Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie_Sx píše:
Jezis neblbni, urednici uz tady rozhoduji uplne o vsem…
Aaale nee, spíš jen náhodou byla řeč o stejné rase, a taky že někteří by ten „řidičák“,tedy zkušenost, fakt potřebovali. ![]()
@Dája0 píše:
@Pejskarkaa To jsem řekla a dost se naštval, s tím, že nebude všechno vždycky po mém. Zkusím se s ním o tom ještě pobavit, ale pokud nezmění názor tak nevím. Ale rozchod nepřipadá v úvahu, přijde mi nesmysl se rozcházet kvůli psovi a jemu taky. Snad to nějak vyřešíme.
Tak mu řekni, že chceš kočku, ať je to spravedlivý ![]()
Mě to přijde docela dobrý důvod, já bych psa nikdy doma mít nechtěla, i kdybych bydlela v obřím baráku…
@Fazulina píše:
Tak mu řekni, že chceš kočku, ať je to spravedlivýMě to přijde docela dobrý důvod, já bych psa nikdy doma mít nechtěla , i kdybych bydlela v obřím baráku…
Já zas bez něj nemůžu existovat…
@Žirafa 69 píše:
Já zas bez něj nemůžu existovat…
Což chápu, no a teď si představ, že by tvůj přítel psa mít nechtěl… najednou…
Já chápu, že přítel má rád psy, ale taky se člověk musí zamyslet nad tím, jestli pro to má podmínky. Já vyrostla s kočkami, ale dokážu si říct, že můj byt v Praze a můj životní rytmus, se na to prostě aktuálně nehodí, takže teď žádnou nemám. Kdyby jste měli větší bydlení, tak neřeknu ani popel, ale prosazovat si (nejlíp) tak velkého psa do garsonky, když ví, že ty nejsi nijak velký nadšenec do psů a ve hře je i alergie… to je za mě sobecké vůči tobě i vůči tomu zvířeti. Co když si ho pořídíte a zjistíte, že to zdravotně nedáváš? V té garsonce nemáš kam utéct před alergenem. Tak ho zase dáte pryč? Nebylo by lepší pořádně zamakat a časem si najít bydlení, které bude pro život se psem vhodnější?
Tohle je úplně stejný, jako pořídit si dítě, musíte chtít oba dva.
Proč zrovna staford?
Já do garsonky bych volila psa malého bez podsady. Ale jenom za předpokladu, že chceš i ty, ne jen on.
@Fazulina píše:
Což chápu, no a teď si představ, že by tvůj přítel psa mít nechtěl… najednou…
Já psa měla vždy, ať už jsem byla sama nebo jsme byli dva. Oni po sestěhování o tom začali mluvit a jeden chce a druhý ne, to je něco jiného.
Psi a děti ke mně prostě patří, ber nebo nech být… dle toho jsem si i vybírala partnera…
Tvůj přítel nikdy vlastního psa neměl a rovnou staforda do garsonky
to se zblázníte.. ten pes potřebuje pracovat! zaměstnat, pohyb, vy na to vůbec nejste zvyklí
ovlivňuje to celodenní režim, dovolené, prostě Vše…
Mně to za tu psí lásku stojí, ale taky valím před šestou ráno počasí nepočasí s nimi ven, pak odpo., večer, mezitím dcera… a to jsou malí gaučáci..
třeba jorka nelíná… ale to by přítel asi nechtěl?
za mne to není vůbec, ale vůbec dobrý nápad, a to říkám jako pejskař tělem i duší…
@Dája0 píše:
@Pejskarkaa To jsem řekla a dost se naštval, s tím, že nebude všechno vždycky po mém. Zkusím se s ním o tom ještě pobavit, ale pokud nezmění názor tak nevím. Ale rozchod nepřipadá v úvahu, přijde mi nesmysl se rozcházet kvůli psovi a jemu taky. Snad to nějak vyřešíme.
v tomhle ale kompromis jde, on ho chce za každou cenu a ty ne. Takže psa mít budete, ale za jakou cenu? Tobě to bude vadit čím dál víc a jestli propukne alergie? Já se manžela při seznámení ptala hned jaký má názor na psy. Pokud by řekl že psa doma nechce tak ten vztah by ani cenu neměl
Asi by mne vadilo že řekne že pes bude a hotovo. Minimálně bych uhádala jiné plemeno. Společenské plemeno bude méně náročné na vše. U nás jsem já rozhodovala o plemeni i pohlaví protože jsme to já kdo je se psem nejvíc a většina péče je na mne
. Ale pořizovat si zvíře když ho ten druhý nechce je fakt kravina, navíc očekávat že se o něj taky budeš starat. je to pak součást rodiny. Manžel je venčí po odpolední a když ráno přijde z noční. nejmladší je první pes s kterou manžel ještě nikdy nebyl venku, bylo jí 7m a vždy přijde kouknout kdo přišel a pak si jde zase lehnout. Dneska ráno prý přišla a než manžel vzal vodítko tak odešla a už na zavolání nepřišla
Obávám se že s ním spojené venčení hned tak mít nebude
![]()
@Markéta80
pes je chytrej, ví, kdo s ním chodí.. ![]()
ale pobavilo…
![]()
Prosím, poridte si psa na kterého stačíte. Je úplně jedno jestli budeš mít dogu v garsonce, když se mu budeš věnovat.
AST je plemeno které musíš znát.
Mně by byla jedno ta garsonka, ale asi ne ten staford. Je to silný pes a určitě ne pro každého.
Příspěvek upraven 19.11.23 v 16:21
@Lucy75
dělá to od prvního dne, jde kouknout na předsíň a než manžel vezme vodítko tak vidí jak se otáčí a jde pryč
Ale až u buldoků vidím že když nemusí tak ráno je nic z postele nevyžene. Každý pes vždy rád se šel vyčůrat a tyhle se válí a spí
Takže tahle je fakt první s kterou manžel ještě nebyl venku. Já pak říkala že horší by bylo kdyby v 7m ještě nikdy nebyla venku
ale už je pravý buldoček a ráno už jí taky musím přemlouvat že musí ven. Dělá že neslyší a vypadá strašně unaveně
Dokud vidí že ležím tak se nehne
A když manžel přijde z noční tak ho slyším jak říká v kuchyni že jak slyší otvírat lednici to vylezou
Ale mladší je lepší chodec ani jí nevadí déšť ![]()
Jen pro představu venku leje a leje a my přišli po 2 hodinách z procházky. Naším psům je naprosto jedno jaké je počasí. Dopoledne vlastně zmokl manžel též při dopolední procházce.
A tedy bahno máme až za ušima z pole ( máme lovecké psy ).
My tedy prvního psa měli už té garsonce
Ale my oba věděli, že psy chceme a vlastně celých 28 let i máme spolu
![]()
První psy jsme si vzájemně "vyvdali a vyženili "
a pak už jen pořizovali a měli a chovali a vytahovali z množin a dělali dočasky, atd… jak šel život. Nakonec máme 4 psy a tím že nemáme teď štěňata, tak to i zůstane;) pár let.
Ja bych se tedy asi s chlapem který by nikdy nechtěl psa rozešla. Ale u nás to bylo naštěstí jasný a manžel to věděl;) My se i u psů poznali, tak mu to došlo ![]()