Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Dája0 přítok psa měl, ví co ten pes potřebuje? proč chce zrovna tohle plemeno? jak moc se mu bude věnovat, aby pak pes nebyl Tvá starost. V garsonce se před psem nikde neschováš a pokud se mu nebude věnovat dostatečně tak nic moc. sousedka ho měla a ve 2 letech ho dávala pryč. štěně tam bordel dělat bude.
@tartaletka moje slova, to jsem mu přesně říkala a taky mi na alergo říkali, že mám hraničně alergii na kočky a psy, tak taky nevím jak po téhle stránce
Ne, ne a ne. A to říkám jako velký milovník psů, bez psa si život neumím představit. Máme Bull křížence a stafordku, v bytě. Ale my jsme oba velcí milovníci psů, každý jsme si do vztahu přinesli jednoho. Je to náš koníček, který nás spojuje. Přesto teď s dítětem a s vytíženosti kterou máme, malé dítěte, práce, studium, je to někdy náročné a to jsou psi už střední věk, hodní a vychovaní. Ale potřebují spoustu aktivit, času, my tomu přizpůsobujeme celý život. Nám to nevadí, my je milujeme, ale přiznám se, že třeba dnes, od pěti na nohou, sestnáctihodinovou směnu za sebou a musel jsem hned po práci vzít koloběžku a jít pořádně vylitat psy, teď jsme přišli. Neviděl jsem celý den rodinu a musel hned se psy. A to člověk bez velkého zápalu pro ně nedá. A ten zápal musí být u obou, ne jen u jednoho. Pokud máš ke psům takový přístup, tak by bylo nejlepší si nepořizovat žádného, ale kdyby už to jo muselo být, tak ne tohle plemeno. Když už tak něco mnohem méně náročného. Stafordi jsou skvělí psi, klidně můžou žít v garsonce, ale potřebuji zaměstnání, vybít denně energii, spoustu času zabere výchova, zkrátka je to dost náročný, kór do dvou let, ale není to o bytě. Nicméně sama přiznáváš, že ty k tomu takový vztah nemáš, takže by to rozhodně nefungovalo, omezovalo by tě to, trápili by ste se vy i pes.
@Markéta80 Prý na tomhle plemeni nelpí, ale chce psa hrozně moc. Já bych ho v tom bytě asi přežila, ale ty chlupy mi dost vadí a celkově je to spíš starost dle mého. Kdyby jsme měli dům tak se není o čem bavit.
Ja bych taky chtela psa za (temer) kazdou cenu.
Ale prizpusobila bych tomu volbu plemene.
A nechtela bych byt s clovekem, co psy nemusi.
Tohle si spolu musite vyresit - vy dva, ne my tady.
Jestli jste spolu vubec kompatibilni.
A uvedom si, ze starat se budete muset oba - ne ze „je to tvuj pes, starej se, ja nehnu prstem“.
Já zastávám názor, že na zvířeti se musí doma shodnout oba. Pokud jeden chce a druhý ne, tak by měl ten první ustoupit, protože pes je takový zásah do prostoru, způsobu života, trávení dovolených, že to chtě nechtě ovlivní chod rodiny neskutečně. Já se psy vyrůstala celý život, ale vzala jsem si chlapa, co je do bytu nechce, tak to respektuji. No, teď co máme děti, jsem vlastně ráda, že s náma doma bydlí jenom kočka a psa si jezdíme mazlit a venčit k rodičům.
@Dája0 tak jako první se fakt zamyslet o plemeni, co vše psu může nabídnout. takový hrubosrstý pokud je trémován tak nelíná
teď máme krátkosrsté a dá se to, ale při línání vysávám i 2× denně. ale je to otázka tak 14 dnů
. Já vybírala spíš klidnější plemeno, nenáročné na pohyb. nemám čas chodit hodiny ven, to je u nás nereálné. a povedlo se, jednu musím skoro prosit aby se šla vyčůrat
. manžel říká jestli není křížená s lenochodem
. Tohle chce fakt probrat co od psa chci a co mu můžu nabídnout. A hledala jsem psa co skoro neštěká. Já nepotřebuji psa na túry a výlety, mne stačí jeho společnost. zase kdo je furt venku tak si nekoupí psa co nejraději tráví čas v posteli
Třeba nejdete společný kompromis a vyberete psa který vám bude vyhovovat. čím klidnější tím víc klidu i pro Vás
jen se štěnětem to je prostě jinak náročné ![]()
Ono všechno jde, když se chce. Ale musí chtít oba a na 100%. Pokud to tak necítíš, nepořizujte si ho, dřív nebo později to odnese buď pes, nebo váš vztah.
@Lucie_Sx Přijde mi přehnané se rozcházet kvůli psovi, neb co tím naznačujete, jinak máme skvělý vztah. A nechci, aby tu za mě někdo něco řešil, chci názor ostatních lidí co mají třeba se psem v bytě zkušenosti, od toho tu ta poradna je.
