej hnus :poblion:

Já bych taky jí nenechala operovat, ale může jí veterinář alespoň ulevit od bolesti nebo poradit jak se o to starat, aby to psa neobtěžovalo. Ne ze nechám psa doma svýmu osudu, to je k zblití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80471
25.11.23 22:12
@Markéta80 píše:
Zase ve 13 letech tak rozsáhlou operaci bych nenechala, ale při pohledu každý majitel vidí že ta fena je na to blbě a vyřeší to at netrpí. Až se jí ta boule otevře tak to bude pěknej hnus :poblion:

no ze začátku to určitě nebyla boule jako hrom, která krvácí,
ale to by ta „kamarádka“ nesměla na svého psa kašlat, když byla boulička malá, možná to šlo řešit k plné úzdravě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81575
26.11.23 07:55

@Azeretereza pokud by veterinář řekl, že to operovat jde, tak nechala. Malá plemena se dožívají i dost vyššího věku, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14192
26.11.23 08:01

Hezké rčení k eutanazii je “lepší o týden dřív, než o den později”. To, ze fena už jen leží, teče ji z boule krev a jen proto, ze nahlas nebreci bolesti kamarádka čeká na zázrak… je fakt hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný