Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, dneska jsme se s přítelem trochu chytli. Poprvé co jsme spolu. Máme se stěhovat v prosinci/lednu do garsonky a přítel chce strašně psa. Nejdřív jsem byla pro, ale pak jsem o tom uvažovala a říkám si, že to možná není dobrý nápad. Chce staforda.
Má někdo staforda v bytě nebo v tak malém bytě? Čas na něj mít budeme, já v práci končím v půl 12 a přítel by na něj čas taky měl. Jde mi i o to, aby nevyváděl a za chvíli nebyl problém se sousedy. Nevím jak tohle vyřešit. Nehledě na bordel v bytě potom, máme psa a mám všechno zničené od chlupů a celkově psy nějak moc nemusím, ale ani mi nějak zase extra moc nevadí..no radost z toho mít asi nebudu, ale kdo ví třeba “roztaju”. ![]()
Pak mě ještě zajímá, jestli jde staford dohromady s koňmi, že bych ho brala pak třeba ke koním.
Budu ráda za rady, názory.
Ahoj, většina stafordů co znám žijí v bytě. Chce to něco o tomto plemeni vědět, být důsledný ale milující pán ve výchově. Vybírat i dle povahy, kolik času se mu chcete věnovat a podobně.
Jo, ať si přítel jde do bytečku bydlet sám i se psem. Může mu pořídit kanape. Na tyhle věci musí mít dva stejný názor. Do 1+1 mám stejný názor. Psa vůbec ne. Žádného. A to je mi i celkem fuk, jak to plemeno vypadá…
@EEKK za mě se má líp kde jaký pes v bytě než na zahradě, ale chápu že v garsonce to není ideální. Já bych v ní nemohla žít ani sama.
Jeden člověk na garsonku je hodně, natož dva lidi a pes. Já vždycky měla psa. A i když byl.pes klidný a gaucak, tak v 2kk nebyl takový jako třeba ve 3+1. Nevím čím to je, asi i ten pes potřebuje nějaký osobní prostor. Sice může mít pelech nebo svoje místo na gauči, ale možná čím víc prostoru, tím větší svoboda. Většina psů v bytech přežije, měla jsem sousedy co měli vlčáka na 54m2, ale 3× denně venku s velkou procházkou na hodinu minimálně. Jo, fakt mu věnovali co jde, ale třeba já bych takhle psovi otročit nemohla a stejně mi to přišlo nedustojny, vůči takovému plemenu. Sotva se vešel na délku do výtahu, všude jen na vodítku… no my máme křížence s civavou, ten sotva venku ujde dva kilometry, ale jak píšu, hodně se změnil co má doma víc místa.
Hlavně, pes je závazek na hodně let a nelze ho někam dát když vás omrzí nebo by to nešlo ( přesně řečeno lze, ale nedělá se to). Taky je potřeba si spočítat kolik to stojí. Kvalitní strava, veterina a když by nedej bože onemocněl tak to jsou rakety. Jako miminko taky něco doma rozkouše, to znamená vy když jdete do nájmu tak bude tam vše vaše? Máte finance na to případně koupit jiné věci?
Rozhodně ne. Pořídit si velkého psa do malého bytu může jen úplný ignorant.
Je to hloupost. Staford je silný pes a měli by ho chovat lidé se zkušenostmi. V bytě budete mít bordel a ano, může to dělat problémy se sousedy. Ty ho navíc nechceš, tak není o čem. Nedovolila bych to.
@Dája0 tak pokud na to má a vezměte si ho tak hlavně nepodporovat množky
@Pejskarkaa mám vystudovanou střední veterinu, takže tyhle věci vím, určitě bych nepodporovala
@Dája0 pokud máš veterinu tak určitě něco o stafordech víš a také víš že to není vhodný pes pro lidi bez zkušeností což předpokládam nemáte když se tady ptáš. Jinak bordel ti může dělat i čivava. Sousedi jí v původním bydlišti měli a byl to děs.
@Pejskarkaa zkušenosti se psy máme oba, jen ne přímo s tímhle plemenem, někde člověk ty zkušenosti nabrat musí a cvičák by byla samozřejmost
@Dája0 píše:
@Pejskarkaa zkušenosti se psy máme oba, jen ne přímo s tímhle plemenem, někde člověk ty zkušenosti nabrat musí a cvičák by byla samozřejmost
Nabírat je zrovna na stafordovi, to je z 0 na 100.
Jestli jdete do nájmu, tak můžete mít problém i po této stránce. Nevím, jak aktuální majitel, ale třeba časem, až se budete chtít stěhovat, tak se vám dost ztenčí možnosti najít si bydlení a kor se stafordem. Pes je závazek na minimálně 12 let, za tu dobu se vám život mnohokrát změní.
Já sama jsem pejskařka, co si vzala nepejskaře, už jsem do vztahu se psem přišla a celý společný život skrz tohle spolu „bojujeme“. Manžel nemá rád štěkot a chlupy všude. Časem si sice zvykl, ale jakmile máme mezi sebou nějaké dusno, vždycky na mě vytasí psa…
Tak to je taky možnost, co se ti může stát, když psy zrovna nemusíš.