@Dája0 píše:
@Lucie_Sx Přijde mi přehnané se rozcházet kvůli psovi, neb co tím naznačujete, jinak máme skvělý vztah. A nechci, aby tu za mě někdo něco řešil, chci názor ostatních lidí co mají třeba se psem v bytě zkušenosti, od toho tu ta poradna je.
Neni to prehnane a s kvalitou vztahu to nesouvisi.
Pokud jeden je pejskar a bez psa si neumi zivot predstavit a druhy to ma naopak, tak to proste nemuze fungovat.
Ana zkusenosti se ptat nemusis, ne, vzdyt jsi psala, ze je mas. Ze budou vsude chlupy a vse rozkousane.
Ano, budou vsude chlupy a vse bude rozkousane.
@Dája0 píše:
Tak třeba já bych s člověkem, který nechce doma psa žít nechtěl. Pro mě je to hodně důležitý, je to můj koníček, pomáhají mi se odreagovat, vypnout z práce… Jsem toho názoru, že by doma mělo být zvíře i kvůli dětem, prostě mám to tak, jenže každý to má jinak, což není špatný, ale myslím, že by měli být oba partneři za jedno. Když už nejsou, tak se v nouzí alespoň oba přizpůsobit, alespoň tak, vybrat jiné plemeno. Z toho jak píšeš, si myslím, že staforda nedáš. A dopadne to tak, že bude jeden zklamaný pes, co půjde pryč a nebo půjde do háje vztah. Nějaké jiné plemeno, méně náročné, nějaké co nelíná, by mohla být šance, že to půjde, ale uvědom si, že to není hračka a je to závazek na 15 let. Jo a chlupy stafordů jsou docela boj, i sušička s nimi má co dělat, všude se zapichaji a dá práci se jich zbavovat, hlavně je to nekonečný boj. Sice je to hladkosrsté plemeno, ale na údržbu domácnosti horší, než chlupaté plemeno, kde chlupy celkem jednoduše vysaješ.
Asi se mnou mnohé pejskařky nebudou souhlasit ale já bych do tohohle prostě nešla.
1. I pes potřebuje nějaký takový osobní prostor což v garsonce asi bude trošku problém… ![]()
2. Psa prostě musí chtít oba, musí po něm toužit a chtít mu věnovat volný čas a když tak nějak čtu mezi řádky, tak mi z toho vychází že ty ho prostě nechceš ale kvůli příteli se teda nějak jakože podřídíš… Jenže ten pes to z tebe prostě vycítí a to není moc dobré.
Za mě prostě ne.
V garsonce bych do psa nesla a pokud ano, tak do neceho vyrazne mensiho a min narocneho nez zrovna staford. A ty bys s tim plemenem a vubec napadem mit psa mela souhlasit taky, protoze priteli se pes treba casem omrzi a pak se ani nenadejes a muzes ho mit na krku ty. Muj byvaly mel psa, kdyz jsme se seznamili, ale skoncilo to tak, ze jsem ho vychovala a vubec se o nej starala ja. Protoze on byl proste liny se starat o neco jineho nez o sebe. A bylo to plemeno, ktere ja osobne bych si v zivote nevybrala, nemelo povahu, jakou ja preferuju u psu, a dost mi to teda lezlo krkem, ale co s tim, ze. Ten pes za to nemohl, ze ma neschopneho pana, tak se mnou mel aspon peknych nekolik let ![]()
@kulíšek_s_bambulí píše:
Asi se mnou mnohé pejskařky nebudou souhlasit ale já bych do tohohle prostě nešla.1. I pes potřebuje nějaký takový osobní prostor což v garsonce asi bude trošku problém…
2. Psa prostě musí chtít oba, musí po něm toužit a chtít mu věnovat volný čas a když tak nějak čtu mezi řádky, tak mi z toho vychází že ty ho prostě nechceš ale kvůli příteli se teda nějak jakože podřídíš… Jenže ten pes to z tebe prostě vycítí a to není moc dobré.
Za mě prostě ne.
Mě to taky tak přijde, zakladatelka nemá ke psům vztah, mít psa, není povinnost a není to špatně, ale neměla by mít psa, budou se trápit všichni a buď to odnese pes nebo vztah. Podle mě sama ví, že to nedá, jen by to zkoušela kvůli příteli, jenže podle mě by to začalo rychle skřípat a pes by byl důvod k hádkám. Takže je spíše na příteli, co si vybere, to už je na něm. Zakladatelka by mít psa neměla a sraforda o to víc.
@Matt 02 Máme doma (rodiče) čivavu a tu miluju a nedala bych na ní dopustit, vychovala jsem ji téměř sama bez jakékoliv zkušenosti, umí spoustu povelů a poslouchá jak hodinky, dala jsem jí tolik času a lpí stejně strašně na mamce. Třeba bych si psa pak oblíbila, jako tu naši mrňavou. Není to tak, že je vyloženě nemám ráda, ale jsem spíš v týmu kočky a koně no. Na procházky chodím ráda, cvičit by mě ho taky bavilo, ale ten čas a to omezení a nepořádek mě štve. ![]()