Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Prosím zkušenější chovatele o radu, co je pro Křečka lepší? Chceme pořídit na Vánoce, ale stále váhám.
Míč se mi líbí,,akvárium” viz přiložené foto, nemáte někdo zkušenost?
Když jsem byla malá, měli jsme ho vždycky v kleci, v dvoupatrove, proto si říkám, jestli mu to bude stačit?
Koukni sem, uzivatelka @Birds tam davala skvele rady https://www.emimino.cz/…ecka-503800/
@kaja555 tak tohle ale není akvárium..to je klec pro hlodavce…jen jiná než s mřížemi..určitě raději tuto než tu s mřížemi..zvlášť pokud by měla mít patro…když hlodavci běhají po těch rostech deformuje jim to packy…
Prvni rade krecek je hrabos, nepotrebuje patrovou klec, navic je pad z vysky muze zranit. Tahle na fotu je mala. Napriklad syrsky krecek potrebuje kolecko minimalne 18cm v prumeru. To se do tehle nevejde. Plus podestylky co nejvic, at muze hrabat. Ja mam klasicky akvarko, kde mam cca 15 cm pilin. Cim vic prostoru tim lepe.
Moc děkuji, to jsem nevěděla. Super rady ![]()
Podívám se po větší.
Vždycky klec, sklo nevětrá. nehledě na to, že v akváriu by se utopil, asi myslíš terárium
Přidej se na Fb do skupiny Křečci a křečíci. Je tam hodně užitečných tipů a rad.
Skleněné „obydlí“ bych křečkovi nepořizovala, tvoje varianta vypadá fajn, každopádně rady už si tady dostala. Moje zkušenost a rada - vybrala bych si jiné zvíře, pokud chceš něco, co si pomazlíš, tak raději potkan, morče (i když je lepší mít je ve dvou, sami trpí). Kdysi jsem měla křečka, jednou a nikdy více. Přes den spí, v noci dělá bordel. Jako jo, mohla jsem si ho vzít na ruku, pohladit, ale že by byl tak vděčný za pohlazení jako potkan nebo morče, to rozhodně ne.
Ahoj,
My máme křečka syrského. Určitě doporučuji terárium, nebo velký plastový box, do kterého se udělá pletivo. Doporučuji skupinu na facebooku Křeček syrský.
Neměl by mít patro, může se zranit, jak už tady bylo řečeno. Prostor minimálně 80cm. Kolečko na běhání minimálně 28cm, ničí si v menším páteř. Přidám naše obydlí 👍.
Ano, přes den spí, budí se tak okolo 19-20 hodiny a hluk nedělá.
Pokud bude v kleci, může klec kousat, to potom dělá hluk 😊
@kaja555
Ta ubikace na fotu je naprosto nevyhovující, malá a plastové prvky jsou ble. My máme pro džungaráka klec 100 cm s dřevěnými prvky, najdi si rady na internetu, nebo na FB skupinách, kde chovatelky radí začátečníkům, co a jak.
@Týnuška95 píše:
Prvni rade krecek je hrabos, nepotrebuje patrovou klec, navic je pad z vysky muze zranit. Tahle na fotu je mala. Napriklad syrsky krecek potrebuje kolecko minimalne 18cm v prumeru. To se do tehle nevejde. Plus podestylky co nejvic, at muze hrabat. Ja mam klasicky akvarko, kde mam cca 15 cm pilin. Cim vic prostoru tim lepe.
Doufám, že úklep. Správně je 28 cm průměr. Osmnáctka je malá i pro džungarské křečky, natož pro syrské.
Klec na fotce je extreme malá. Rozhodne radši box než klec, do té nedáš vysokou podestylku a je nebezpečná… my máme box z ikei s pár úpravami a super
má 78×56×43cm viz fotka
Vidím ze je to starší otázka ale muže to poradit i dalším lidem ![]()