Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jestli si nechala otevřené okno, tak vyletěl. Netopýr se opravdu neschová a nevyleze za týden. Kdybys ho tam měla, tak už se ti ukáže.
@Ivan PPZ píše:
Okno zase zavřít. Lepší jeden, než celá rodinka.
Tak jasně, že si pro kluka rodiče přijdou ![]()
@lklk píše:
Jestli si nechala otevřené okno, tak vyletěl. Netopýr se opravdu neschová a nevyleze za týden. Kdybys ho tam měla, tak už se ti ukáže.
To zase nevím, už je chladno, třeba začne zimovat…
Pro příště - není třeba panikařit ani volat policajty. Stačí zhasnout, otevřít okno a odejít. Netopýr sám odletí.
@Ekaterina no hele, mozna v lete Ted hledaji ukryt na zimu.
@Konnny píše:
@Ekaterina no hele, mozna v lete Ted hledaji ukryt na zimu.
Mýlíš se.
Netopýři potřebují k zimnímu spánku úkryt s teplotou maximálně 10° – jakmile teplota v takovém úkrytu stoupne, vzbudí je to a začnou hledat úkryt chladnější.
Do bytů vlétají pouze omylem, v takovém prostředí nemohou přezimovat. Obvykle jsou to nezkušená mláďata - a skutečně stačí pouze zhasnout, otevřít okno a odejít z místnosti. Ale samozřejmě pouze za předpokladu, že venku nemrzne – pokud ano, pak je potřeba volat odborníky, kteří ho na vhodné místo přemístí sami.
@BohunkaP
Jo, je to mozne, bude to spise jak pises.
Ja mela totiz pred ocima reportaz z Novy, kde vletla kolonie netopyru do bytu a rikali, ze hledaji ukryt na prezimovani.
Jinak, my meli desitky netopyru na chate ve strese, byla to pohroma a horor, litali pak i uvnitr chaty, jednou me jeden ve sprse nad hlavou.
A nam tedy zadni odbornici nepomohli, rekli, ze si mame sami demontovat podkrovi a nechat je odletnout az dospeji mladi. Hlavne jim neublizit.
Takze nas to stalo desitky tisic a doted to i s novym podkrovim nahore smrdi, jak jsme tydny cekali, az mlady budou letat.
@Konnny píše:
@BohunkaP
Jo, je to mozne, bude to spise jak pises.
Ja mela totiz pred ocima reportaz z Novy, kde vletla kolonie netopyru do bytu a rikali, ze hledaji ukryt na prezimovani.
Jinak, my meli desitky netopyru na chate ve strese, byla to pohroma a horor, litali pak i uvnitr chaty, jednou me jeden ve sprse nad hlavou.
A nam tedy zadni odbornici nepomohli, rekli, ze si mame sami demontovat podkrovi a nechat je odletnout az dospeji mladi. Hlavne jim neublizit.
Takze nas to stalo desitky tisic a doted to i s novym podkrovim nahore smrdi, jak jsme tydny cekali, az mlady budou letat.
Tak to je síla, to jste měli tedy drsnou zkušenost ![]()
Tak to nechci strasit, ale v rodine se stalo, ze nasli mrtveho netopyra ve spizi (v panelaku). Vletel tam spolu s dalsimi asi 5 az 8 netopyry, jen tenhle si bohuzel nasel spatny ukryt a uz se vcas nedostal ven. Takze bych osobne byla nesva, ze jsem ho nevidela odletet.
@Anonymní píše:
Zdravím, včera k večeru jsem si zapla televizi, zhasla světla v ložnici. Ležíme si tak s hafanem a zničeho nic slyším jak mi něco léta po pokoji. Kouknu se a vidím netopýra jak mi lítá nad televizí pak nad hlavou a dává si dvě kolečka po ložnici. Začala jsem pištět (ano, bojím se). Vyvedla jsem to své stěně z pokoje a rychle jsem zavřela dveře.
V ložnici jsem měla zavřené okno. Zavolala jsem rodinnému příslušníku, ať ho jde najít. Nenašel ho, tak jsem volala měšťáky. Přece jen je to chráněné zvířátko a možná by si s tím lépe poradili. Přijeli, nic nenašli. Otevřeli mi okno s tím, že sám vyletí. Okno jsem tedy nechala otevřené až doteď.
Toho večera jsem prohledávála celý byt a nemohla jsem ho nikde najít.
Mám z toho takový hodně špatný pocit, že se někde schoval a necítím se komfortně, když nevím jestli odletěl a nebo se mi někde schoval.
Nemáte nějakou radu?
Nám vletěl do bytu v létě(poslední týden v srpnu, už bylo chladněji), ale nebyla jsem u toho. Bylo to v noci, syn si otevřel okno, kde není síť. Byla jsem s menšími dětmi na dovolené, doma pouze muž a nejstarší děti. Říkali, že lítal jak splašený v prostorném pokoji a že ho nasměrovali utěrkou zpátky ven. Chvilku sedl na horní části jedné skříně a to ho stihli vyfotit.
Máme tu kousek od domu alej u domů, kde mají na půdách asi úkryty. V pozdním létě je můžeme pozorovat denně. Teď už nelítají. Myslela jsem si, že je na ně už zima a venku nejsou. V tropických dnech taky nejsou vidět.
Neexistuje nějaký odpuzovač?
@1Pears1 Neexistuje.
My koupili plasic za 2tisice, vysokofrekvencni ton, jeste se pri nem vesele rozmnozili.
Zdravím, včera k večeru jsem si zapla televizi, zhasla světla v ložnici. Ležíme si tak s hafanem a zničeho nic slyším jak mi něco léta po pokoji. Kouknu se a vidím netopýra jak mi lítá nad televizí pak nad hlavou a dává si dvě kolečka po ložnici. Začala jsem pištět (ano, bojím se). Vyvedla jsem to své stěně z pokoje a rychle jsem zavřela dveře.
V ložnici jsem měla zavřené okno. Zavolala jsem rodinnému příslušníku, ať ho jde najít. Nenašel ho, tak jsem volala měšťáky. Přece jen je to chráněné zvířátko a možná by si s tím lépe poradili. Přijeli, nic nenašli. Otevřeli mi okno s tím, že sám vyletí. Okno jsem tedy nechala otevřené až doteď.
Toho večera jsem prohledávála celý byt a nemohla jsem ho nikde najít.
Mám z toho takový hodně špatný pocit, že se někde schoval a necítím se komfortně, když nevím jestli odletěl a nebo se mi někde schoval.
Nemáte nějakou radu?