Štěně labradora

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2663
20.11.23 18:49

Štěně labradora

Ahoj, měla bych dotaz ohledně tohoto plemene. Chceme si už delší dobu pořídit štěně labradora. Teď se nám naskytla možnost. Jedeme se na něj podívat, k vidění je i maminka s tatínkem, oba dva jsou černí, bez PP. Štěňátka se jim narodila černá i světlá. A teď o co mi jde :D. To naše štěně je černé, ale místy má hnědá místa. Je to u labradora normální? Nevybarví se ještě nějak? Já měla za to, že labradoři jsou vždy jednobarevní, a tak mám obavy, aby nám z něho nevyrostlo nakonec něco jiného. Máte s tím někdo zkušenost? Předem děkuji za Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
20.11.23 18:51

Jako vylozene hnede fleky? Ohranicene?

Příspěvek upraven 20.11.23 v 20:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.11.23 18:56

Pes bez PP je kříženec. Takže nikdy nevíte, co z něj nakonec vyleze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.11.23 18:59
@ToriK2 píše:
Pes bez PP je kříženec. Takže nikdy nevíte, co z něj nakonec vyleze :palec:

Jo s tím bych tak nějak počítala, ale tím že mají k vidění i tu mamku a taťku, tak mi to přijde zvláštní, že by byl otec jiný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.11.23 19:00
@Lucie_Sx píše:
Kako vylozene hnede fleky? Ohranicene?

Nene, ohraničené ne, spíš sem tam z těch černých chlupů prosvítá hnědé, na ouškách a nad obočím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59362
20.11.23 19:03

@Blue2 když je bez PP tak to labrador přece není, kdo ví co je tam za jiného psa. Kolik za něj chce? pokud chcete určité plemeno tak jedině s PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
20.11.23 19:04

@Blue2 oni množitelé mají běžně pár hezkých psů, které ukazují jako rodiče, přitom praví rodiče jsou někde ve sklepě. Ale neříkám, že je to zrovna tento případ, jenom to tak velice často dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
20.11.23 19:05
@Blue2 píše:
Jo s tím bych tak nějak počítala, ale tím že mají k vidění i tu mamku a taťku, tak mi to přijde zvláštní, že by byl otec jiný :)

Je otázka z čeho vznikli ti rodiče. Tam se mohlo objevit cokoliv a třeba se to v dané generaci neobjevilo vzhledově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59362
20.11.23 19:14
@Blue2 píše:
Jo s tím bych tak nějak počítala, ale tím že mají k vidění i tu mamku a taťku, tak mi to přijde zvláštní, že by byl otec jiný :)
:mrgreen: přece nebudou říkat že jim na fenu skočil kříženec od sousedů :lol:. nemáš ani jistotu co jsou rodiče zač :? Pochybuji že je mají otestované. Nebo jsou s PP a pak proč nejsou uchování nebo už oni bez PP a množí je na kšeft a zrovna labrador trpí na kyčle což se dědí :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
20.11.23 19:15

@Blue2 můžeš dát fotku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.23 19:16

Není to u labradora normální:) ale tohle je bez PP, takže to není labrador. Mezi předky může mít úplně cokoliv, takže spíš než barvu bych řešila povahu (předpokládám tedy, že když chceš labíka, má to nějaký důvod - že je to pes mírné povahy třeba). A teda pokud vím od našich chovatelů, míchání černých a hnědých genů se nedělá, ředí to barvu… Tak snad bude aspoň zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.11.23 19:24
@Yvonne McGruder píše:
Není to u labradora normální:) ale tohle je bez PP, takže to není labrador. Mezi předky může mít úplně cokoliv, takže spíš než barvu bych řešila povahu (předpokládám tedy, že když chceš labíka, má to nějaký důvod - že je to pes mírné povahy třeba). A teda pokud vím od našich chovatelů, míchání černých a hnědých genů se nedělá, ředí to barvu… Tak snad bude aspoň zadarmo.

No chtějí za něj 10tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.11.23 19:27
@Markéta80 píše: :mrgreen: přece nebudou říkat že jim na fenu skočil kříženec od sousedů :lol:. nemáš ani jistotu co jsou rodiče zač :? Pochybuji že je mají otestované. Nebo jsou s PP a pak proč nejsou uchování nebo už oni bez PP a množí je na kšeft a zrovna labrador trpí na kyčle což se dědí :?

Rodiče jsou bez PP, ale oba opravdu vypadají jako černí labradoři. Vím jaké mají PP přednosti, hodně jsem o tom četla a přemýšlela, ale popravdě 25tis za pejska je pro nás dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.11.23 19:32
@Aspera píše:
Je otázka z čeho vznikli ti rodiče. Tam se mohlo objevit cokoliv a třeba se to v dané generaci neobjevilo vzhledově.

Jojo taky mi to tak přijde, že tam bude něco po předcích, jinak si to neumím vysvětlit. Ty světlý štěňata opravdu vypadají jako praví labradoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
20.11.23 19:52

Bez PP je vždycky množka.., a když ptáčka lapají… ;) Kolik má týdnů.., bude odčervený, očkovaný.., jak kvalitní dostává krmivo…? A varovný signál je, když do inzerátu napíší, že je štěně naučeno na podložku a ne na venčení…
A teď tu nepočítám případy, kdy se stane, že harájící fenka uteče anebo pes za fenkou a, to se samozřejmě stát může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný